Pilates Mat

Pilates is een body and mind systeem ontwikkelt door Joseph Pilates. Een krachtig ‘powerhouse’, een soepel lichaam, gestroomlijnde spieren, een goede houding, en groter lichamelijk bewustzijn en controle is het gevolg van deze uitgebalanceerde en educatieve methode. De Pilates Methode heette oorspronkelijk 'Contrology' en is genoemd naar Joseph Pilates, een Duitser met een fascinerend levensverhaal. Een gedreven en briljant man die van kinds af aan geobsedeerd was door gezondheid, welzijn en het verenigen van lichaam en geest. Pilates is een bewegingsmethode die ontworpen is om het lichaam in evenwicht te brengen.

Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een oefenmat en in een bepaalde volgorde, of op speciale apparaten. Pilates, een unieke trainingsvorm, bestaat al jaren en past helemaal in het levenspatroon van nu. Een tijd waarin termen als burn-out  stress en onthaasten (te) veel voorkomen. Jarenlang werd het alleen door dansers en atleten gebruikt om te revalideren van blessures, of om de balans tussen kracht en souplesse te verbeteren. Maar de laatste 30 jaar wordt het ook door "de gewone mens" beoefend, die lekker in het vel willen komen te zitten. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle, dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern/centrum (powerhouse) en dat alles met vloeiende bewegingen.

Tijdens onze 60 minuten durende Pilates matlessen in een groep van maximaal 6-11 personen wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen Body en Mind en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle. Het ’powerhouse’, oftewel de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren is het fysieke fundament.  Een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groter lichamelijk bewustzijn is als het huis wat hierop gebouwd wordt. GIM past elementen toe afkomstig uit verschillende Pilates stromingen zoals Peak Pilates, klassiek Pilates en Ground Control Pilates toegespitst op de deelnemers van de matles. Er worden verschillende levels matlessen aangeboden en instromen is mogelijk na overleg met uw trainer. Er wordt gebruikt gemaakt van divers materiaal om de Pilatesoefeningen te verdiepen, verbreden en/of verrijken. Denk hierbij aan: the Magic circle, the Sissel core trainer, small balls, toning balls, big balls, free weights, Pilatesbands, Powerbands, Yogastraps, wigkussens, dekens, lacrosse massageballen, foamrollers en heerlijke dikke matten.