6 voordelen van Pilates

6 voordelen van Pilates

1. Pilates is geschikt voor iedereen
Pilates is een beweegvorm welke focust op een krachtig core, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Deze beweegvorm is geschikt voor alle leeftijden en kan gevolgd worden in een kleine groep of individueel met een gecertificeerde trainer. Het mooiste is dat alle voordelen van deze trainingsmethode meegenomen kunnen worden meegenomen in alle dagelijkse uitdagingen en activiteiten en niet alleen tijdens je bezoek aan de les. Hier volgen de 6 belangrijkste redenen om Pilates  te proberen:

2.  Pilates verbetert je lichaamshouding. 
Een verkeerde lichaamshouding kan leiden tot een aantal klachten zoals rug- en nekpijn. Deze problemen ontstaan vaak als gevolg van een onjuiste uitlijning van het lichaam. Pilates legt de nadruk op een uitgebalanceerd training van de spieren en het uitlijnen van het skelet wat ervoor zorgt dat de juiste spieren versterkt worden welke zorgen voor een goede houding. Na geruimere tijd wordt je je ook meer bewust van je lichaamsgebruik middels de mind-body connectie geleerd tijdens Pilates. 

3. Pilates helpt bij stressreductie
Lees hierover meer in het artikel stressmanagement en Pilates

4. Pilates ondersteund bij gewichtsverlies
Je verbruikt niet alleen energie maar traint ook je focus, aandacht en inhibitie. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op gedragsverandering

5. Pilates stimuleert en prikkelt je algehele fitheid. 
In verscheidene studies komt naar voren dat Pilates aantoonbaar toename laat zien van de kracht en het uithoudingsvermogen van de buikspieren (sterke core). Ook ziet men toename van flexibiliteit van de hamstrings en van het uithoudingsvermogen van de spieren van het gehele bovenlijf.  Een beginner die start met een matige of slechte algehele fitheid zal gedurende het proces veel vooruitgang boeken en progressie merken in lichaamskracht en flexibiliteit. Wanneer je regelmatig oefent zal je ook opmerken dat je concentratie verbeterd net als je precisie, controle en flow tijdens het beoefenen van de methode. Je wordt bewuster en verbetert je lichaamscoördinatie en balans.

6. Pilates beperkt je kans op blessures.
 
Pilates wordt vaak ingebouwd of verwerkt in beweegprogramma’s vanwege de bewezen mogelijkheden een goede basis te creëren voor een sterk en uitgebalanceerd lichaam en daarmee het stabiliseren van de gewrichten en vergroten van de flexibiliteit. Je verbeterde en versterkte lichaamsstaat kan bijdragen aan de afname van de kans op blessures die je kunt oplopen tijdens je dagelijkse activiteiten en/of sporten. 

Dus waarom zou je Pilates geen kans geven?  Je zult je niet alleen beter voelen maar je zult je ook beter kunnen focussen op je doelen zowel tijdens de les als daarbuiten. Voor meer info over Pilates kun je terecht op deze website.

 

Gerelateerde artikelen