Get In Motion

Verantwoord samen bewegen in tijden van corona

by Natasja Vermaas

Goed nieuws! Na de persconferentie van Rutte en de aangekondigde versoepelingen werd het duidelijk dat er weer buiten gesport mag worden mits geen contactsport en de 1,5 meter in acht wordt genomen. Sporten en bewegen is zeker nu ook belangrijk maar hou hierbij wel de RIVM adviezen in acht De gezondheidsraad adviseert normaliter volwassenen 2,5 uur per week matig intensief te sporten en hier 2 x per week spier- en botversterkende oefeningen aan toe te voegen. Daarnaast nog 1 x per week balansoefeningen voor 50+. Dit advies blijft staan maar extra hygiënische maatregelen, protocollen en 1,5 meter afstand worden hier o.a. aan toegevoegd. Op bewegen in tijden van corona vind je uitgebreide informatie over de nieuwe spelregels.

Lees meer

Leefstijlorganizing in crisistijd

by Natasja Vermaas

Hoe organiseer jij je leefstijl tijdens crisistijd? De corona crisis treft ons allemaal. Dit in tegenstelling tot mijn persoonlijke crisis van het afgelopen jaar waarin ik plots thuis kwam te zitten met chronische schouderklachten en mijn leefstijl veranderde van zeer actieve sportieve dame tot een wat meer geïsoleerd bestaan waar ik inmiddels mijn weg in heb gevonden.

Lees meer

Wat is de vergoeding voor consulten om gewicht te verliezen?

by Natasja Vermaas

Het raadplegen van een gewichtsconsulent kan veel mensen helpen om op een beter gewicht te komen. Een gewichtsconsulent zal zijn/haar cliënt informeren aangaande juiste voeding en gedrag en zal hem/haar helpen hierin een juiste balans te vinden en een goede routine op te bouwen. Deze professionals worden nog wel eens verward met diëtisten, maar er is wel degelijk een verschil.

Lees meer

Pilates voor beginners en gevorderden

by Natasja Vermaas

Pilates is voor iedereen. Een krachtig, soepel lichaam, gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groter lichamelijk bewustzijn is het gevolg van het regelmatig beoefenen van Pilates mits goed gedoseerd en gedoceerd in kleine groepen. In onze Pilates kennismakingscursussen leer je de fundamentals, enkele Pilates concepten en zo'n 20 basic Pilates oefeningen die de 3 onderstaande zaken aanpakken. Bekijk regelmatig het rooster voor actuele data.

Lees meer