Iets wat je vast nog niet van me weet

by Administrator

Iets wat je vast nog niet weet is dat ik in 'een vorig leven' naast mijn studie en werk als instructeur (ja toen al) lid was van een meidentrio. Maar toen kwamen Linda, Roos en Jessica en was de carrière voorbij (hahaha). Gelukkig heeft mijn inmiddels overleden oma dingen van vroeger bewaard en nagelaten zodat er nog herinneringen zijn aan vroeger. Zoals deze herinnering, een bezoekje aan Rob Stenders bij Veronica toen ik ongeveer 19 jaar oud was.Een ander hoogtepunt was dat we door een organisatie gevraagd werden het voorprogramma te verzorgen van de Belgische formatie "Clouseau' in Tripodia te Katwijk voor 3000 mensen. Ik was toen ook enorm fan van Clouseau en superzenuwachtig. Maar wat bleek, de band had die dag een slechte bui want de leden waren erg onvriendelijk tegen zowel het personeel als ons. Ze hadden blijkbaar een onenigheid met de organisatie gehad. Ik heb destijds jarenlang geen CD meer van ze aangeraakt en was compleet teleurgesteld;-). Showbusiness bleek toch minder leuk als ik dacht.
Het optreden verliep verder goed, we presenteerden onze enige single die ooit gemaakt is en deelde zowaar handtekeningen uit. Hilarisch vond mijn zoon dat toen hij dat hoorde. Ik heb de CD nog en die vond hij overigens reuze meevallen.
Ik vertelde hem over een optreden op de marinebasis in Texel waar we een weekend verbleven en door de mariniers in de watten werden gelegd. We kregen een echte muzikale serenade onder ons balkon na het wakker worden. Tijdens een rondleiding gingen er na gegeven commando plots tientallen mariniers zich x keer opdrukken voor ons. De andere meiden vonden dit prachtig maar ik werd erg eerlijk gezegd een beetje recalcitrant van en opstandig. Maar het was wel een moment om nooit te vergeten natuurlijk. Mijn zoon vond die mariniers ook maar stom.
Wat niet mag ontbreken was een huldiging door Prins carnaval (met zowaar echte kettingen) tijdens carnaval waar ook de smurfenkoning aanwezig was zoals je op de foto kunt zien. We deelden een kleedkamer d.w.z. een omkleedhok.
We zongen in voetbalkantines, in de tijd dat Metoo nog niet aan de orde was en je van alles om je oren kreeg. Stonden op biljarttafels en kleine podia in cafés. Verschenen op een schoolfeest met honderden aankomende banketbakkers. We traden op op braderieën door heel het land. Ik kan me nog een optreden in de Darling Market (nu bekend als de Broodfabriek) in Rijswijk voor de geest halen waar toen ook Jeroen van der Boom speelde die nog totaal onbekend was in die tijd en pas veel later doorbrak.
Kortom een gekke tijd die voor mij heel dubbel was. Aan de ene kant hele leuk dingen meegemaakt waar ik helaas niet alles meer van weet. Aan de andere kant bereikte ik dat jaar rock bottom na een aantal zwarte jaren waarin mijn vader besloot ons te verlaten en ik hem nog slechts een enkele keer gezien heb, twee grootouders overleden, mijn moeder (wederom) een psychiatrische inzinking kreeg, een vriendje mij zeer kwetste, mijn cijfers kelderde en ik in een depressie belandde. Ik was stuurloos en totaal de regie kwijt in het leven.
"Ik ontmoette toen je vader", zei ik tegen mijn zoon, ging samenwonen, startte een nieuwe opleiding en sloeg een andere richting in. Ik nam een aantal jaren de tijd om te groeien, herstellen en mijn identiteit te vinden en stopte een aantal jaar met zingen totdat 'de musical' lokte. 

Na het meidengroep avontuur stortte ik me op mijn studie en lesgeven in de health and fitness branche. Daar werd het eerste zaadje gepland voor mijn huidige bedrijf. Bewegen, zelfzorg en een gezonde leefstijl hebben mij door zware periodes heen geholpen, kracht en zelfvertrouwen gegeven. Hieruit ontstonden mijn drijfveren, missie en passie. Ik gaf les in alles wat er maar op mijn beweeglijke pad kwam en bleef daarnaast zelf dansen. Na een dansles ontmoette ik twee musicalartiesten die me opnieuw enthousiast kregen en me wilden coachen naar het musical vak.
Ik besloot nog een keer op mijn inmiddels 27ste een poging te wagen en deed auditie bij het Nederlands Musical Ensemble (nu bekend als de Dutch Academie for Performing Arts (DAPA)) en werd aangenomen. Ik mocht daar mooie dingen ervaren waar ik geen spijt van heb maar vond er uiteindelijk toch niet echt mijn missie. Ik kreeg als advies dat ik wel over voldoende talent beschikte maar meer over lijken moest gaan. Meer ellebogenwerk werk dus, iets waar tot op heden nog steeds heel slecht in ben. Ik besloot dat ik me als sociaal werker meer thuis voelde tussen de mensen dan op grote afstand voor de mensen en stopte met het musical avontuur. Ook hielp de combinatie met werk en het op de achtergrond hebben van een ernstig zieke moeder ook niet erg om te kunnen focussen.

Na dit besluit startte ik dus al met Get In Motion, gaf ik les aan aankomende instructeurs, werd ik moeder en werd het muzikaal lang stil. Wel leuk om te zien is dat er veel oud-collega's een mooie carrière hebben opgebouwd en ik tot op heden nog steeds regelmatig mensen op tv zie verschijnen. Misschien herken je wel iemand op de foto's?

Na het overlijden van mijn moeder een aantal jaren terug begon ik weer eens te zingen na lange tijd. We draaide zelfs een lied met een zelfgeschreven tekst die ik al als twintiger schreef op haar uitvaart. Ik pakte het zingen weer op boven op de zolderkamer maar na wat stimulering van mijn zoon en man legde ik de kiem voor mijn eerste solo project 'Rememorize'. In dit voor mij zeer spannende persoonlijke project komt alles samen. Ik hoop er binnenkort meer over te kunnen bekendmaken.

Korte impressie van mijn eerdere muzikale ervaringen:
Ensemble lid musicals in Ahoy 2004 "Musical meet Movie" van Joop van de Ende onder leiding van Ivo van Leeuwen. Meer info op https://nl.wikipedia.org/wiki/Musicals_in_Ahoy%27
- Nederlands Musical Ensemble lid bij Paul van bij Vliet tijdens ‘100 jaar Circustheater’ in Scheveningen tijdens tv opnames. Ensemble onder leiding van Ivo van Leeuwen.
- Bijrol en lid ensemble in musicalproductie “Vincent de musical” van het Nederlands Musical Ensemble. Regisseur Timon Blok. Bijrol. Het NME is nu bekend als de Dutch Academie for Performing Arts (DAPA). https://www.musicalopleiding.nl/
- Nederlands Musical Ensemble productie “Kerst met ballen”. Regisseur Johan Verheij.
- Eindpresentatie Summerschool 2002 van de Guilford school of acting in Purmerend. Rol: Franse dienstmeid in musical. https://gsauk.org/
- Pop in concert met live orkest in Ouddorp (zang en dans). Regie door: YvonJane van Leeuwen en Marc Dollevoet.