Live online activiteiten, hoe werkt dat?

Bij een lockdown kan je toch gewoon je lessen, workshops of coaching vervolgen. Hoe werkt het?

Je schrijft je in of was al ingeschreven via de website. Natasja heeft als Microsoft Teams beheerder jouw email adres en stuurt je vervolgens een mail met daarin de uitnodiging voor de online  meetings en de daarbij behorende link. Je ontvangt ruim voordat de eerste meeting begint deze link in je mailbox waarmee je toegang krijgt tot de online lesomgeving en je betreffende activiteit.

Bij de start van een nieuwe activiteit ontvang je een nieuwe link (uitnodiging). Voor groepslessen geldt de link voor de betreffende lesperiode van 11 weken.

De lessen of workshops e.d. worden uiteraard niet opgenomen of zelfs doorverkocht zoals een aantal sportaanbieders doen dus je privacy blijft gegarandeerd. Je kan je laptop, tablet of mobiele telefoon gebruiken, of projecteer het op je TV voor een groter en beter beeld. Als je een laptop gebruikt, hoef je niets te downloaden; klik simpelweg op de link die je ontvangt. Als je een tablet of smartphone gebruikt, moet je eerst de Microsoft teams app downloaden. De app is gratis.

Wanneer je de online lesomgeving betreedt, kan je ervoor kiezen om je camera aan of uit te zetten en om je microfoon aan of uit te zetten. Voor nieuwe deelnemers is het handig om de lesomgeving 15 minuten voor aanvang van de les te betreden, zodat de docente indien nodig technische ondersteuning kan bieden. Zodra de les begonnen is, is dit niet meer mogelijk. Zorg in ieder geval dat je minimaal 5 minuten voor aanvang bent ingelogd zodat de docent je op tijd toe kan laten. Zodra de les begonnen is blijft de virtuele deur gesloten.

Zorg ervoor dat tijdens groepslessen jouw mat of stoel zodanig geplaatst is dat Natasja je kan zien in verschillende posities (staand en liggend) Op die manier krijg je betere feedback! Dit betekent dat je mat minstens 2 tot 3 meter van de webcam moet liggen en ook dat je de webcam wat hoger moet plaatsen, ruim boven de grond. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt  En dan is het genieten van je gekozen activiteit bij jou in huis! Ik zie alle deelnemers op een groot TV scherm en gebruik daarnaast een blue tooth microfoontje.