Pilatesstick®

Get In Motion is er trots op deze les te kunnen aanbieden. Ze is de eerste en enige aanbieder in Pijnacker-Nootdorp van de exclusieve Pilatesstick® small group workout (maximaal 7 deelnemers).

De Pilatesstick® is een geweldig hulpmiddel om meer variatie, verrijking en verdieping in je Pilates workout te brengen. Dit ogenschijnlijk zeer eenvoudige apparaat biedt weerstand,“alignment’, stabiliteit, uitdaging en ondersteuning tegelijk. Pilates Studio’s in de Verenigde Staten gebruiken de Pilatesstick vaak voor voordelige groepslessen i.p.v. de duurdere lessen op de apparaten als de Cadillac, Guillotine en de Reformer. De mogelijkheden met de Pilatesstick zijn erg uitgebreid. De Pilatesstick bestaat uit een Roll Back Bar,  zoals bij de Cadillac/Wall-unit/ Tower en uit Springs (Slastix), die met de loops gebruikt kunnen worden voor oefeningen zoals die met Arm Springs en/of Leg Springs worden gedaan. Het is een zeer voordelige manier om toch een “Pilates apparaten work-out” te hebben. Het gehele Pilates systeem is een geniale functionele methode die door Joseph Pilates gedurende decennia is verfijnd. De slastix werken excentrisch, zodat de spieren lang, soepel en sterk worden. Nu is het dus ook in Pijnacker mogelijk om nog meer van de volledige Pilatesmethode te profiteren en van al het moois wat het systeem biedt. Er is plek voor maximaal 7 deelnemers per groep en de cursus bestaat uit 11 lessen.

GIM past elementen toe afkomstig uit verschillende Pilates stromingen zoals Peak Pilates, klassiek Pilates en Ground Control Pilates toegespitst op de deelnemers van de les. Er worden verschillende lessen aangeboden en instromen is mogelijk na overleg met de trainer. Je maakt naast de Pilatesstick® ook gebruik van divers klein materiaal om de oefeningen te verdiepen, verbreden en/of verrijken. 

Hieronder vind je een lijst met een aantal benodigdheden voor de start van een cursus. Je bent vrij de materialen aan te schaffen in een winkel naar keuze of misschien heb je zelfs al enkele materialen in huis. In onderstaande lijst geef ik je slechts een suggestie waar je de materialen tegen een gunstige prijs zelf kunt bestellen. Door op de onderdelen te klikken krijg je ook meteen voorbeelden te zien. De shops www.medipreventie.nl, www.decathlon.nl en www.lidl.nl bieden regelmatig deze materialen aan voor een gunstig tarief.

Pilatesstick® starterskit (klik op artikel en je ziet een voorbeeld):

Dikke mat (minimaal 15 mm)
Pilates sokken damesPilates sokken heren (antislip sokken)
Small Pilates soft ball, (+/- 25 cm)
Big ball (afhankelijk van je lengte 55-65-75 cm)

Je hoeft niet alles elke les mee te brengen. Weekschema materialen:

Pilatessticks® zijn aanwezig op de locatie en krijg je in bruikleen gedurende de 11 weken.
Een mat, sokken, bidon en handdoek heb je elke week nodig:

Les 1: -
Les 2: -
Les 3: Small ball 
Les 4: 
Les 5: -
Les 6: Big Ball
Les 7: 
Les 8: Small Pilates 
Les 9: -
Les 10: 
Les 11: Big Ball

Meer info over Pilates  lees je in deze artikelen:

Wat is Pilates?
10 redenen om met Pilates te starten
Pilates postuur op het werk
3 belangrijke redenen om Pilates te proberen
Geschikte sport bij burnout?