FitStap

FitStap is voor 2022-2023 opgenomen in preventieakkoord Pijnacker-Nootdorp! Dit betekent een flinke korting op deelname voor alle deelnemers.
De tweede editie FitStap start in maart op dinsdagochtend 09.30 bij Natasja of dinsdagavond bij Beatrix.

  • 14 en 15 maart proeflessen
  • 21 maart intake en wandeltest
  • 28 maart start van het FitStap programma.

FitStap – iets voor jou?
Je voelt je al een tijdje niet fit. En natuurlijk, meer beweging gaat je helpen. Maar het lukt je niet om de eerste stap te zetten. Misschien omdat je het erg druk hebt. Of je vindt het spannend om te gaan sporten, want je conditie is echt niet goed. Of je wilt liever niet binnensporten in een groep omdat je nog wat voorzichtig bent. En kun je het allemaal wel bijbenen?  

FitStap is een nieuw, uniek beweeg- en leefstijlprogramma in Nederland. We zijn er trots op na het succes van de pilot alweer de tweede editie in de regio Pijnacker-Nootdorp te mogen starten. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor iedereen. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of rekening moet houden met een beperking. FitStap is er voor jou! En – belangrijk – FitStap is leuk én haalbaar! FitStap is een initiatief van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).


Haalbaar programma

Met een haalbaar programma in een groep van maximaal 10 deelnemers help ik je in 12 weken op weg om je weer fitter te voelen. Eén keer per week krijg je wandeltraining in een groep. Ik begeleidt je daarbij. Daarnaast ga je zelf twee keer per week op pad. Deze trainingen plan je zelf in. Via de speciaal ontwikkelde Fitstap app op je telefoon ontvang je informatie over deze trainingen en gerichte tips en advies. Ook heb je via de app contact met jouw coach en de andere deelnemers.

Gezonde geest in vitaal lichaam

Maar er is meer dan bewegen. Met FitStap werken we aan een gezonde geest in een vitaal lichaam. Naast beweging is er daarom ook aandacht voor voedingsadvies, mental coaching en cognitieve fitness.

Voor iedereen

FitStap is voor iedereen. Of je nu 25 bent of 65. Of je gezond bent of rekening moet houden met beperkingen (diabetes, hart- en vaatziekten, artrose). Of je maatje 36 hebt of maatje 50.
FitStap is er voor jou!Gratis proeflessen

Op 14 en 15 maart 2023 zijn er gratis proeflessen. Hier vind je het actuele rooster.
Komt de dag je niet uit? Mail ons de dagdelen die je wel zou kunnen en wie weet starten we een cursus. 2 x per jaar starten er cursussen. In het voorjaar en najaar. Hier vind je het actuele rooster.

Waar?

Coach Natasja verzamelt op het parkeerterrein bij de skeelerbaan in Nootdorp (Dobbeplas). Dit terrein vind je vlak achter de molen (www.windlustnootdorp.nl) en restaurant ‘de Vang’ (www.devang.nl) bij de Dobbeplas in Nootdorp. Alleen bij heel slecht weer (onweer e.d.) schuift de les een weekje door.
Collega Beatrix Tas verzamelt op een andere plek die je kunt vinden op www.wandelenismeer.nl


Tarief en vergoedingen?

De gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt Fitstap dit jaar mee in haar preventie akkoord, Dit betekent dat alle inwoners nu slechts 79 euro betalen voor deelname aan het gehele programma.
Dit is een fixe korting op het normale tarief van 139.

Inclusief:

- Wandeltest
- Gebruik van de FitStap app 
- Professionele begeleiding
- Groepstrainingen
- Inhaalmogelijkheid op andere dag 
- Een jaar gratis lidmaatschap bij de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland), het wandelmagazine, gebruik van de wandelapp en korting op wandelevenementen.
- Menuplanner t.w.v. 2,95
- Eetmaatje
- Divers (online) foldermateriaal over een gezonde leefstijl
- Positieve Gezondheid reflectie en vervolgadvies

Video Fitstap van de Koninklijke Wandelbond NederlandAanmelden en inschrijven

Je kunt je direct inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. Na aanmelding, bevestiging en betaling is de inschrijving compleet en staat je plek en pakket gereserveerd. Je ontvangt van mij een uitgebreide digitale intake zodat ik me goed kan voorbereiden op je deelname.

