Fit & Schoon Nootdorp

FitStap Nootdorp en Schoon Pijnacker-Nootdorp connect

Wil je de dag fit beginnen, nuttig bezig zijn en nieuwe (of oude) mensen ontmoeten?  Samen organiseren we een sportieve, opgeruimde en gezellige activiteit voor jou!

Het wordt een ochtend van een combinatie van lekker buiten bewegen en lopen in je eigen tempo, ondertussen bijpraten met anderen en meteen de omgeving opschonen door zwerfvuil te rapen. We starten met een warming-up en het uitdelen van de afvalgrijpers. Dan gaat iedereen op pad om zwerfvuil te rapen en aansluitend trakteren we op koffie of thee. 

Waarom Fit & Schoon Nootdorp?
Sport, recreatie en een schone omgeving gaan prima samen. Laat je verrassen door een gezamenlijke warming-up met behulp van grijpstokken en ontdek wat je allemaal hiermee kunt doen. Vervolgens samen nuttig bezig zijn terwijl we in beweging blijven en bijdragen aan een schone omgeving.Na afloop drinken we samen een kopje koffie of thee, gratis aangeboden door Schoon Pijnacker-Nootdorp en maken we verbinding met elkaar.

De voordelen

  • Samen in beweging
  • Soepel met een stok
  • Lekker bijpraten
  • Op eigen tempo
  • Een schonere omgeving
  • Ontmoet nieuwe mensen
  • Een fijn gevoel als je nuttig bezig bent geweest
  • Een gratis kennismaking met FitStap en Schoon Pijnacker-Nootdorp

Voor wie?
Deze activiteit is geschikt voor iedereen en kan gevolgd worden op ieders niveau. 

Schoon Pijnacker-Nootdorp is een enthousiaste groep vrijwilligers die streeft naar een omgeving zonder zwerfafval. Je niet langer ergeren, maar het gewoon opruimen. De groep is sinds 2021 actief in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Veel zwerfvuilrapers rapen in hun eigen woonomgeving, individueel, samen of met een groepje. 

Regelmatig worden er gezamenlijke acties georganiseerd. Deze acties zijn altijd op plekken waar veel zwerfvuil ligt. Zo wordt er in korte tijd een gebied schoon geraapt. Na afloop wordt er altijd gezellig nagepraat met wat te drinken erbij.

Behalve zwerfvuil rapen en gezamenlijke acties coördineren, worden er ook gastlessen gegeven op basisscholen in onze gemeente. De kinderen krijgen uitleg over de gevolgen van zwerfvuil, hoe ze zelf minder afval kunnen produceren, hergebruik van grondstoffen en doen een quizje over de afbreektijden van verschillende soorten afval. Aansluitend aan de les gaan ze in groepjes op pad om zwerfvuil te rapen. 

Een vitale omgeving met vitale mensen is onze gezamenlijke ambitie
Programma
Om 9.45 verzamelen we in Nootdorp, delen we de materialen uit en starten we met een warming-up. Dan gaan we gezamenlijk een uurtje zwerfvuil rapen om vervolgens gezellig na te praten met wat te drinken bij Saam onder de Molen.of in Buytenhout restaurant. Wel van te voren aanmelden.

Locatie Nootdorp
Verzamelen op P. Schaatsbaan in Nootdorp.
Dit is het parkeerterrein achter molen "De Vang" en restaurant Saam
Oudeweg 74
2631 PB Nootdorp 

Datum en tijd
zaterdagochtend 29 juni 9.45 - 11.30

Kosten? Geheel gratis inclusief kopje koffie of thee
Wel van te voren aanmelden!

 

Fit & Schoon

Zaterdag 29 juni
9.45-10.00 Materialen uitdelen en warming-up
10.00-11.00 Zwerfvuil rapen
11.00-11.30 Gezellig napraten met wat te drinken
Kosten: Gratis incl. kopje koffie of thee

Image
Image
Image