Positief Gezond

Positief Gezond Verdieping

Heb je de boost afgerond en wil je meer impact maken en de commitment met jezelf aan om verder vitaal te groeien?

Na afronding van de boost meld je bij je coach dat je in aanmerking wilt komen voor het verdiepende coachtraject van 5 sessies van 60-75 minuten minuten.

Waarom de Positief Gezond Verdieping?

Wil je nog beter zelf de regie pakken en niet afhankelijk zijn van een coach, goeroe of voedingshype. Wat zijn jouw persoonlijke waarden en kwaliteiten en leef je hier al naar? Samen met je coach ga je voor haalbaar, duurzaam en blijvend resultaat. Je durft je open te stellen en neemt actief deel aan de sessies die leiden tot de stappen die je zelf wilt maken om de beste versie van jezelf te worden. 

De voordelen
  • Je wordt je eigen goeroe
  • Oplossingsgericht
  • Persoonlijk en op maat
  • Tools, tips en tricks voor vitaliteit en leefstijl
  • Meer zelfvertrouwen en energie
  • Toename verbinding met jezelf en anderen
  • Ontdekken wat voor jou nu echt belangrijk is
  • Vertrouwelijke, onafhankelijke en gelijkwaardige begeleiding
  • Praktisch en haalbare stappen

Voor wie?
Voor iedereen die de boost heeft afgerond en verder wil. Tijdens de boost heb je ontdekt wat nu echt belangrijk voor jou is om vitaal te groeien en meer inzicht en bewustwording gekregen. Je voelt je veilig en vertrouwd bij je coach en wilt een traject op maat aangaan en de verdieping in. Samen gaan we van willen naar kunnen en doen!

Niet alleen weet zij, na een kleine analyse, precies aan te duiden waar lichamelijk 'de schoen wringt', ze weet dat ook meteen om te zetten in bewegingen die het wringen doen verminderen. Natasja is dé vrouw die je fysiek, maar ook psychisch op het juiste spoor krijgt en houdt. Laat u begeleiden door Natasja; niet alleen zeer effectief, maar op z'n minst ook net zo onderhoudend!

Programma

De inhoud van de 5 coachsessies van 90 minuten staan niet geheel van te voren vast. Ik giet je niet in een methode maar ga op zoek naar een gedragsverandering die bij jou past en ook nog eens gezond(er) is. Coaching is altijd op maat en met een holistische blik vanuit de 6 pijlers van Positieve Gezondheid. Je coach streeft ernaar dat je je openstelt, inzet en deelneemt aan de samen gekozen opdrachten die leiden tot de stappen die je zelf wilt maken.

Met behulp van methoden en technieken uit mijn professionele vitale toolbox help ik je de beste versie van jezelf te worden.

Stap 1
Aanmelden en aan de slag met het Positief Gezonde verdiepingstraject!

Stap 2
De voortgangsmeter.. Hoe vind je de voortgang verlopen? Wat is er al gelukt en waar wil je de komende tijd aandacht en tijd aan besteden?

Stap 3
Evaluatie en exitgesprek.
Heb je al je doelen behaald? Hoe ga je verder?
Het is wanneer gewenst mogelijk nazorg sessies in te plannen en/of een keuze te maken uit:

A.. Losse 1-op-1 sessies
B.. Deelname workshop, cursus of special
C. Verbinden met...of verwijzen naar...
D.. Anders...

Locaties

Begeleiding kan op afspraak geheel live online, bij je thuis of al wandelend in de buitenlucht. Aangeraden wordt de 5 sessies binnen 6 maanden af te ronden.

Kosten
PG Verdieping € 309-*
Losse coachsessie € 69*
(gedeeltelijke) vergoeding mogelijk?

Checklist vergoedingen

Kom jij in aanmerking komt voor vergoeding?

1. Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk?

Natasja heeft een registratie bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en dit maakt voor sommige programma's vergoeding vanuit je (aanvullende) zorgverzekering mogelijk. De BGN draagt bij aan de gezondheid en de vitaliteit van de Nederlandse bevolking door vakkundige en persoonlijke dienstverlening inzake gewichtsbeheersing. Dit gaat niet ten koste van je eigen bijdrage. Bekijk op op https://www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingenoverzicht/ actuele afspraken met verschillende verzekeraars of vraag het zelf aan je zorgverzekeraar.

2. Vergoeding volwassenfonds mogelijk?

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum (130% van minimaal inkomen). Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is sinds juli 2023 actief in gemeente Pijnacker-Nootdorp! Lees hier de spelregels en hoe je contact opneemt met de intermediair hiervoor https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/pijnacker-nootdorp.

3. Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. De kans is aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Het meest voorkomende bedrag is 500 euro per jaar. Je CAO is online terug te vinden of op te vragen bij je HR-manager.

4. Ga de mogelijkheden na bij je HR-manager, je manager of de directeur

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers. Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur.

5. Belastingaftrek bij particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.

6. Wanneer je een UWV-uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.

7. Eigen bedrijf? Belastingaftrek bij ondernemers

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten van coaching als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer ‘coachen voor je persoonlijke ontwikkeling’. Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl

8. PGB (Persoonsgebonden budget)

Wellicht kom je in aanmerking voor een PGB vanuit de WMO voor persoonlijke begeleiding. Meer over het PGB en of dit iets voor je is lees je hier https://www.pgb.nl/pgb/keuze-pgb/

9. Subsidies bedrijven

Van 2021 t/m 2025 heeft het ministerie SZW de subsidie MDIEU-regeling in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen in het investeren van duurzame inzetbaarheid. Het doel hiervan is om duurzame inzetbaarheid als vanzelfsprekend onderdeel binnen organisaties te includeren. Voor elk budget kan er een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma met activiteiten en trainingen ingezet worden.

Positief Gezond Verdieping

Alle leeftijden (18+)
PG Verdieping € 309-*
Losse coachsessie € 69*
(gedeeltelijke) vergoeding mogelijk