Vitamine (P)ositiviteit

De komende weken kun je i.p.v. of naast je reguliere sportuurtje(s) ook eens gaan voor een Sense and Savor walk in de buitenlucht. Naast het opdoen van vitamine D voed je je lijf meteen met wat vitamine P(ositiviteit), twee vitamines die we de komende tijd goed kunnen gebruiken. Trek erop uit voor bijvoorbeeld een wandeling van een uurtje en let uitsluitend op de schoonheid van de dingen die je tegenkomt. Vriendelijk voor onszelf zijn kunnen we ook doen door bewust te genieten van positieve ervaringen en dat kun je doen door deze sense and savor walk. Je gaat al je zintuigen gebruiken om te genieten van het mooie wat de natuur en omgeving te bieden heeft.
Gebruik al je zintuigen en merk op wat je allemaal voor moois om je heen ziet, ruikt, hoort en voelt. Benoem, noteer, fotografeer, film, record of illustreer wekelijks 5 mooie en/of positieve dingen die je tijdens je wandeling registreert. Hoe voelt je lijf na afloop? Aanwezig zijn met aandacht in het moment zonder enig oordeel is iets want je kunt trainen net als spieren. Daar is niets zweverig aan, juist dan land je met beide voetjes op aarde en sta je open voor een ander perspectief. Mindfulness is eigenlijk wel een gekke term want eigenlijk will je meer Mind less. Vol van aandacht dan maar….
#walkilates #powerwalk #powerwalking #buitensporten #sportiefwandelen #wandelen #wandelenisgezond #zelfcompassie #positivevibes #positivity #PositiveThinking