Get In Motion

Herstel van (chronische) lichamelijke klachten

by Administrator
Naast leefstijlorganizer en ervaringsdeskundige ben ik vriend van Stichting Emovere. Ik raad iedereen aan die werkt met mensen met chronische pijnklachten, iemand kent met deze klachten of zelf klachten heeft hun website te bezoeken en kennis op te doen en te delen. Stichting Emovere wil een verandering bewerkstelligen in de visie op, en aanpak van onbegrepen lichamelijke klachten. Emotie als medicijn.
Lees meer

Positieve Gezondheid en Vitaliteit

by Administrator

Als leefstijlorganizer (trainer, coach en begeleider) en sociaal vitaal ondernemer heb ik het Positieve Gezondheid gedachtegoed van Machteld Huber omarmd vanwege de bredere en nieuwe kijk op gezondheid. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen hulp of zorgverleners zich daar doorgaans wel op.

Lees meer

Kerst meer dan eten?

by Administrator

Tijdens de feestdagen is eten voor velen een belangrijk programmapunt. Zeker nu dat we waarschijnlijk weer onze feestdagen creatiever zullen moeten invullen biedt dit een kans voor een mooi experiment. Bijna iedereen die je het vraagt zegt dat het eigenlijk niet om het eten zelf gaat, maar om samenzijn, verbondenheid en sfeer. Het gaat meer dan ooit over de essenties van het leven. Krijgt eten dit jaar een hoofd- of een bijrol?

Lees meer

PowerWalk startersguide

by Administrator

Hou je van wandelen maar zoek je net iets meer uitdaging? Is hardlopen net iets te belastend voor je maar 'gewoon' wandelen weer iets te saai of eenzijdig. Of lijkt bootcamp je wel leuk maar mogen de oefeningen net iets milder, met meer aandacht voor techniek en zonder hardlopen? Dan is PowerWalk Plus echt iets voor jou. Powerwalken is echt meer dan wandelen maar de kans op blessures is een stuk kleiner dan bij hardlopen. Powerwalken is geschikt voor elke leeftijd. Deze startersguide heb ik voor je samengesteld zodat je de eerste stap kunt maken in wellicht wel een nieuwe sport. 

Lees meer

Fidgeten voorkomt (vakantie)kilo's

by Administrator

Friemel jij er al op los? Wil je graag voorkomen dat je aankomt of wat kilo's kwijt, maar lukt het niet? Goed nieuws: wist je dat je al calorieën kunt verbranden met slechts hele kleine bewegingen, zoals het kauwen van kauwgom of tikken met je vingers? Dit 'fidgeten' is ideaal als je niet kunt of even niet wilt sporten.

Lees meer