Get In Motion

Fidgeten voorkomt (vakantie)kilo's

by Administrator

Friemel jij er al op los? Wil je graag voorkomen dat je aankomt of wat kilo's kwijt, maar lukt het niet? Goed nieuws: wist je dat je al calorieën kunt verbranden met slechts hele kleine bewegingen, zoals het kauwen van kauwgom of het klikken met je muis? Dit 'fidgeten' is ideaal als je niet zo van sporten houdt, of het simpelweg niet meer kunt.

Lees meer

Iets wat je vast nog niet van me weet

by Administrator

Iets wat je vast nog niet weet is dat ik in 'een vorig leven' naast mijn studie en werk als instructeur (ja toen al) lid was van een meidentrio. Maar toen kwamen Linda, Roos en Jessica en was de carrière voorbij (hahaha). Gelukkig heeft mijn inmiddels overleden oma dingen van vroeger bewaard en nagelaten zodat er nog herinneringen zijn aan vroeger. Zoals deze herinnering, een bezoekje aan Rob Stenders bij Veronica toen ik ongeveer 19 jaar oud was.

Lees meer

Stressmanagement met Pilates?

by Administrator

Chronische coronastress eist ook bij ons zijn tol. Het lastigste vind ik als moeder niet dat mijn inkomsten drastisch gedaald zijn en mijn vrijheid beperkt is maar om te zien dat onze zoon sinds december steeds lustelozer, passiever en vermoeider op de bank hangt. Na een gezinsoverleg besloten we dan ook om meer Flow in ons leven te willen brengen met een gezamenlijke 'gek doen dag', een muziekproject en danslessen. Een manier om met stress om te gaan is het brengen van meer Flow in je leven en je te focussen op de kleine dagelijkse positieve dingen die liggen binnen jouw cirkel van invloed. Ondanks de enorme beperkingen zijn er altijd nog nieuwe mogelijkheden om meer Flow te ervaren. Maar wat is Flow eigenlijk?

Lees meer

Gewichtsconsulent, leefstijlcoach of diëtist naar wie ga je?

by Administrator

Je staat op het punt het besluit te nemen om je leefstijl blijvend te veranderen en komt regelmatig informatie tegen over de zogenaamde ‘gewichtsconsulent’, 'leefstijlcoach' en ‘de diëtist’. Allen worden geadviseerd door het www.voedingscentrum.nl. Maar wat is nu eigenlijk het verschil is tussen een gewichtsconsulent, leefstijlcoach en de diëtist? Dit wordt mij regelmatig gevraagd na de les, tijdens een verjaardag, via de mail en in gesprek met andere zorgprofessionals. Er is dus nog veel onduidelijkheid.

Lees meer

Wie zijn mijn leden, klanten of deelnemers?

by Administrator

De afgelopen coronatijd heb ik de tijd mogen nemen voor een aantal bijscholingen. Tijdens de laatste cursus vroeg een collega me in een online break-out-room wat voor soort of type klanten ik nu eigenlijk heb. Na diep te hebben nagedacht antwoordde ik dat er van ‘een soort’ geen sprake is maar dat ik mijn best zal doen een beeld te schetsen van de (meestal) vrouwen die aan mijn activiteiten deelnemen. Ik hoor graag van je of mijn analyse volgens jou een beetje klopt?
Mijn leden, klanten of deelnemers zijn over het algemeen:

Lees meer

Mindful eten in AD

by Administrator

In december werd ik door Lisa Vos van het Algemeen Dagblad benaderd over de geplande workshop 'Mindful eten met kerst' vanuit mijn bedrijf. Ze wilde hier graag een artikel over schrijven.

Lees meer