Interview oud-FitStapper Astrid

Interview oud-FitStapper Astrid

In 2022 ontstond het idee om het landelijke beweegprogramma FitStap uit te rollen in Nootdorp. Inmiddels zijn er 3 edities FitStap succesvol afgerond en wil ik je voorstellen aan oud-deelneemster Astrid de Roo.

Astrid nam deel aan Fitstap en is nog steeds in beweging bij GIM. Ze heeft me toegezegd haar verhaal in de vorm van het onderstaande interview te mogen delen met jullie. Haar verhaal spreekt voor zichzelf.

FitStap interview:

Kun je wat vertellen over je gezondheidsreis en waarom je besloot deel te nemen aan Fitstap?

Na 1,5 jaar Covid revalidatie bij een fysiotherapeut stond ik er alleen voor om mijn gezondheid te blijven verbeteren. Ik ben nog relatief jong, stond midden in het leven en wilde niet bij de pakken neer gaan zitten, maar had wel wat hulp nodig om op de juiste manier te blijven bewegen. Met name mijn conditie en belastbaarheid waren nog een groot probleem. Op het moment dat mijn traject bij de fysiotherapeut erop zat, zag ik een advertentie over FitStap, wat bij mij in de buurt een week later gestart zou worden. Bij het lezen van het artikel dat het laagdrempelig is, ieder op zijn eigen niveau en tempo en in de buitenlucht, besloot mij te bellen met Natasja Vermaas. Tot op heden nog geen enkele spijt van dat telefoontje. 

Wat is jouw favoriete onderdeel van Fitstap en hoe heeft het je geholpen je doelen te bereiken?

Een specifiek onderdeel heb ik niet. Het is vooral de afwisseling tussen lopen in verschillende tempo’s, de cardio- en krachtsoefeningen, de buitenlucht en het sociale contact wat FitStap prettig maakt om ermee van start te gaan. De groep was zeer divers qua leeftijd en achtergronden qua gezondheid. Dit zorgde ervoor dat je jezelf op geen enkele manier gepusht voelde, zoals in een sportschool bij mij vaak wel het geval was. Dat ik achteraan liep (als jongste van de groep) maakte totaal niet uit. De groep steunt je en vangt je op, net als de trainster Natasja zelf. Je bent er echt voor jezelf, bouwt aan jouw 80% om jouw grens te bewaken, wat juist zo essentieel is met mijn gezondheidsklachten. En met mooie resultaten! Ik zag mijzelf echt ontwikkelen en verbeteren.

Heb je specifieke successen behaald dankzij FitStap?

Zeker! Bewijs is afgelopen zomer geleverd in onze reis door de natuurparken van Amerika. Dat ik zoveel en zo ver kon lopen had ik niet durven dromen. Ik heb een groter uithoudingsvermogen, meer energie, kracht en… ik ben weer actiever voor mijn kinderen! Dat ik nu training kan geven bij het voetbalteam van mijn dochter, is zo waardevol en een mijlpaal in mijn proces! Rennen en sprinten is nog een stap te ver (en ook zeker niet mijn doel en ook niet die van FitStap), maar dat ik de energie heb om er te staan en 15 meiden te begeleiden doet mij enorm goed! 

Hoe integreer je elementen uit Fitstap in je dagelijkse routine?

Ik heb geleerd in 3 tempo’s te wandelen. Deze pas ik ook toe tijdens mijn eigen wandelingen. Daarnaast wil ik nog weleens wat kracht en balansoefeningen doen in het park. 

Wat zou je tegen anderen zeggen die overwegen om deel te nemen aan Fitstap?

DOEN! Je zult er nooit spijt van krijgen, maar wel veel inzichten! 

 

In 2024 starten er een cursussen in maart en september in Nootdorp. Meer info hierover lees je op de pagina FitStap Nootdorp

 

Foto by Astrid de Roo
Grand Canyon "top of the world" moment