Walk-ilates

Aanmelden

Kom in beweging met Walk-ilates. Walk-ilates is uniek in de regio en biedt het beste van twee werelden namelijk lekker pittig doorstappen met een laag belastende techniek blendend met de Pilates principes (Concentratie, Centrering, Controle, Ademhaling, Imagery, Intentie, Precisie en Flow) en oefeningen voor je gehele lijf. Je wordt bewuster van je lijf en je mogelijkheden, meer gebalanceerd, fitter en krijgt meer kracht, flexibiliteit en energie. Het is een matig intensieve les met een speciaal ontwikkelde laag belastende wandeltechniek om het bewustzijn te vergroten en blessures te voorkomen. We brengen Pilates van horizontaal (de mat) naar verticaal zodat je al je spieren voldoende uitdaagt terwijl je ook meteen je balans verbeterd. Even een uurtje voor jezelf en alles loslaten terwijl je lekker in beweging bent, je houding verbetert, een gezonder en sterker hart krijgt, meer zelfvertrouwen opbouwt, ontspannen beweegt, meer bewustwording verkrijgt, de risico’s van diabetes type 2 verlaagt, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoet. 
De les wordt gegeven in een groep van maximaal 6-11 deelnemers onder leiding van coach Natasja. Niet iedereen kan of mag hardlopen maar bijna iedereen mag wel wandelen. Walk-ilates biedt een verdieping en verrijking op het normale wandelen. Er wordt veel aandacht besteed aan alignement (uitlijning) van het lichaam, blessurepreventie en de juiste houding en techniek maar bovenal hebben we ook veel plezier samen.

Inhoud training

De training duurt 75 minuten en bestaat uit een warming-up, wandeltechnieken, lichaamsoefeningen uit de Pilatesmethode, stretches en ontspanningsoefeningen. Met behulp van eigen lichaamsgewicht of met behulp van alles wat zich in de natuur aandient, train je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, stabiliteit en bewustwording. We gebruiken wanneer mogelijk volgens de RIVM richtlijnen en ons protocol klein materiaal om de oefenstof te verrijken of verdiepen. Er wordt getraind in een hartslagzone van 65-80% van je maximale hartslag. Je leert de Borgschaal (inspanningsschaal) toepassen en er wordt veel aandacht besteed aan techniek en blessurepreventie. Wil je lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en met bewustzijn fitter worden? Wil je jouw zelfvertrouwen verhogen en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat je zoekt! De afwisselende trainingen zijn goed vol te houden en naast de training krijg je regelmatig info over kleding, schoeisel, voeding en leefstijl georiënteerde onderwerpen.

De lessen zijn afwisselend en we gebruiken naast de verschillende looptechnieken en oefenvormen onze body en mind voor diverse (spierversterkende) oefeningen. Voorbeelden van werkvormen zijn: Fartlek, Haasje, Shuttle walk, Agility drills, Mindfulness, Chi Walk, Sense and Savor walk, functionele staande of zittende Pilates oefeningen, techniektraining (heuvel, vlak, zand, gras, asfalt) en uiteraard blessure preventie. 


Voor wie?

Walk-ilates is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd. Het is heel eenvoudig; bewust wandelen in een gevarieerd tempo met afwisselend Pilates oefeningen voor het hele lijf. Je stapt in een matig intensief tempo door en forceert niets. Walk-ilates is non-competitief en een stuk toegankelijker dan bootcamps en hardloopgroepen. Walk-ilates is zeker niet zweverig en we lopen altijd met twee voeten op aarde. Stap voor stap op weg naar een fitter bestaan. De lessen zijn gevarieerd, leerzaam en afwisselend.

Voordelen van Walk-ilates

1. Je leert een (loop)techniek voor het leven
2. Meer bewustwording van je bewegingen en gedachten
3. Krijgt een mooiere houding
4. Verbetert de ademhaling en algehele fitheid
5. Verbruikt overtollige energie en ondersteunt bij het afslanken
6. Je leert oefeningen die je ook thuis kunt herhalen
7. Voor iedereen toegankelijk vanwege het multi-level systeem
8. Je kracht neemt toe net als je stabiliteit
9. Flexibeler van geest en lichaam door aanmaak van gelukshormonen (endorfine en serotonine) en heerlijke stretches
10. Gezellig in een kleine groep lekker naar buiten vitamine D opdoen

Weinig blessures

Nog een voordeel: met Walk-ilates is de kans op blessures minimaal. De voeten krijgen per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij joggen drie tot vier maal is. Dit heeft te maken met de kracht van het neerkomen. Hetzelfde geldt voor de belasting van de knieën, die het bij vrouwen door de bredere bouw van de heupen extra zwaar te verduren hebben. Omdat men niet zoveel snelheid ontwikkelt is er minder kans op verstappen. De Pilatesmethode maakt je tevens meer bewust van je fysieke(on)mogelijkheden. En met een verstandige trainingsopbouw is er ook minder spierpijn. Walk-ilates is niet duur; het enige wat je nodig hebt, is een paar goede loopschoenen met een stevige, verende zool en twee elastieken.

