PuurGezond

PuurGezond 7 inzichten

Wil jij na het afronden van PuurGezond Slank in 8 stappen dat goede gevoel vasthouden? Deze 7 inzichten geven je de kennis die je nodig hebt om een blijvend gezond gewicht te bereiken.

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geeft je de kennis die je nodig hebt om een blijvend gezond gewicht te bereiken.

In deze cursus ga je op zoek naar die dingen die bij jou voor terugval zorgen. Je pakt daarna de draad weer op. Met deze 7 inzichten bereik je blijvend een gezond gewicht! 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht is net als de andere PuurGezond cursus 100% goeroevrij. Want je bent zelf je beste goeroe!

Waarom deze vervolg cursus?
Deze vervolgcursus van 20 weken helpt je in de strijd tegen de kilo’s die er vaak zo stiekem bijkomen. Je leert hoe je je gezonde eet- en leefgewoonten kunt blijven volhouden op de lange termijn.

De voordelen
 • Een kleine groep (max. 10)
 • Persoonlijk en op maat
 • Haalbare stappen die bij jou passen
 • Vertrouwelijke, onafhankelijke en gelijkwaardige begeleiding
 • Meer zelfvertrouwen en energie
 • Oplossingsgericht
 • Een uitbreid pakket met tools, tips en tricks voor eigen regie
 • Ontdekken wat voor jou nu echt belangrijk is
 • Praktisch
 • Onderbouwde adviezen
 • Verbindend en plezier

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen die eerder al een PuurGezond cursus slank in 8 stappen heeft gevolgd of een 1-1 coachtraject. Heb je een medische indicatie vraag dan je huisarts, diëtist of behandelaar advies alvorens je aan te melden.

Vanaf onze eerste ontmoeting merk je dat ze ontzettend veel kennis heeft op het gebied van voeding en bewegen. Ze kijkt goed naar je persoonlijke- en gezinssituatie en wil eerst in kaart brengen waarom je bent aangekomen. 

Als je denkt dat ze een kant en klare oplossing heeft dan heb je het mis. Ze geeft je verschillende opdrachten en in het begin vond ik haar opdrachten best vermoeiend. Ik wilde ‘gewoon’ afvallen.

Alleen als je niet tot de kern komt dan gaat het niet lukken. Wellicht wel tijdelijk maar niet op de lange termijn. Ze geeft je stof tot nadenken en ze gaat tot de kern. Niet altijd even leuk, wel noodzakelijk als jij je gewoontes wilt veranderen. 

Programma
De groepscursus van 20 weken wordt rijkelijk aangevuld met extra oefeningen, opdrachten en coachvragen die ik in de afgelopen 20 jaar heb verzameld en van grote meerwaarde zijn. De 3 weekmenu’s in het bijbehorende boek geven je een houvast bij het volgen van een PuurGezond eetpatroon en deze cursus. En met de 100 PuurGezonde recepten uit het boek gaat je dat vast lukken!


Stap 1
Ben je nieuw bij GIM of al langer dan een jaar niet meer geweest start dan met een gratis kennismakingsgesprek en intake. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek van 15 minuten welke bestaat uit een goede voorbereiding en het bespreken hiervan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vul voorafgaand het gesprek de intakeformulieren in die je via de mail ontvangt.

Stap 2
Start met de cursus van 20 weken. Je ontvangt het PuurGezond pakket en gaat naast de groepsbijeenkomstem ook thuis aan de slag. 

Week 1-2 Kennismaken met de groep, Bravoz en Positieve Gezondheid
Week 2-4 Motiveer jezelf
Week 5-6 Stil je honger
Week 7-8 Kies voor onbewerkt voedsel
Week 9-10 Kook met plezier
Week 11-12 Zit minder
Week 13-14 Omarm je ritme
Week 15-16 Geniet van PuurGezond
Week 17-18 -19 Aan de slag met de weekmenu's
Week 20 Alles wat nog ter tafel komt en afronding

Stap 3
Eindevaluatie en/of maak een keuze uit:
A. Losse 1-op-1 coach nazorgsessies
B. Deelname losse workshop of special
C. Verbinden met...of verwijzen naar...
E. Anders...

Locaties
Begeleiding vindt plaats in Pijnacker-Nootdorp. Locatie volgt later.

Kosten?
€ 239 voor 10 groepsbijeenkomsten van 90 minuten in 20 weken inclusief:
 • Boek 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht t.w.v. 21 euro
 • Maandmenu, Receptspecials en online cursussen t.w.v. 200 euro
 • Stappenkaart t.w.v. 4,95 euro
 • Eetmaatje
 • Divers foldermateriaal
 • Toegang tot de besloten omgeving Mijn GIM
 • Toegang tot de besloten communitiegroepen 'Leefstijl & Vitaliteit'' en 'Beweegmaatjes'
Checklist vergoedingen

Kom jij in aanmerking komt voor vergoeding?

1. Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk?

Natasja heeft een registratie bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en dit maakt voor sommige programma's vergoeding vanuit je (aanvullende) zorgverzekering mogelijk. De BGN draagt bij aan de gezondheid en de vitaliteit van de Nederlandse bevolking door vakkundige en persoonlijke dienstverlening inzake gewichtsbeheersing. Dit gaat niet ten koste van je eigen bijdrage. Bekijk op op https://www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingenoverzicht/ actuele afspraken met verschillende verzekeraars of vraag het zelf aan je zorgverzekeraar.

2. Vergoeding volwassenfonds mogelijk?

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum (130% van minimaal inkomen). Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is sinds juli 2023 actief in gemeente Pijnacker-Nootdorp! Lees hier de spelregels en hoe je contact opneemt met de intermediair hiervoor https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/pijnacker-nootdorp.

3. Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. De kans is aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Het meest voorkomende bedrag is 500 euro per jaar. Je CAO is online terug te vinden of op te vragen bij je HR-manager.

4. Ga de mogelijkheden na bij je HR-manager, je manager of de directeur

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers. Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur.

5. Belastingaftrek bij particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.

6. Wanneer je een UWV-uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.

7. Eigen bedrijf? Belastingaftrek bij ondernemers

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten van coaching als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer ‘coachen voor je persoonlijke ontwikkeling’. Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl

8. PGB (Persoonsgebonden budget)

Wellicht kom je in aanmerking voor een PGB vanuit de WMO voor persoonlijke begeleiding. Meer over het PGB en of dit iets voor je is lees je hier https://www.pgb.nl/pgb/keuze-pgb/

9. Subsidies bedrijven

Van 2021 t/m 2025 heeft het ministerie SZW de subsidie MDIEU-regeling in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen in het investeren van duurzame inzetbaarheid. Het doel hiervan is om duurzame inzetbaarheid als vanzelfsprekend onderdeel binnen organisaties te includeren. Voor elk budget kan er een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma met activiteiten en trainingen ingezet worden.

PuurGezond 7 inzichten

Alle leeftijden (18+)
PG Slank  20 weken 239,,-
(gedeeltelijke) vergoeding mogelijk