FitStap inschrijfformulier
FitStap met Reuma inschrijfformulier


De FitStap app

Om FitStap te kunnen uitvoeren en ervaren, is een speciale FitStap app gemaakt. Deze app is gratis voor deelnemers van het programma. Tijdens het FitStap programma krijg je veel ondersteuning via de FitStap app. Deze maakt een belangrijk deel uit van het programma. Je vindt er jouw vorderingen, we geven je tips én we prikkelen je met inspirerende opdrachten en achtergrondinfo. Ook een beschrijving van jouw individuele trainingen vind je in de app. Bovendien sta je via de app (ook buiten de groepstraining om) in contact met je coach.

De FitStap app bevat:

- Wandeltrainingen met verrassende oefeningen
- Tracking van jouw gelopen routes, afstand en snelheid
- Inspirerende opdrachten op het gebied van voeding, coaching en cognitieve fitness
- Motiverende tips over voeding, leefstijl, cognitieve fitness en coaching
- Contactmogelijkheid in de vorm van een chatfunctie met jouw groepsgenoten en de coach
- Naast de wekelijkse groepstraining train je twee keer in de week zelfstandig, met behulp van deze app. Dankzij de opdrachten en tips die in de app worden getoond, ga je actief aan de slag om je fit(ter) te voelen.

De app is functioneel voor deelnemers van het programma FitStap; na betaling en voorafgaand aan de start van het programma ontvangt de deelnemer een mail met activatiecode. Na download van de app via Apple App Store en Google Play Store, kan deze geactiveerd worden met behulp van registratie met de code. De app is beschikbaar voor iOS 10.3 en Android 5.1.

Vervolgmogelijkheid

Na FitStap kun je wanneer gewenst doorstromen naar een van de andere buitensport groepen zoals FitWalk, PowerWalk Plus en Walk-ilates. Of misschien loop je wel mee met onze maandelijkse themawandelingen. Of wil je verder met voeding, leefstijl en vitaliteit. Ook dit is mogelijk. Iets anders? Als zelfstandig en lokale Vitaliteitsmakelaar ben ik bekend met het aanbod in de regio en kan ik je een passend advies geven en de weg wijzen.

Kwaliteitsstempel van het NOC*NSF

Fistap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. De Fitstap coach is door het NOC*NSF gecertificeerd. Get In Motion kiest bewust voor deze kwalificatie. We zijn er trots op het kwaliteitsstempel van het NOC*NSF ontvangen, dit onderscheidt ons immers van alle andere wandelaanbieders. 

Meer informatie over deze erkende beweeginterventie en alle Fitstap partners zoals Zorg voor de Zaak en Reuma Nederland vind je op www.fitstap.nl.Meer gerelateerde info  lees je in deze artikelen

-Sporten bij burnout
-Wandelsport als middel tegen stress
-
Powerwalk startersguide

Meer over Get In Motion en FitStap coach Natasja lees je hier:

Missie en visie
Wie is Get In Motion

Waarom kiezen voor GIM


 

Wat anderen zeggen:
Stefani: Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met ...
Lees meer
Eliane Luttikhuizen: Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn ...
Lees meer
Paul en Claudia P: 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg ...
Lees meer
Sabine H.: Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en ...
Lees meer
K.B.: Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een ...
Lees meer
Alice: Was leuker en uitgebreider dan ik had verwacht, ik verwachtte bij aanvang vooral te lopen maar bij de les komen ...
Lees meer
D.A.: "Ik ben met Powerwalking & more begonnen na een zwaar medisch traject, en dat is me heel goed bevallen. Het is ...
Lees meer
Marjanne: "Toegegeven, soms moet ik even een drempel over om te gaan, maar het buitensporten is heerlijk! Natasja ...
Lees meer