FitWalk

Aanmelden

Met FitWalk verbeter je ongemerkt je conditie. FitWalk kan ook een prima vervolg zijn op het laagdrempelige FitStap beweeg- en leefstijlprogramma of een opstapje naar PowerWalk Plus. Het wandelen wisselen we af met bewust uitgevoerde kracht- en stretch oefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Het is geschikt voor iedereen en in een groep van maximaal 6-10 deelnemers kunnen we je optimaal op maat coachen. Sportief wandelen is de basis maar de training wordt compleet door aanvullende oefeningen voor het gehele lijf en de nodige theoretische onderbouwing. Zo kan iedereen haar doelstelling bereiken. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, de houding te verbeteren, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, ontspannen bewegen, meer bewustwording verkrijgen, risico’s van diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Waarom?

Voldoende bewegen is belangrijk! Om fit en vitaal te blijven is het van belang zoveel mogelijk functies van ons lichaam te blijven trainen en onderhouden. Met FitWalk doe je dat allemaal. Iedereen loopt op zijn of haar eigen tempo mee. Het is inspannen maar door het samen in de natuur bewegen ontspannen tegelijk. Dit laagdrempelige programma is geschikt voor iedere leeftijd! Onze deelnemers zijn tussen de 30 en 70 jaar.

Voor wie?

FitWalk is wandelen met behulp van verschillende technieken in een gevarieerd tempo met vrije armbewegingen. Je stapt flink door maar forceert niets. Tijdens de training worden spierversterkende en conditionele oefeningen ingebouwd afgestemd op jouw niveau en mogelijkheden. Elke les snijden we een thema aan. FitWalk is gevarieerd zodat het niet saai wordt.

Programma

Een FitWalk training duurt 75 minuten. Met behulp van eigen lichaamsgewicht of met behulp van alles wat zich in de natuur aandient, train je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, stabiliteit en bewustwording. Er wordt met name aerobe getraind, dat wil zeggen met behulp van zuurstof in een hartslagzone van 65-85% van je maximale hartslag. Je leert de Borgschaal (inspanningsschaal) toepassen en er wordt veel aandacht besteed aan techniek en blessurepreventie. Wil je lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden? Wil je jouw zelfvertrouwen verhogen en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat je zoekt! De afwisselende trainingen zijn goed vol te houden en naast de training krijg je regelmatig info over kleding, schoeisel en leefstijl georiënteerde onderwerpen. De lessen zijn afwisselend en bieden een complete training voor je hele lijf.

De voordelen

Omdat je varieert in snelheid, verbetert je conditie snel.
Omdat je actief wandelt waarbij je ook je armen intensief meeneemt in het bewegen, verbetert je houding.
Omdat je krachtoefeningen tussendoor doet, onderhoud je je spiermassa.
Samen bewegen motiveert.
Goed voor je sociale contacten.
Een gezonder en fitter leven!
Oefenstof op maat
Laagdrempelig
Kleine groep
Aandacht voor Positieve Gezondheid, leefstijl en vitaliteit

Weinig blessures

Nog een voordeel: met FitWalk is de kans op blessures klein. De voeten krijgen per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij joggen drie tot vier maal is. Dit heeft te maken met de kracht van het neerkomen. Hetzelfde geldt voor de belasting van de knieën, die het bij vrouwen door de bredere bouw van de heupen extra zwaar te verduren hebben. Omdat men niet zoveel snelheid ontwikkelt is er minder kans op verstappen. En met een verstandig trainingsschema is er ook minder spierpijn. 

Locatie

We verzamelen op het parkeerterrein bij de skeelerbaan in Nootdorp (Dobbeplas). Dit terrein vind je vlak achter de molen (www.windlustnootdorp.nl) en restaurant ‘de Vang’ (www.devang.nl) bij de Dobbeplas in Nootdorp. Alleen bij heel slecht weer (onweer e.d.) schuift de les een weekje door.

Wanneer

Het actuele rooster

Waarom kiezen voor ons

Alle voordelen op een rij


Tarieven

Aanmelden

Wat anderen zeggen:
Stefani: Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met ...
Lees meer
Eliane Luttikhuizen: Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn ...
Lees meer
Paul en Claudia P: 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg ...
Lees meer
Sabine H.: Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en ...
Lees meer
K.B.: Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een ...
Lees meer
Alice: Was leuker en uitgebreider dan ik had verwacht, ik verwachtte bij aanvang vooral te lopen maar bij de les komen ...
Lees meer
D.A.: "Ik ben met Powerwalking & more begonnen na een zwaar medisch traject, en dat is me heel goed bevallen. Het is ...
Lees meer
Marjanne: "Toegegeven, soms moet ik even een drempel over om te gaan, maar het buitensporten is heerlijk! Natasja ...
Lees meer