PuurGezond

PuurGezond slank in 8 stappen

Wil jij minder gewicht, meer energie en meer plezier in eten? In 20 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder terwijl het je nauwelijks meer tijd kost. PuurGezond laat zien dat je soepel kunt omschakelen naar een natuurlijk eetpatroon dat puur gezond is, 

Weet jij wat nu echt gezond is? Er worden zoveel websites, nieuwsbrieven en boeken geschreven over gezond eten dat het lastig is om te weten wat nu echt gezond is. Vaak lees je over bizarre eetregels en beperkingen! Het ene dieet is nog lastiger lang vol te houden dan het andere. En het resultaat op de lange termijn is vaak bedroevend. Waarom? Omdat je weer terugvalt in oude gewoontes. Niet met PuurGezond! Want juist door PuurGezond te eten kun je gezond blijven, op gewicht blijven en je energiek voelen.

Waarom de PuurGezond groepscursus?
In de cursus met bijbehorende boeken en digitaal materiaal lees je hoe je voortaan geniet van je eten, zonder je nog zorgen te maken of het allemaal wel mag of verantwoord is. PuurGezond eten kent namelijk geen rare restricties, je gaat geen calorieën tellen en er zijn geen lijstjes met verboden zaken.


De voordelen
 • Een kleine groep (max. 10)
 • Persoonlijk
 • Haalbare stappen die bij jou passen
 • Vertrouwelijke, onafhankelijke en gelijkwaardige begeleiding
 • Meer zelfvertrouwen en energie
 • Oplossingsgericht
 • Een uitbreid pakket met tools, tips en tricks voor eigen regie
 • Ontdekken wat voor jou nu echt belangrijk is
 • Praktisch
 • Onderbouwde adviezen
 • Samen plezier

Voor wie
De cursus is geschikt voor iedereen die graag blijvend wil afvallen op een PuurGezond wijze. Heb je een medische indicatie vraag dan je huisarts, diëtist of behandelaar advies alvorens je aan te melden.

Natasja is een geweldige coach. Ze legt de oefeningen goed uit en als ik iets niet kan door mijn fysieke beperkingen biedt zij altijd alternatieve oefeningen. Ook haar adviezen op het gebied van voeding en gezonde levensstijl zijn erg helpend: op mijn tempo en passend bij mijn levensstijl. Stapje voor stapje steeds gezonder.

Programma
Met dit plan verander je stap voor stap je eetgewoonten. Binnen een cursus van 20 weken doorlopen we in ieder geval alle stappen van dit boek aangevuld met extra oefeningen, opdrachten en coachvragen die ik in de afgelopen jaren heb verzameld en van grote meerwaarde kunnen zijn. 

Stap 1
Start met een gratis kennismakinggesprek en intake.
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek van 15 minuten welke bestaat uiteen goede voorbereiding en het bespreken hiervan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vul voorafgaand het gesprek de digitale intakeformulieren in die je via de mail ontvangt.

Stap 2
Je start met het groepsprogramma

Week 1-2 Kennismaking, BRAVVOZ en Positieve Gezondheid
Week 2-4 Snack je slank
Week 5-6 Ontbijten, begin je dag
Week 7-8 Drink voldoende
Week 9-10 Ontspannen en bewegen
Week 11-12 Lofheid op groente
Week 13-14 Snel, slank en superlekker
Week 15-16 Lekker lunchen voor nieuwe energie
Week 17-18 Bereik een blijvend resultaat
Week 19-20 Alles wat nog ter tafel komt en afronding

Stap 3
Eindevaluatie en/of maak een keuze uit:
A. Start Positief Gezond Verdieping
B. Losse 1-op-1 coachsessies
C. Deelname losse workshop of special
D. Verbinden met...of verwijzen naar...
E. PuurGezond vervolgcursus 7 inzichten
F. Anders...

Locatie
Begeleiding vind plaats in Pijnacker-Nootdorp. Locatie volgt later.

Kosten?
€ 239 voor 10 groepsbijeenkomsten van 90 minuten in 20 weken inclusief:

 • Boek PuurGezond Slank in 8 weken t.w.v. 21 euro
 • Maandmenu, Receptspecials en online cursussen t.w.v. 200 euro
 • Stappenkaart t.w.v. 4,95 euro
 • Eetmaatje
 • Divers foldermateriaal
 • Toegang tot de besloten omgeving Mijn GIM
 • Toegang tot de besloten communitiegroepen 'Leefstijl & Vitaliteit'' en 'Beweegmaatjes'
Checklist vergoedingen

 Kom jij in aanmerking komt voor vergoeding?

1. Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk?

Natasja heeft een registratie bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en dit maakt voor sommige programma's vergoeding vanuit je (aanvullende) zorgverzekering mogelijk. De BGN draagt bij aan de gezondheid en de vitaliteit van de Nederlandse bevolking door vakkundige en persoonlijke dienstverlening inzake gewichtsbeheersing. Dit gaat niet ten koste van je eigen bijdrage. Bekijk op op https://www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingenoverzicht/ actuele afspraken met verschillende verzekeraars of vraag het zelf aan je zorgverzekeraar.

2. Vergoeding volwassenfonds mogelijk?

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum (130% van minimaal inkomen). Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is sinds juli 2023 actief in gemeente Pijnacker-Nootdorp! Lees hier de spelregels en hoe je contact opneemt met de intermediair hiervoor https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/pijnacker-nootdorp.

3. Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. De kans is aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Het meest voorkomende bedrag is 500 euro per jaar. Je CAO is online terug te vinden of op te vragen bij je HR-manager.

4. Ga de mogelijkheden na bij je HR-manager, je manager of de directeur

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers. Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur.

5. Belastingaftrek bij particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.

6. Wanneer je een UWV-uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.

7. Eigen bedrijf? Belastingaftrek bij ondernemers

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten van coaching als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer ‘coachen voor je persoonlijke ontwikkeling’. Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl

8. PGB (Persoonsgebonden budget)

Wellicht kom je in aanmerking voor een PGB vanuit de WMO voor persoonlijke begeleiding. Meer over het PGB en of dit iets voor je is lees je hier https://www.pgb.nl/pgb/keuze-pgb/

9. Subsidies bedrijven

Van 2021 t/m 2025 heeft het ministerie SZW de subsidie MDIEU-regeling in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen in het investeren van duurzame inzetbaarheid. Het doel hiervan is om duurzame inzetbaarheid als vanzelfsprekend onderdeel binnen organisaties te includeren. Voor elk budget kan er een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma met activiteiten en trainingen ingezet worden.

 

PuurGezond slank in 8 stappen

Alle leeftijden (18+)
Gratis kennismakinggesprek
Cursus 20 weken 239,,-
(gedeeltelijke) vergoeding mogelijk

This image for Image Layouts addon
PuurGezond
7 inzichten

In deze cursus ga je op zoek naar die dingen die bij jou voor terugval zorgen. Je pakt daarna de draad weer op. Met deze 7 inzichten bereik je blijvend een gezond gewicht!
 Lees meer