Peutermoves & Pitamientjes

Wat betreft een gezonde lifestyle geldt: “Jong begonnen is vroeg gewonnen”. Geeft jij je na-aapje al het goede voorbeeld en halen jullie samen de beweegnorm? We gebruiken knijpers, viltjes, veertjes, soft balls, big balls, parcours enz. We drummen, toveren, winkelen, wassen, verkleden en nog veel meer...Kom samen met papa, mama, opa of oma naar Peutermoves & Pitamientjes en ontmoet nieuwe vriendjes als Liesje Lint, Dikkie Dik en Sjonnie Schildpad.

Inhoud Peutermoves & Pitamientjes

P&P is een lifestyle programma gebaseerd op het door het NISB en Huis van Beweging ontwikkelde 'Beweegkriebels' maar gaat nog een stapje verder. Het gaat over beweegplezier, over een actieve en gezonde leefstijl en over het aanbieden van laagdrempelige beweegmogelijkheden en eetpret aan jonge kinderen tussen de 2 en 4 jaar. P&P inspireert, enthousiasmeert en informeert en bestaat uit 10 lessen. P&P is lekker bewegen, beleven en ontdekken in een kleine groep van 6-10 peuters met hun ouder/verzorger. Na het bewegings- en belevingsgedeelte is er nog even tijd om met elkaar in gesprek te gaan over het ‘weekthema’. Er zal elke les een onderwerp op de agenda staan waar aandacht aan besteed kan worden betreft de gezonde start van je peuter. Denk hierbij aan: wat is gezond?, niets lusten, alles lusten, strijd aan tafel, (samen) bewegen, leuk en veilig speelgoed, samen ‘koken’, in huis bewegen, buiten bewegen, emoties en ontspannen. Je ontvangt divers folder- en cursusmateriaal voor thuis.

Het programma bevat veel (fantasierijke) elementen uit dans, muziek, spel en sport, pilates, yoga, theater en kindermassage. Er wordt gebruik gemaakt van materialen en ideeën die geschikt zijn om samen met je peuter thuis te herhalen. Je hebt geen grote klimtoestellen of dure spullen nodig om je peuter aan het bewegen te krijgen/houden zoals je zult ervaren. Naast de motorische ontwikkeling van je peuter wordt er ook aandacht besteed aan de sociaal-emotionele aspecten zoals: samenwerken, op je beurt wachten, basisemoties, luisteren en expressie. De cognitieve ontwikkeling komt spelenderwijs aan bod en je peuter maakt o.a. kennis met taal, de kleuren en ruimtelijke begrippen als naast, onder, boven, groot en klein. Spelenderwijs passeren er verschillende lifestylethema’s de revue zoals: je lijf, groente en fruit, slapen en rusten maar ook ‘op het potje’ en ‘tandenpoetsen’ zijn thema’s die middels beweegkriebels ouders kunnen inspireren tijdens de peuter pubertijd. Een periode waarin je peuter zijn ‘eigen ik’ ontdekt en niet altijd alles vanzelf lijkt te gaan.

Ontstaan Peutermoves & Pitamientjes?

