FitStap

FitStap

Je voelt je al een tijdje niet fit. En natuurlijk, meer beweging gaat je helpen maar het lukt je nog niet om de eerste stap te zetten. Misschien omdat je het erg druk hebt. Of je vindt het spannend om te gaan sporten, want je conditie is echt niet goed. Of je wilt liever niet binnensporten in een sportschool. En kun je het allemaal wel bijbenen?   

Waarom FitStap?
FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor iedereen. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of rekening moet houden met een beperking. FitStap is er voor jou! En – belangrijk – FitStap is leuk én haalbaar! FitStap is een initiatief van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)*

Fitstap coaches Natasja en Beatrix starten alweer een derde editie FitStap ondersteund door de gemeente Pijnacker-Nootdorp vanuit het preventieakkoord. Al 45 deelnemers gingen je voor!
FitStap - Gezond in beweging

De voordelen

 • Meer zelfvertrouwen
 • Leer wandel en oefentechnieken voor het leven
 • Oefenstof op maat
 • Betere conditie en houding
 • Lekker buiten in de natuur
 • Samen bewegen motiveert
 • Nieuwe mensen ontmoeten
 • Betere focus en aandacht
 • Ondersteunt bij afslanken
 • Een jaar gratis lidmaatschap bij de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland), het wandelmagazine, gebruik van de wandelapp en korting op wandelevenementen.
 • Gratis startpakket
 • Aandacht voor Positieve Gezondheid, leefstijl en vitaliteit
 • Vervolgadvies

Voor wie?
FitStap is voor iedereen. Of je nu 25 bent of 65. Of je gezond bent of rekening moet houden met beperkingen (diabetes, hart- en vaatziekten, artrose). Of je maatje 36 hebt of maatje 50. FitStap is er voor jou!

FitStap was voor mij een opstap naar meer bewegen binnen mijn eigen grenzen. Het was een erg prettige ervaring. Fijne kleine groep en een deskundige coach. Iedereen kon het programma volgen op eigen niveau en leeftijd. Geen pushen, maar echt voor jezelf aan de slag met steun van de groep en doordeweeks de Fitstap app. Veel leren over het menselijk lichaam, waardoor de kans op blessures zeer klein worden en alles in eigen tempo. Leuke bijkomstigheid; dit alles in de buitenlucht in de mooie natuur!"

Programma
2 x per jaar starten we het programma. In het voorjaar en najaar. Je traint 12 weken op een vast dagdeel in een groep, onder begeleiding van je trainer. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, coaching en cognitieve fitness. Daarnaast train je twee keer in de week zelfstandig. Ook ga je aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met je leefstijl. Via een speciale app word je gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Locaties
Nootdorp di 12 sept 9.30 - 10.30 wandeltest (coach Natasja)
Start programma di 19 sept 9.30 - 11.00
Verzamelen op P. Schaatsbaan in Nootdorp.

Pijnacker di 19.00 - 20.30 12 sept 2023  (coach Beatrix)
Verzamelen in Pijnacker-Zuid 

Delfgauw do 9.30 -11.00 14 sept 2023 (coach Beatrix)
Verzamelen in Delfgauw, Laan der Zeven Linden kwiekroute bij tegel 1

Kosten?
Vanwege gemeentelijke subsidie nu een cursustarief van slechts €69,- voor 13 weken (normaal €139). Dit is slechts 5,30 per week!

Volledige vergoeding voor mensen met een kleine beurs mogelijk vanuit het volwassenfonds.
Lees de spelregels op volwassenfonds Pijnacker-Nootdorp.

FitStap

Alle leeftijden (18+)
Di 5 en do 7 sept proefles
Di 12 sept en do 14 sept wandeltest en intake
Di 19 sept en do 21 sept start programma
Kosten €69,-
Vergoeding uit Volwassenfonds mogelijk

FitStap Pijnacker en Delfgauw