Pilates Plus

Aanmelden

Tijdens de Pilates Plus lessen in een groep van maximaal 10 personen gaat de aandacht even helemaal naar jezelf en wordt er gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen Body en Mind en de samenhang tussen kracht, souplesse, bewustwording en controle. Het ’powerhouse’, oftewel de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren is het fysieke fundament.  Een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groter lichamelijk bewustzijn is als het huis wat hierop gebouwd wordt. GIM past elementen toe afkomstig uit verschillende Pilates stromingen zoals Peak Pilates, klassiek Pilates en Ground Control Pilates toegespitst op de deelnemers van de les.
De plus (+) staat voor een multi level met een wekelijks thema met passend materiaal dat aan de traditionele Mat lessen toegevoegd wordt. Er wordt les gegeven binnen de richtlijnen van het RIVM en volgens het actuele protocol van NL actief. Je maakt gebruik van klein materiaal om de Pilatesoefeningen te verdiepen, verbreden en/of verrijken. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van zelf meegebracht materiaal i.v.m. het corona protocol. Deze materialen kun je zelf aanschaffen en meenemen naar de lessen. Bij een eventuele lockdown kun je deze materialen tevens thuis gebruiken wanneer de lessen live online via Microsoft Teams verder verzorgd zullen worden. Ook heb je zo altijd materiaal in huis om te oefenen en een les te volgen uit de ledenomgeving 'Mijn GIM' waar je gratis toegang hebt als je lid bent.
Naast de starterskit maken we gebruik van materiaal wat goed hygiënisch schoon te maken is zoals sticks, toning balls, foamrollers en massageballen. Volg je online les dan zul je ontdekken dat je in huis ook heel veel spullen hebt die je kunt inzetten voor een heerlijke Pilates les. Natasja zal aangeven welk materiaal je per week nodig hebt.

Hieronder vind je een lijst met benodigdheden voor de start van een cursus. Je bent vrij de materialen aan te schaffen in een winkel naar keuze of misschien heb je zelfs al enkele materialen in huis. In onderstaande lijst geef ik je slechts een suggestie waar je de materialen tegen een gunstige prijs zelf kunt bestellen. Door op de onderdelen te klikken krijg je ook meteen voorbeelden te zien. De shops www.medipreventie.nl, www.decathlon.nl bieden regelmatig deze materialen aan voor een gunstig tarief.

Pilates Plus starterskit (klik op artikel en je ziet een voorbeeld):

Dikke mat (minimaal 15 mm)
Pilates sokken damesPilates sokken heren
Magic circle, ook wel power circle genoemd
Small Pilates soft ball, (+/- 25 cm)
Big ball (afhankelijk van je lengte 55-65-75 cm)
Free weights, gewichtjes van 1 kilo 
Pilatesband, lang breed elastiek met open einde
Miniband, klein elastiek aaneengesloten
 

Je hoeft niet alles elke les mee te brengen.
Weekschema materialen:


Mat, sokken, bidon en handdoek heb je elke week nodig

Les 1: Pilatesband en miniband
Les 2: Powercircle en Pilatesband
Les 3: Small ball en Powercircle
Les 4: Free weights en Pilatesband
Les 5: Natasja neemt 'de Spinnen' mee
Les 6: Big Ball
Les 7: Natasja neemt Pilates stokken mee 
Les 8: Powercircle en small ball
Les 9: Natasja neemt materiaal mee
Les 10: Free weights en Powercircle
Les 11: Small ball 

 
Live online Pilates Plus lessen

Bij een lockdown kan je toch gewoon je lessen vervolgen. Hoe werkt het?

Je schrijft je in of was al ingeschreven voor de lessen via de website. Natasja heeft als Microsoft Teams beheerder jouw email adres en stuurt je vervolgens een mail met daarin de uitnodiging voor de online lessen (meetings) en de daarbij behorende link. Je ontvangt ruim voordat de eerste online les begint deze link in je mailbox waarmee je toegang krijgt tot de online lesomgeving en je betreffende Pilates TEAM voor het gehele lesblok.

Bij de start van een nieuw lesblok ontvang je een nieuwe link (uitnodiging) voor de betreffende lesperiode van 11 weken.

Je kan je laptop, tablet of mobiele telefoon gebruiken, of projecteer het op je TV voor een groter en beter beeld. Als je een laptop gebruikt, hoef je niets te downloaden; klik simpelweg op de link die je ontvangt. Als je een tablet of smartphone gebruikt, moet je eerst de Microsoft teams app downloaden. De app is gratis.

Wanneer je de online lesomgeving betreedt, kan je ervoor kiezen om je camera aan of uit te zetten en om je microfoon aan of uit te zetten. Voor nieuwe deelnemers is het handig om de lesomgeving 15 minuten voor aanvang van de les te betreden, zodat de docente indien nodig technische ondersteuning kan bieden. Zodra de les begonnen is, is dit niet meer mogelijk. Zorg in ieder geval dat je minimaal 5 minuten voor aanvang bent ingelogd zodat de docent je op tijd toe kan laten. Zodra de les begonnen is blijft de virtuele deur gesloten.

Zorg ervoor dat jouw mat zodanig geplaatst is dat Natasja je kan zien zowel wanneer je zit als wanneer je staat. Op die manier krijg je betere feedback! Dit betekent dat je mat minstens 2 tot 3 meter van de webcam moet liggen en ook dat je de webcam wat hoger moet plaatsen, ruim boven de grond. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt (Pilates starterskit) en zet zelf wanneer je dit wilt een achtergrondmuziekje aan. Let er wel op dat je de muziek uitzet wanneer je je  microfoon aanzet om een vraag te stellen. En dan is het genieten op de mat direct bij jou in huis!
 

Meer info over Pilates  lees je in deze artikelen:

Wat is Pilates?
10 redenen om met Pilates te starten
Pilates postuur op het werk
3 belangrijke redenen om Pilates te proberen
Geschikte sport bij burnout?

Tarieven

Aanmelden

Wat anderen zeggen:
Nellie: Ik heb online pilates lessen gevolgd en ik vond het heel fijn dat ik op deze manier in de afgelopen onzekere periode ...
Lees meer
TM: De lessen zijn zeer divers en vliegen voorbij. Natasja geeft op een hele leuke en toegankelijke manier les met oog ...
Lees meer
Ellen: “Ik heb jarenlang in een andere stad Perfect Pilates gedaan en dacht dat ik ervaren was. Pilates bij Natasja ...
Lees meer
Rik: Voel me fitter na de Pilates lessen en de afwisseling in de lessen houdt het leuk!
Anke van Winden: Natasja maakt er elke week weer een leuke les van en ik kom er altijd met plezier naar toe.
A: De lessen zijn prima! Merk naar een half jaar Pilates vooruitgang in lenigheid en stabiliteit. Heel Fijn! Ook fijn ...
Lees meer
Yvonne Meijer: "Goede les met een prima opbouw en veel afwisseling in de oefeningen. Prima uitleg met een enthousiaste ...
Lees meer
Monique van der Weide: "Erg leuke (+ nuttige) les!"
Anita: "Vier jaar heb ik geleden aan nekpijn, rugpijn en pijn in de armen. Er blijkt een betere remedie te zijn dan ...
Lees meer
Marije: "Ik kom zeker al 8 jaar voor Pilates bij GIM. En dat is natuurlijk niet voor niets. Lerares Natasja weet elke ...
Lees meer