In bedrijf

Breng je medewerkers en collega's in beweging

Get In Motion brengt mens en organisaties in beweging en is binnenkort ook actief als Vitaliteitsmakelaar® in de regio Pijnacker-Nootdorp waar zij de onafhankelijke lokale verbinder wordt voor vitale groei. Zo kunnen medewerkers van het MKB op een gezonde(re) manier aan het werk. Het accent ligt op preventie en amplitie (bevorderen) van gezondheid en vitaliteit. 

Veel ondernemers zullen het herkennen: je wil wel iets doen met vitaliteit, maar je hebt weinig budget en weet ook niet hoe je moet beginnen. Je organiseert weleens een sportief uitje of schakelt een expert in maar hoe veranker je nu vitaliteit in je bedrijf en krijgt het een meer samenhangend en duurzamere vorm. Het lijkt een hele klus, maar met de gratis scans van Vitaal Bedrijf weet je heel snel hoe vitaal je medewerkers zijn en waar zij behoefte aan hebben. “Je hoeft niet direct een heel vitaliteitsprogramma te hebben om te starten. Begin klein en breid het daarna verder uit”, is het advies. En dat kan zélfs prima met een klein budget.

Inzicht in waar winst te behalen valt en wat behoeften van medewerkers zijn
Als partner van Vitaal Bedrijf kan de lokale Vitaliteitsmakelaar® de scans van Vitaal Bedrijf als eerste aanzet gebruiken bij het in gesprek gaan met het bedrijf. Voor meer verdieping kan ze ook de Vitascan inzetten om nog meer tot de kern te komen. Op deze wijze krijg je inzicht in de vitaliteitsthema’s waar binnen je bedrijf of organisatie winst op te behalen valt en weet je waar medewerkers graag mee aan de slag willen. Zo kan je Vitaliteitsmakelaar® de dienstverlening nog beter laten aansluiten bij de behoeften in je bedrijf. 

De oriëntatiescan houdt de ondernemer een spiegel voor. Deze vul je als werkgever zelf in. Binnen tien minuten ontdek je hoe het ervoor staat met de vitaliteit in jouw bedrijf.
De scan voor medewerkers is een digitale vragenlijst die de medewerkers invullen. Medewerkers die de scan invullen krijgen direct na het invullen een persoonlijk resultaat te zien. De werkgever krijgt (zodra > 10 medewerkers de scan hebben ingevuld) toegang tot een interactief dashboard met alle (anonieme) resultaten.


Klaar om te sparren met een Vitaliteitsmakelaar® en aan de slag met een gezonde werkvloer?. Vind je nu toch echt dat vitaliteit een prioriteit moet krijgen binnen je bedrijf als preventie voor verzuim en ziekte zie je graag blije trotse medewerkers dan ben je hier aan het goede adres. Een bedrijf met een vitale uitstraling, gelukkige werknemers en een actief vitaal beleid krijgt als vanzelf een imago boost. Een aantrekkelijk bedrijft heeft bovendien een grote kans dat ze nieuwe werknemers aantrekt en het bedrijf en het potentieel verder helpen ontwikkelen.

De Vitaliteitsmakelaar® heeft ruim 25 jaar ervaring met het thema gezondheid en vitaliteit.
De eerste jaren werkte ze in de wijken van Den Haag waar ze aan de slag ging met vitaliteit in de leefomgeving als sociaal werker. Vervolgens in diverse Health and fitnesscentra in Den Haag en Wassenaar. Ze werkte 6 jaar als instructeur en programmamanager voor High Five Health Promotion waar ze de medewerkers van ministeries en bedrijven als VWS, SZW, VROM en bedrijven NN, SHELL en het Provinciehuis in beweging bracht en de Gezondheidsdag ontwikkelde. Als opleider van de fitness en aerobic afdeling van het CIOS nam ze examens of en ontwierp ze lesmateriaal. Als manager en beleidsmedewerker in de kinderopvang had het thema bewegen en gezondheid ook haar aandacht en zocht ze verbinding met verenigingen, aanbieders, scholen en de gemeente Pijnacker-Nootdorp om de jeugd in beweging te krijgen. De laatste jaren stortte ze zich op haar eenvrouwszaak en heeft ze een lokaal verder op kunnen bouwen. In 2022 is ze gestart als Vitaliteitsmakelaar en zet ze eerder genoemde ervaring in om uw bedrijf en medewerkers de beste versie van zichzelf te laten zijn.

