Themawandelingen

Themawandelingen

Ontdek en beleef wat er nog allemaal meer kan met wandelen tijdens deze unieke en originele wandelingen. Alle wandelingen zijn onder professionele begeleiding.

De ruim 25 verschillende thema's lopen uiteen van zen tot sport en zijn elke keer weer een unieke Walking Workout.

Waarom deelnemen
Een themawandeling is geschikt voor alle leeftijden en kan gevolgd worden in een groep of individueel met een gecertificeerde trainer en coach. Het mooie is dat alle kennis en praktische vaardigheden die je opdoet meteen toegepast kan worden in je dagelijkse leven, je wandeling of je ommetje. Wandelen blijft zo uitdagend en wordt nooit saai.

De voordelen

 • Leuk en leerzaam
 • Prikkel lichaam en geest
 • Beperk je kans op blessures. 
 • Afwisselend, motiverend en inspirerend
 • Lekker buiten 
 • Verrassend en uniek
 • Voor ieder wat wils
 • Persoonlijk en op maat
 • Goede groepssfeer 
 • 'Groen' sporten en bewegen 
Voor wie?
Voor alle leeftijden, mannen en vrouwen. 
Wat is voor jou belangrijk om je gezond te kunnen voelen? Tijdens een zonovergoten Positief-gezondheid wandeling o.l.v. leefstijlcoach Natasja beantwoorden mantelzorgers deze vraag voor zichzelf. Er ontstonden weer prachtige verbindingen! Een mooie afsluiting van een prachtige editie van de Week van de Mantelzorg!

Programma
Elke eerste zaterdagochtend van de maand bied ik in samenwerking met collega Beatrix Tas (info@wandelenismeer.nl) een ander wandelthema. Mail naar de juiste coach en reserveer je plek voor gekozen wandeling..

Special: Zaterdag 07.00 23/9 2023 Herfst Dauwtrapwandeling (coach Beatrix)
De start van de astronomische herfst. Een nieuwe traditie starten.  Voor dag en dauw op, genieten van de zonsopkomst, de stilte, de natuur. Een ervaring om niet snel te vergeten. Na een een heerlijke wandeling sluiten wij deze bijzondere ochtend af met een klein ontbijtje.
Kosten 15 euro incl ontbijt.
Verzamelen bij de P de Uijlenburgh

Zaterdag 09.30 07 /10 Fitwalk (coach Beatrix)
Voor de ervaren FitStappers een hernieuwde kennismaking met wandeltechniek en cognitieve fitness. En voor de pas gestarte of andere geïnteresseerden wees een mooie gelegenheid om deze elementen van het FitStap programma te ervaren.Verzamelplek: P bij de Balije tuin.

Zaterdag 09.30 4/11 HITT Walk (coach Natasja)
Een heerlijke intervalwandeling waar we hart en longen aan het werk zetten met diverse loopvormen, passen, drills en wandeltechnieken. Zo blijven we heerlijk warm terwijl we buiten fitter worden.
Verzamelplek: schaatsbaan Nootdorp

Zaterdag 09.30 2/12 Powerwalk (coach Beatrix)
Deze walk gebruiken we om met stevige pas en ondersteunende oefeningen onze serie themawandelingen van 2022 af te sluiten en richting een sportief 2023 te lopen
Verzamelen bij P Buytenhout

Zaterdag 09.30 7/1 Happy New Year Walk (Natasja en Beatrix)

Locaties

 • Regio Pijnacker-Nootdorp
 • Op diverse locaties

Kosten?
€ 9,95 pp per themawandeling van 90 minuten

Meer wandelthema's vind je hier

Walk & Talk
Gezamenlijk verbinden. Al lopend en pratend en aan gesprekstof zal geen gebrek zijn!?

Mind Walk
Lopen en mindful gaat dit samen? Jazeker met aandacht voor de ademhaling, ontspanning en bewustwording.

Stiltewandeling
Genieten van de mooie omgeving, op zoek naar een passende plek en laat de stilte op je inwerken. Meer woorden zijn niet nodig.

Brisk Walk
Pittig doorstappen, de hartslag omhoog brengen en met je conditie aan de slag. Ontdek hoe je dit doet. Geschikt voor iedereen die al een uurtje flink de pas erin kan houden.

Relax & Stretch Walk
Een wandeling waar ontspanning, ademhaling en stretches voor je hele lijf centraal staan met als toetje een heerlijke zelfmassage.

Positief Gezondheid-wandeling
Maak kennis met het mooie concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Hoe gaat het met jou en wat is belangrijk voor jou? Tijdens een ontspannen wandeling maak je verbinding met jezelf en de ander. Na afloop is er tijd voor ontmoeting met koffie, thee en iets lekkers.

Walk of the Senses
Lopend door de natuur gaan de zintuigen tijdens deze wandeling aan het werk gezet worden. Luister, kijk, voel, ruik en proef. Hierna zul je alles anders waarnemen.

Fitwalk
Voor de ervaren FitStappers een hernieuwde kennismaking met wandeltechniek en cognitieve fitness. En voor de pas gestarte of andere geïnteresseerden wees een mooie gelegenheid om deze elementen van het FitStap programma te ervaren.