Wat betreft een gezonde lifestyle geldt het motto 'Jong begonnen is vroeg gewonnen". Als professional maar ook als moeder staat plezier in bewegen en eten bij mij altijd voorop. Plezier in bewegen en het opdoen van positieve beweegervaringen kunnen bijdragen tot een goede start voor jonge kinderen en een positief zelfbeeld op de langere termijn. In mijn optiek draagt een breed en veelzijdig beweegaanbod op deze leeftijd meer toe tot het ontdekken van specifieke talenten van de peuter dan het volgen van een specialisatie op zeer jonge leeftijd. Een korte cursus is lekker overzichtelijk en een afgerond geheel. De drempel om als peuter al geheel zelfstandig zonder ouders deel te nemen aan een club is voor sommige peuters nog te hoog. Een gymzaal of groot sportveld met veel rond rennende (drukke) kinderen kan voor andere peuters nog een stap te ver zijn of zelfs beangstigend vandaar de keuze van een kleine groep in overzichtelijke speelzaal. Of misschien is jouw peuter meer een denker dan een doener en wil je je peuter wat meer stimuleren tot beweegplezier. Wellicht kun je ook wel wat (preventieve) tips gebruiken omtrent je peuters eetgedrag of gewoon ontdekken wat je peuter nog meer leuk vindt. Ouders zijn de gehele week druk en willen juist graag samen met hun peuter 'iets doen'. De wintermaanden thuis met een actieve en ondernemende peuter kunnen soms lang duren en het ontmoeten van andere kinderen en ouders uit de wijk vindt men wel van belang maar schiet er vaak bij in. Ouders willen nog geen langdurig lidmaatschap aangaan voor hun zeer jonge kinderen maar hen juist een divers palet aan activiteiten aanbieden om hun talent en plezier te ontdekken. P&P sluit hierbij aan en motiveert, stimuleert en inspireert peuters en hun ouders/verzorgers tot beweegplezier en eetpret. Ook voor peuters en ouders/verzorgers die niet sportgericht zijn is P&P geschikt, want bewegen is gelukkig meer dan sport alleen. De lessen zijn absoluut niet prestatiegericht. Ik werd gemotiveerd om zelf een leefstijlprogramma samen te stellen voor deze doelgroep. Als inspiratie volgde ik de trainingen 'Beweegkriebels' van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) en het Huis van beweging en 'dreumesyoga' van Jip en Janneke opleidingen. Als geregistreerd BGN gewichtsconsulente heb ik mij tevens gespecialiseerd in kinderen en gezinnen.

Wie is de juf?

De lessen worden gegeven door Natasja Vermaas, eigenaresse van Get In Motion (GIM) en moeder van zoon Jamie (2009). Ze is afgestudeerd als sociaal cultureel werker waarbij ze met name dans, theater, sport en bewegen inzette als middel om te empoweren. Ze vindt aansluiting bij de GORDON communicatiemethode (actief luisteren en de ’ ik boodschap’) en de opvoedstijl ‘Positive Discipline’ (verantwoordelijkheid, respect en oplossingsgericht). Aansluitend volgde zij talloze sport-, dans en beweegopleidingen. Ze is gediplomeerd gewichtsconsulente voor volwassenen en kinderen (lid Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) waardoor ouders in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding voor de cursus vanuit de zorgverzekeraar. Ze werkte als trainer, coördinator, opleider, examinator en operationeel manager binnen diverse health en fitness organisaties, dansscholen, in de kinderopvang en het welzijnswerk. Naast haar sportieve carrière heeft ze op artistiek gebied het nodige ervaren. Zo maakte ze vier jaar deel uit van een meidengroep waarmee ze de single "Morgen is er weer een dag" opnam met als hoogtepunt het verzorgen van het voorprogramma van de belgische formatie "Clouseau" in Katwijk aan zee. Ook maakte ze deel uit van het Nederlands Musical Ensemble (NME) met als hoogtepunten deelname aan "Musicals in Ahoy" in 2004 van Joop van de Ende en het 100 jarig bestaan van het Circustheater in Scheveningen (ensemble Paul van Vliet) in 2003. Vanaf 7 jarige leeftijd beoefende ze ballet en moderne dans en later stapte ze over op jazzdans, streetdance en muziektheater. Ze kreeg lessen in zang, dans en theater van gerenommeerde docenten van de NME academie nu bekend als DAPA (Dutch Academie of Performing Arts) en deed de vooropleiding van de acteerstudio in Den Haag. In 2006 startte ze GIM (Get In Motion) met als doel het bieden van exclusieve laagdrempelige (mindful) beweeg- en leefstijlactiviteiten voor kleine groepen en/of individuen.

Vergoeding mogelijk?

Get In Motion is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Hierdoor kom je mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke)  vergoeding bij deelname aan Pilates Kids en Peutermoves & Pitamientjes vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. Dit gaat niet ten koste van je eigen bijdrage. Bekijk op www.gewichtsconsulenten.nl actuele afspraken met verschillende verzekeraars of vraag het zelf aan je zorgverzekeraar. 

Tarieven

Aanmelden