De makelaar heeft vitaliteit in haar DNA, ademt vitaliteit en heeft kennis van de Vitale Kaart en aanbod in de regio. Het nemen van initiatieven en het zelfstandig een bijdrage kunnen leveren aan organisaties is haar op het lijf geschreven. Ze heeft ervaring in de health en fitnessbranche, bedrijfssport, welzijnswerk en kinderopvang in verschillende rollen op zowel uitvoerend als coördinerend en leidinggevend niveau. Ze kan leidinggeven, samenwerken met netwerkpartners en bemiddelen vanuit de positie als Vitaliteitsmakelaar®. Ze is een teamplayer, weet collegae met diverse verschillende visies en achtergronden op een lijn te krijgen en vindt dat ook belangrijk. Ze kan teamvormend werken en is coöperatief. Ze durft feedback te geven en te ontvangen en kan daar daadwerkelijk conclusies en handelingen aan verbinden. Ze heeft ervaring opgedaan in multidisciplinaire teams waarbij zowel het zakelijk kunnen samenwerken als ook het oog hebben voor emoties van collega’s en klanten bekend zijn. Veiligheid en vertrouwen zijn dan ook echte kernwaarden waar de Vitaliteitsmakelaar naar handelt. Als vitaal-generalist heeft ze een brede interesse, is nieuwsgierig naar trends in de maatschappij en heeft zicht op verschillende gebieden hierin ontwikkeld en ontplooid. Ze heeft goede voelsprieten voor actuele thema's en weet deze te gebruiken met het opzetten van nieuwe maatwerk 'producten en diensten'. Ze weet het kaft van het koren te scheiden. Als Vitaliteitsmakelaar zet ze interventies op die aansluiting vinden bij de vraag en behoefte van specifieke doelgroepen. Ze heeft ruim inzicht in actuele maatschappelijke ontwikkelingen en oog voor het morele perspectief. Tevens is ze in staat zich te positioneren als belangenbehartiger van de doelgroep, gericht op een zo groot mogelijk resultaat voor de mensen en de organisatie zelf.

Ze is een bemiddelaar in vitaliteitsinterventies en kan uw HR afdeling (tijdelijk) een stukje ontzorgen. Ze brengt je graag in verbinding met passende vitale aanbieders en experts in de omgeving Pijnacker-Nootdorp. Ze helpt vervolgens met het inrichten van een gezonde werkvloer met als doel om op een gemakkelijke manier de werk,- en en leefomgeving vitaler en gezonder te maken. Soms gaat ze zelf uitvoerend aan de slag, soms ontdekken we dat u zelf vitaal talent in huis heeft en anders zoekt zij de juiste lokale vitale aanbieder voor u met als doel een duurzame betaalbare en laagdrempelige samenwerking. De vitale aanbieder of expert kan u voorzien van (evidence based) interventies, voorlichting, gastlessen, presentaties, workshops, cursussen, coaching en begeleiding. Dit kan individueel maar ook in groepsverband met een hybride aanbod van binnen, buiten of online diensten. 

It takes a village to raise vitality. 
De lijnen zijn kort en omdat ik zoveel mogelijk met lokale ondernemers en aanbieders verbinding zoek ontstaat er een duurzame samenwerking en circulair model in de gemeente. Zo toont het bedrijf dat het maatschappelijk onderneemt en betrokkenheid heeft bij de omgeving. Iets wat medewerkers en andere stakeholders erg zullen waarderen en positief zal opvallen. Alleen maar vitale winnaars dus.

Hoe werkt het?

Stap 1. De Vitale stap

Neem contact op met Natasja via info@getinmotion.nl of 0628601763 voor een vrijblijvende kennismaking. Vervolgens doorlopen we onderstaande stappen om tot een passend aanbod te komen. Voor het in kaart brengen van de wensen, mogelijkheden en verwachtingen kan voorafgaand onze eerste afspraak de scan gedaan worden. Een onafhankelijke (interim) vitaliteitsmakelaar® inhuren? Op https://vitaliteitsmakelaars.nl/inhuren/ leest u meer hierover. 

Stap 2. Het Vitale pad
Behoeftepeiling en inventarisatie bedrijf, afdeling of team d.m.v. scan en intakegesprek
Uw Vitaliteitsmakelaar® gaat in gesprek met u en uw medewerkers
Bemiddeling en ontwerp van een vitaal aanbod op maat/offerte op maat
Bespreken plan en goedkeuring

Stap 3. De Vitale reis
Implementatie periode, uitvoering en procesbegeleiding door Vitaliteitsmakelaar®

Stap 4. De Vitale bestemming
Evaluatie, bijstellen en voortgang
Verankeren Vitaal beleid

Vragen die we onderweg tegenkomen zijn bijvoorbeeld:

