FitStap

FitStap

Je voelt je al een tijdje niet fit en natuurlijk, meer beweging gaat je helpen maar het lukt je nog niet om de eerste stap te zetten. Misschien omdat je het erg druk hebt of je vindt het spannend om te gaan sporten, want je conditie is echt niet goed. Of je wilt liever niet binnensporten in een sportschool en vermijd liever drukte. En kun je het allemaal wel bijbenen?   

Waarom FitStap?
FitStap is een unieke laagdrempelige cursus.. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij ga ik je helpen. FitStap is er voor iedereen. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of rekening moet houden met een beperking. FitStap is er voor jou! En – belangrijk – FitStap is leuk én haalbaar! FitStap is een initiatief van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)*

In september 2024 start alweer een vijfde editie FitStap Nootdorp ondersteund door de gemeente Pijnacker-Nootdorp en partners vanuit het preventieakkoord.

FitStap - Gezond in beweging

De voordelen

 • Meer zelfvertrouwen
 • Leer wandel en oefentechnieken voor het leven
 • Oefenstof op maat en blessurepreventie
 • Betere conditie en houding
 • Lekker buiten in de natuur oftewel 'groen' sporten
 • Samen bewegen in een kleine groep motiveert
 • Prikkelarm sporten (geen luide muziek of grote groepen)
 • Ondersteunt bij afslanken
 • Goede sfeer
 • Gratis appgebruik en jaar lidmaatschap Koninklijke Wandelbond
 • Aandacht voor Positieve Gezondheid
 • Vervolgadvies en aanbod door ervaren professionele coach met groot netwerk

Voor wie?
FitStap is voor iedereen. Of je nu 25 bent of 65. Of je gezond bent of rekening moet houden met beperkingen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, artrose, reuma, burn-out of long covid e.d. Of je maatje 36 hebt of maatje 50. FitStap is er voor jou!

FitStap was voor mij een opstap naar meer bewegen binnen mijn eigen grenzen. Het was een erg prettige ervaring. Fijne kleine groep en een deskundige coach. Iedereen kon het programma volgen op eigen niveau en leeftijd. Geen pushen, maar echt voor jezelf aan de slag met steun van de groep en doordeweeks de Fitstap app. Veel leren over het menselijk lichaam, waardoor de kans op blessures zeer klein worden en alles in eigen tempo. Leuke bijkomstigheid; dit alles in de buitenlucht in de mooie natuur!"

Programma
2 x per jaar start er een cursus in het voorjaar en najaar. Je traint 12 weken op een vast dagdeel in een groep, onder begeleiding van je coach. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, coaching en cognitieve fitness. Daarnaast train je twee keer in de week zelfstandig. Ook ga je aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met je leefstijl. Via een speciale app word je gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Locatie Nootdorp 2024
September dinsdag 9.30 - 11.00
Fitstapcoach Natasja van www.getinmotion.nl
3 september 2024 kennismakingsles 
10  september 2024 intake/wandeltest 
17 september Nootdorp start programma 
Verzamelen op P. Schaatsbaan in Nootdorp.

Kijk voor meer info over locaties Pijnacker en Delfgauw op www.wandelenismeer.nl. (Fitstapcoach Beatrix)

Kosten 2024?
Vanwege gemeentelijke subsidie nu voor alle inwoners slechts €74,- voor 12 weken FitStap inclusief intake en starttest (normaal €149). Dit is slechts €5,70 per week!

Volwassenfonds vergoeding voor mensen met een kleine beurs.
1. Volledige vergoeding FitStap programma 12 weken 
2. FitStap + 1x vervolgcursus t.w.v  179.95 voor €0 dus volledig vergoed
3. FitStap + 2x vervolgcursus t.w.v. 283,90 voor slechts 59,95
Lees de spelregels op Volwassenfonds Pijnacker-Nootdorp
Delftenaren kunnen terecht op Volwassenfonds Delft

Bekijk ook de checklist hieronder voor nog meer mogelijkheden voor vergoedingen FitStap Nootdorp.

Checklist vergoedingen FitStap Nootdorp

Vanwege gemeentelijke subsidie is het een cursustarief al flink verlaagd naar €74,- Maar misschien kom jij in aanmerking voor volledige vergoeding? Meer info hierover lees je hieronder.

1. Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk?

Natasja heeft een registratie bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en dit maakt voor sommige programma's vergoeding vanuit je (aanvullende) zorgverzekering mogelijk. De BGN draagt bij aan de gezondheid en de vitaliteit van de Nederlandse bevolking door vakkundige en persoonlijke dienstverlening inzake gewichtsbeheersing. Dit gaat niet ten koste van je eigen bijdrage. Bekijk op op https://www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingenoverzicht/ actuele afspraken met verschillende verzekeraars of vraag het zelf aan je zorgverzekeraar.

2. Vergoeding Volwassenfonds mogelijk?

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum (130% van minimaal inkomen).Volledige vergoeding van FitStap voor mensen met een kleine beurs. Volwassenfondspakketten voor mensen met een kleine beurs. Lees de spelregels op Volwassenfonds Pijnacker-Nootdorp.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is sinds juli 2023 actief in gemeente Pijnacker-Nootdorp! Lees hier de spelregels en hoe je contact opneemt met de intermediair hiervoor https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/pijnacker-nootdorp.

3. Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. De kans is aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Het meest voorkomende bedrag is 500 euro per jaar. Je CAO is online terug te vinden of op te vragen bij je HR-manager.

4. Ga de mogelijkheden na bij je HR-manager, je manager of de directeur

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers. Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur.

5. Belastingaftrek bij particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.

6. Wanneer je een UWV-uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.

7. Eigen bedrijf? Belastingaftrek bij ondernemers

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten van coaching als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer ‘coachen voor je persoonlijke ontwikkeling’. Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl

8. PGB (Persoonsgebonden budget)

Wellicht kom je in aanmerking voor een PGB vanuit de WMO voor persoonlijke begeleiding. Meer over het PGB en of dit iets voor je is lees je hier https://www.pgb.nl/pgb/keuze-pgb/

9. Subsidies bedrijven

Van 2021 t/m 2025 heeft het ministerie SZW de subsidie MDIEU-regeling in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen in het investeren van duurzame inzetbaarheid. Het doel hiervan is om duurzame inzetbaarheid als vanzelfsprekend onderdeel binnen organisaties te includeren. Voor elk budget kan er een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma met activiteiten en trainingen ingezet worden.

FitStap Nootdorp

Alle leeftijden (18+)
Voorjaarseditiie = VOL
Najaarseditie inschrijving gestart
Dinsdag 3 september kennismakingsles
10 september wandeltest en intake
17 september start programma
Kosten €74,-
Of volledige vergoeding vanuit Volwassenfonds 
Bekijk checklist vergoedingen

Image
Image
Image
De FitStap lessen waren erg nuttig en leerzaam. Heerlijk in de buitenlucht werken aan conditie en leefstijl. En op een leuke manier werken aan je bewustwording van wat een doel kan zijn en hoe je dit kan bereiken. Natasja is een leuke, enthousiaste docent/begeleider, die altijd positief is en blijft.
Een hele bijzondere ervaring om te wandelen en bewegen in goed gezelschap met Natasja. Een mooie, gevarieerde wandeling en beweging met iemand die veel over voordelen van beweging weet en dus ook heerlijk kan vertellen. Het voelt als een gewone wandeling om de hoek, maar ik heb het ervaren als sport voor algehele gezondheid (lichaam en geest). Zeker een aanrader.
Het was erg leerzaam en gezellig!