Powerwalk
Wil je pittig doorstappen combineren met (fitness) oefeningen voor je gehele lijf dan is Powerwalk geschikt voor jou. Wandelen als sport!

Yoga Walk
We glijden soepel van een mix van yogastijlen naar wandelen om in een heerlijke flow te raken. Heerlijk om de dag mee te starten, te onderbreken of mee af te sluiten.

HITT Walk
Een heerlijke intervalwandeling waar we hart en longen aan het werk zetten met diverse loopvormen, passen, drills en wandeltechnieken. Zo blijven we heerlijk warm terwijl we buiten fitter worden.

BootWalk
Bootwalk is een milde vorm van het bekende bootcamp. Het is een combinatie van spierversterkende en cardio oefeningen met actief wandelen in de buitenlucht.

Boxing Walk
Sportief wandelen terwijl met een combinatie van fitness, tae bo en martial arts technieken zoals kicks en punches en ander lichaamswerk.

Do-In Walk
Bewust wandelen afgewisseld met de zeer oude bewegingskunst DO-IN die ongeveer 500 jaar voor Christus in China is ontstaan. Laat je Ki weer stromen!

Dauwtrappen
Dauwtrappen in het najaar, begin van de astronomische herfst of traditioneel dauwtrappen op Hemelvaartsdag? Aan jou de keuze.

Music Walk
Zet muziek in om actief te wandelen in tempo 1,2 en 3 en verbeter swingend je conditie terwijl je losjes en lekkerder in je vel komt!

Paddenstoelentocht
Waar kan je paddenstoelen vinden in het bos? Ontdek de mooiste paddenstoel in Delfgauw.

History Walk
Rondje Delft langs het verleden.

Meditation Walk
Mediteren, dat doe je toch in kleermakerszit met je ogen dicht? Dat hoeft helemaal niet. Je kan ook heel goed mediteren tijdens het wandelen. Deze wandelmeditatie is ideaal voor mensen die niet kunnen stilzitten, of ‘druk, druk, druk’ zijn en wel wat mindfulness on the go kunnen gebruiken.

Test Walk
Test je conditie met een wandeltest op maat. Hoe fit ben jij echt?

Silly Walk
Monty Pythons 'silly walks' zijn een goede training Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ), een gezaghebbend medisch tijdschrift.

Slechts een paar minuutjes ‘gek lopen’ per dag, is al voldoende. Zo stellen de onderzoekers dat dit niet alleen je cardiorespiratoire conditie verhoogt, maar ook het sterfterisico vermindert. En dat allemaal terwijl het niet eens extra tijdsbesteding vergt. De silly walk uit Monty Python is dus helemaal zo ‘silly’ niet.

Chi Walk
Focus je geest, versterk je kern, breng energie in je leven!
Bij ChiWalking beweeg je vanuit een sterke kern terwijl je ledematen ontspannen blijven. Met ChiWalking werk je aan de gezondheid van lichaam en geest, je loopt efficiënt en hebt minder last van blessures.

Cognitieve Fitness Walk
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Cognitieve fitness is een wetenschappelijk onderbouwde training voor gezonde hersenen in een gezond lichaam. Cognitieve Fitness is een unieke trainingsmethode die in 2004 werd ontwikkeld voor het NCCN (Neuro Cognitief Centrum Nederland). De methode is samengesteld door neuropsychologen en sportdeskundigen.

ACT & Walk
Maak kennis met ACT. ACT helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). ACT bestaat uit zes verschillende vaardigheden, vaak uitgebeeld in het ACT-hexaflex. Al wandelend werken we aan onze veerkracht!

Nordic Pilates
Doe jij aan Nordic Walking maar kan je lichaamshouding en techniek wel eem opfrisser en verdieping gebruiken. Ontdek wat de Pilates principes voor je kunnen betekenen. Verbeter je houding en blijf blessurevrij terwijl je loopt.

Walk-ilates
Wil je naast energiek wandelen extra aandacht voor bewuste wandelvormen zoals MindWalk, ChiWalk en de Pilates principes. Wil je krachtiger, stabieler en flexibel worden. Dan is Walk-ilates geknipt voor je.

Themawandelingen

Alle leeftijden
Elke eerste zaterdag vd maand
€ 9,95
Max 10 deelnemers per groep
This image for Image Layouts addon
FitStap
FitStap is een nieuw,
uniek beweeg- en leefstijlprogramma in Nederland. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal.
Lees meer
This image for Image Layouts addon
Fitwalk
Wil je lekkerder in je vel zitten, meer energie en lekker mee naar buiten? Lijkt PowerWalk nog iets te pittig voor je maar ben je wel al regelmatig aan de wandel en zoek je meer veelzijdigheid in je training dan is FitWalk echt iets voor jou.
 
Lees meer
This image for Image Layouts addon
Walk-ilates
Kom in beweging met Walk-ilates. Walk-ilates is uniek in de regio en biedt het beste van twee werelden namelijk lekker pittig doorstappen met een laag belastende techniek blendend met de Pilates principes en oefeningen voor je gehele lijf. 
 
Lees meer
This image for Image Layouts addon
Powerwalk+
Wil jij je fitter voelen en lekker in je vel zitten?
Kom dan inspannen en ontspannen in de buitenlucht tijdens de Powerwalk+ lessen!
 
 
 


Lees meer