Groenten- en fruit kalender

We zijn nu meer dan ooit bewust van onze voedselketen en velen zijn nu extra bereid stapjes te nemen om duurzamer te gaan leven en eten. Ook zien we dat tijdens corona tijd meer bij de lokale boer wordt gekocht. Dit is niet alleen goed voor de lokale ondernemer maar ook een goede keuze voor onze planeet.
Om te beginnen kun je bijvoorbeeld voortaan zoveel mogelijk groenten en fruit uit het seizoen kopen en eten. Daarnaast kun je nagaan of de producten die je koopt ook een keurmerk hebben.
Om in één oogopslag te kunnen zien welke groenten en fruit je in de betreffende maanden het beste kunt kopen en eten heb ik vier kalenders samengesteld. Hierop vind je tevens de keurmerken en een aantal relevante websites terug. Je kunt de groenten- en fruit kalenders hieronder geheel gratis downloaden (PDF formaat) en/of delen met je vrienden. Bij het samenstellen van je boodschappenlijstje check je vooraf even de kalender, dat eet een stuk smakelijker. Zo zet je alvast een extra stap naar een duurzamer leven. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je gezondheid en je portemonnee.
Groenten- en fruit kalender lente
Groenten- en fruit kalender zomer
Groenten- en fruit kalender herfst
Groenten- en fruit kalender winter