Werkgevers

Vitaliteit

Vitaliteit op de werkvloer

Veel ondernemers zullen het herkennen: je wil wel iets doen met vitaliteit, maar je hebt weinig budget en weet ook niet hoe je moet beginnen. Je organiseert weleens een sportief uitje of schakelt een expert in maar hoe veranker je nu vitaliteit in je bedrijf en krijgt het een meer samenhangend en duurzamere vorm. Hoe sluit je aan bij de echte vraag en behoefte van je medewerkers en hoe neem je iedereen hier in mee? Het lijkt een hele klus en je bent al druk genoeg met het vinden van personeel en je bedrijfsvoering. Je vraagt je af of je collega's het niet als bemoeienis of betutteling ervaren en wat hebben ze nu eigenlijk echt nodig. De druk op de zorg en arbeid neemt alleen maar toe en hoe kun je voorkomen dat mensen uitvallen en veerkrachtig meebewegen?

Als Vitaliteits- en Wandelmakelaar help ik bedrijven met het inrichten van een gezonde werk- en leefomgeving. Vitale medewerkers hebben meer werkplezier en verzuimen minder. Afhankelijk van de behoefte ga ik zelf uitvoerend aan de slag of bemiddel ik binnen mijn ruime netwerk met vitale aanbieders. Als partner van Vitaal Bedrijf help ik bij het behalen van het Vignet Vitaal Bedrijf, hét vitaliteitskeurmerk voor mkb-bedrijven. Of wil je het certificaat Wandelvriendelijk Bedrijf behalen van Werken in Beweging?

Waarom een Vitaliteits- of Wandelmakelaar
Een onafhankelijke Vitaliteitsmakelaar is iemand die met een eerlijke oprechte en grondige democratische aanpak de vraag achter de vraag stelt. Iemand die actief luistert, ieders mening respecteert zonder oordeel of met het vingertje wijst. Iemand die de bedrijfscultuur en mensen goed aanvoelt en onderzoekt hoe vitaal je medewerkers werkelijk zijn en waar zij behoefte aan hebben. Een professional die kijkt met een brede gezondheidsblik en de verschillende domeinen van vitaliteit en Positieve Gezondheid meeneemt in de aanpak. Iemand die ruime ervaring heeft met mensenwerk. “Je hoeft niet direct een heel vitaliteitsprogramma te hebben om te starten. Begin klein en breid het daarna verder uit”, is mijn advies. En dat kan zélfs prima met een klein budget. 

De voordelen van vitale medewerkers voor de werkgever
✓ Meer werkplezier en verhoogde productie
✓ Voorkom uitval en/of verzuim
✓ Verbeterde werkplekcultuur 
✓ Gemotiveerde en loyale medewerkers 
✓ Talent aantrekken en behouden 
✓ Duurzame circulaire samenwerking met lokale aanbieders
✓ Minder werk gerelateerde stress en burn-out
✓ Positieve reputatie bij klanten, investeerders en de bredere gemeenschap
✓ Toont maatschappelijk betrokkenheid
✓ Verbeterde creativiteit en innovatie

Voor wie
Als Vitaliteits- en Wandelmakelaar richt ik mij op het lokale MKB en lokale organisaties. Voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp rol en voer ik op dit moment het project FitStap uit voor haar inwoners.

 

I am so happy to have had Natasja as our "Energizer" at the official kick-off of Transformathon's virtual hackathon series! She had everything planned down to the finest detail to ensure a perfect delivery! This was noted also in the feedback from the event attendees. Natasja's drive, passion, and knowledge are very impressive.  Furthermore, I also found Natasja's personable nature very inspiring. She doesn't only think about herself and her direct task but she works together with you to ensure the vision and goals of the event are achieved. She really went above and beyond. 

Hoe werkt het?
Klaar om te sparren met een Vitaliteitsmakelaar® en aan de slag met een gezonde werkvloer? 

In 5 stappen Vitaal groeien
Stap 1. Gratis kennismakingsgesprek 
Stap 2. Vitaalscan naar keuze 
Stap 3. Advies, voorstel en proefontwerp
Stap 4. Lancering, uitvoering en evaluatie
Stap 5. Duurzaam resultaat - Vitaal Vignet behalen en/of het cerificaat Wandelvriendelijk Bedrijf

Kosten?
Kennismaking gratis
Offerte op maat (lezing, boost, challenge, workshop, programma en/of beleid)

Subsidies bedrijven 
Van 2021 t/m 2025 heeft het ministerie SZW de subsidie MDIEU-regeling in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen in het investeren van duurzame inzetbaarheid. Het doel hiervan is om duurzame inzetbaarheid als vanzelfsprekend onderdeel binnen organisaties te includeren. Voor elk budget kan er een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma met activiteiten en trainingen ingezet worden.

Enkele suggesties voor jouw bedrijf lees je hier

Altijd een origineel programma op maat binnen uw budget. Dit kan individueel maar ook in groepsverband met een hybride aanbod van binnen, buiten of online zoals bijvoorbeeld:

Een vitaliteitscheck/PMO/werkplekonderzoek
Een vragenlijstgesprek met management en medewerkers
Een vitale boost (workshop, lezing of interactieve sessie)
Challenges zoals een wandel,- of beweegchallenge, eet meer groenten en fruit, Stress & Relax.
Het 12 weekse FitStap programma
Keuze meer dan 25 VitaWalks of stel een programma naar kezue samen
Positief Gezonde Boost ((coaching 1-1 )
Positief Gezonde Verdieping  (coaching 1-1 )
Positief Gezonde groepssessies
PuurGezond lezing, workshop of voedingsprogramma 
Rookvrij en Fitter cursus en coaching
LEGO teambuilding

Vitaliteit op de werkvloer

Kennismakingsgesprek gratis
Offerte op maat (lezing, workshop, programma)