1. Wat is de aanleiding voor het inhuren? Speelt er een vraag of probleem in de organisatie?
2. Wie neemt het besluit over het wel of niet doorgaan van een vitaliteitsprogramma?
3. Wat is de huidige situatie en wat zijn de dingen die de organisatie graag wil veranderen? Wat houdt u of uw medewerkers tegen om het nu al anders te doen? Wat doen ze al?
4. Beschrijf de gewenste situatie: wat is er opgelost na de interventie Wat gaat er dan beter? Wat is er dan gerealiseerd?
5. Wat is de doelgroep van het programma?
6.Welke leerstijl is dominant in de organisatie?
7. Welke activiteiten kunnen de doelen ondersteunen? Is er een koppeling met de huidige praktijk en de cultuur in de organisatie?
8. Staat de interventie op zich en/of zijn er al vervolgactiviteiten in zicht?
9. Wat doet het bedrijf al met vitaliteit? Welk talent is er al in huis?
10. Wat is het budget?

Budget of subsidiemogelijkheden?
Meer over vergoedingen voor particulieren en bedrijven lees je in mijn BLOG Jouw cursus of coachtraject vergoed'.

Voorbeelden van suggesties en thema's zijn:

Bewegen:

Groepscursus 'Buiten Bewegen" met bijvoorbeeld Fitstap, PowerWalking, Walk-ilates, BootWalk, YogaWalk, Mindful Walk, Nordic Walk
Breng meer beweging in je dag, hoe hou je het vol
Hoe maak je een officegym thuis of op je werk
Bewegen met bureau
Wat zijn jouw beweegredenen. Vind je beweegidentiteit en blijf duurzaam in beweging
Train je core: praktische workshop met core-oefeningen en een korte introductie waarom je core zo belangrijk zijn
Weg met rugpijn
Soepel in je stoel
Hocus Pilates past: wat is Pilates en wat kan het voor mij doen
Deelname aan een evenement zoals de City Pier City run of Night Walk en een goede voorbereiding zonder blessures


Stress, ontspanning, slaap en energie:

Mindfulness van 9-5: hoe kun je mindfulness inbouwen op je werk, voor meer rust en betere focus
Stress less challenge
Pijnvrij met zelfmassage (triggerpoint zelftherapie) 
Meer energie met positieve psychologie
Positieve gezondheid-juist als je ziek bent. Wat is positieve gezondheid en hoe kun je een gevoel van gezondheid ervaren als je chronisch ziek bent?
Zelfcompassie en leefstijl
Emotie-eten
Hoe organiseer je je leefstijl in (corona) crisistijd?
Meer energie door te werken vanuit je kwaliteiten
Slaap lekker: interactieve workshop hoe je beter kunt slapen

Voeding:

Mindful eten
Eetrust
Gezond snacken
Eet meer groenten challenge: workshop met als doel om de groenteconsumptie van de deelnemers naar minimaal 250 gram te brengen
Emotie-eten
Supermarkttour
Lekker en gezond lunchen
PuurGezond ontbijten
Hoe eet ik duurzamer
PuurGezond ouder worden
PuurGezond door de overgang
PuurGezond extra weerstand
Menu make-over workshop. Aan het einde van deze workshop kun je met behulp van de Richtlijnen goede voeding zelf je maaltijden/menu's met eenvoudige tips en aanpassingen een beetje gezonder maken. 
Samenstellen (vegetarische) dagmenu's
Alcohol en gezondheid
Verleidingsproef boodschappen doen, opbergen en eten. Nudje jezelf naar een gezondere leefstijl.
Een gezonde kantine

Wij zijn partner van Vitaal Bedrijf, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Vitaal Bedrijf wordt uitgevoerd onder de vlag van de stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, en wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en SZW. Met Vitaal Bedrijf dragen VNO-NCW en MKB-Nederland en hun regionale verenigingen bij aan het door hen ondertekende Nationaal Preventieakkoord. Verder zijn we bekend bij de volgende organisaties.

NL Actief (FitVak)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
PuurGezond
Peak Pilates
Nederlands Genootschap voor Sport & Wellnessmassage (NGS)
Vitaal Bedrijf
Register Sociaal Werker (registerplein)
Stichting emovere
Positieve Gezondheid
Vitaliteitsmakelaars®
FitStap
Koninklijke Wandelbond Nederland

Wat anderen zeggen:

Courtney Jermyn (Transformathon): I am so happy to have had Natasja as our "Energizer" at the official kick-off of Transformathon's virtual hackathon series! She had everything planned down to the finest detail to ensure a perfect delivery! This was noted also in the feedback from the event attendees.

Lees meer