Wat heb je nodig?

Elke reis begint met een eerste klein stap. Sinds corona vragen we je onderstaande materialen zelf aan te schaffen. Proeflessers kunnen materiaal lenen. Hieronder vind je de benodigde elastieken voor de start van een cursus. Je bent vrij de materialen aan te schaffen in een winkel naar keuze of misschien heb je zelfs al enkele materialen in huis. In onderstaande lijst geef ik je slechts een suggestie waar je de materialen tegen een gunstige prijs zelf kunt bestellen. Door op de onderdelen te klikken krijg je ook meteen voorbeelden te zien. De shops www.medipreventie.nl, www.decathlon.nl bieden regelmatig deze materialen aan voor een gunstig tarief.

Walk-ilates starterskit (klik op artikel en je ziet een voorbeeld):
Pilatesband, lang breed elastiek met open einde
Miniband, klein elastiek aaneengesloten

Waar?

Locatie: Verzamelen op het parkeerterrein bij de skeelerbaan in Nootdorp (Dobbeplas). Dit terrein vind je vlak achter de molen (www.windlustnootdorp.nl) en restaurant ‘de Vang’ (www.devang.nl) bij de Dobbeplas in Nootdorp. Alleen bij heel slecht weer (onweer e.d.) schuift de les een weekje door.

Wanneer?

Hier vind je het actuele rooster.

Tips:

- Wacht na een maaltijd een uur voordat je gaat trainen. Het lichaam heeft veel energie nodig om voedsel te verteren
- Draag een goed passende sportbeha
- Draag ventilerende, niet knellende kleding
- Bij koude kun je beter drie dunne lagen over elkaar heen aantrekken dan één dikke laag (thermoshirt)
- Laat je op het gebied van schoenen goed adviseren door een gespecialiseerde winkel in sportartikelen
- De beste sokken zijn naadloos en van wol, katoen of badstof

Verschil Powerwalk Plus en Walk-ilates?

Wil je pittig doorstappen combineren met (fitness) oefeningen voor je gehele lijf dan is Powerwalk Plus meer geschikt voor jou.
Of wil je naast energiek wandelen extra aandacht voor wandelvormen als MindWalk, ChiWalk en met behulp van Pilates principes en oefeningen krachtiger, stabieler en flexibel worden. Dan is Walk-ilates geknipt voor je.

Meer gerelateerde info  lees je in deze artikelen

-Sporten bij burnout
-Wandelsport als middel tegen stress
Wat is Pilates?
10 redenen om met Pilates te starten
Pilates postuur op het werk
3 belangrijke redenen om Pilates te proberen

Tarieven

Aanmelden

Wat anderen zeggen:
Marjolein: Erg leuk, geweldige coach en superleuke groep. Alles bij elkaar een heel fijne cursus en dus ga ik graag ...
Lees meer
Ab: De coach keek met een professionele blik naar de groepen  relevante aspecten rondom wandelen & bewegen en ...
Lees meer
Zahra Eshghiali: Het was erg leerzaam en gezellig!
Lees meer
Astrid de Roo: Afgelopen weken als eerste het Fitstap programma mogen volgen. Voor mij een opstap naar meer bewegen ...
Lees meer
Monique de Koning: De FitStap lessen waren erg nuttig en leerzaam. Heerlijk in de buitenlucht werken aan conditie en ...
Lees meer
Madelein van den Bulk - Wiertz: De Powerwalk lessen bij Get in Motion zijn echt een aanrader!Lekker sporten in de ...
Lees meer
Annette Jansen: Sinds een paar maanden doe ik aan ‘Powerwalken ‘ onder leiding van Natasja; hardlopen kan ik niet meer ...
Lees meer
Stefani: Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met ...
Lees meer
Eliane Luttikhuizen: Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn ...
Lees meer
Paul en Claudia P: 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg ...
Lees meer
Sabine H.: Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en ...
Lees meer
K.B.: Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een ...
Lees meer