Pilatesstick®

Get In Motion is er trots op deze les te kunnen aanbieden. Ze is de eerste en enige aanbieder in Pijnacker-Nootdorp van de exclusieve Pilatesstick® small group workout (maximaal 5 deelnemers).

De Pilatesstick ® is een geweldig hulpmiddel om meer variatie, verrijking en verdieping in je Pilates workout te brengen. Dit ogenschijnlijk zeer eenvoudige apparaat biedt weerstand,“alignment’, stabiliteit, uitdaging en ondersteuning tegelijk. Pilates Studio’s in de Verenigde Staten gebruiken de Pilatesstick vaak voor voordelige groepslessen i.p.v. de duurdere lessen op de apparaten als de Cadillac, Guillotine en de Reformer. De mogelijkheden met de Pilatesstick zijn erg uitgebreid. De Pilatesstick bestaat uit een Roll Back Bar,  zoals bij de Cadillac/Wall-unit/ Tower en uit Springs (Slastix), die met de loops gebruikt kunnen worden voor oefeningen zoals die met Arm Springs en/of Leg Springs worden gedaan. Het is een zeer voordelige manier om toch een “Pilates apparaten work-out” te hebben. Het gehele Pilates systeem is een geniale functionele methode die door Joseph Pilates gedurende decennia is verfijnd. De slastix werken excentrisch, zodat de spieren lang, soepel en sterk worden. Nu is het dus ook in Pijnacker mogelijk om nog meer van de volledige Pilatesmethode te profiteren en van al het moois wat het systeem biedt. Er is plek voor maximaal 5 deelnemers per groep en de cursus bestaat uit 11 lessen.

GIM past elementen toe afkomstig uit verschillende Pilates stromingen zoals Peak Pilates, klassiek Pilates en Ground Control Pilates toegespitst op de deelnemers van de les. Er worden verschillende lessen aangeboden en instromen is mogelijk na overleg met de trainer. Er wordt les gegeven binnen de richtlijnen van het RIVM en volgens het actuele protocol van NL actief. Je maakt naast het gebruik van Pilatesstick divers materiaal om de Pilatesoefeningen te verdiepen, verbreden en/of verrijken. Tijdens lessen wordt er gebruik gemaakt van zelf meegebracht materiaal i.v.m. het corona protocol. Deze materialen kun je zelf aanschaffen en meenemen naar de lessen. Bij een eventuele lockdown kun je deze materialen tevens thuis gebruiken wanneer de lessen online via microsoftTeams verder verzorgd zullen worden. Onderaan deze pagina lees je meer over de online omgeving.

Hieronder vind je een lijst met benodigdheden voor de start van een cursus. Je bent vrij de materialen aan te schaffen in een winkel naar keuze of misschien heb je zelfs al enkele materialen in huis. In onderstaande lijst geef ik je slechts een suggestie waar je de materialen tegen een gunstige prijs zelf kunt bestellen. Door op de onderdelen te klikken krijg je ook meteen voorbeelden te zien. De shops www.medipreventie.nl, www.decathlon.nl en www.lidl.nl bieden regelmatig deze materialen aan voor een gunstig tarief.

Pilatesstick® starterskit (klik op artikel en je ziet een voorbeeld):

Dikke mat (minimaal 15 mm)
Pilates sokken damesPilates sokken heren (antislip)
Small Pilates soft ball, (+/- 25 cm)
Big ball (afhankelijk van je lengte 55-65-75 cm)
Magic circle, ook wel Power Circle genoemd

Je hoeft niet alles elke les mee te brengen. De Pilatesstick® is op locatie voor je aanwezig en bij lockdown krijg je hem in bruikleen gedurende je online deelname.
Weekschema materialen:

Pilatessticks zijn aanwezig en krijg je in bruikleen gedurende de 11 weken. Mat, sokken, bidon en handdoek heb je elke week nodig:

Les 1: -
Les 2: -
Les 3: Small ball 
Les 4: Magic circle
Les 5: -
Les 6: Big Ball
Les 7: Magic circle
Les 8: Small Pilates soft ball
Les 9: -
Les 10: Magic circle
Les 11: Big Ball

 
Live online Pilatesstick lessen 

Bij een lockdown kan je toch gewoon je lessen vervolgen. Hoe werkt het?

Je schrijft je in of was al ingeschreven voor de lessen via de website. Natasja heeft als Microsoft Teams beheerder jouw email adres en stuurt je vervolgens een mail met daarin de uitnodiging voor de online lessen (meetings) en de daarbij behorende link. Je ontvangt ruim voordat de eerste online les begint deze link in je mailbox waarmee je toegang krijgt tot de online lesomgeving en je betreffende Pilates TEAM voor het gehele lesblok.

Bij de start van een nieuw lesblok ontvang je een nieuwe link (uitnodiging) voor de betreffende lesperiode van 11 weken.

De lessen worden uiteraard niet opgenomen of zelfs doorverkocht zoals een aantal sportaanbieders doen dus je privacy blijft gegarandeerd. Je kan je laptop, tablet of mobiele telefoon gebruiken, of projecteer het op je TV voor een groter en beter beeld. Als je een laptop gebruikt, hoef je niets te downloaden; klik simpelweg op de link die je ontvangt. Als je een tablet of smartphone gebruikt, moet je eerst de Microsoft teams app downloaden. De app is gratis.

Wanneer je de online lesomgeving betreedt, kan je ervoor kiezen om je camera aan of uit te zetten en om je microfoon aan of uit te zetten. Voor nieuwe deelnemers is het handig om de lesomgeving 15 minuten voor aanvang van de les te betreden, zodat de docente indien nodig technische ondersteuning kan bieden. Zodra de les begonnen is, is dit niet meer mogelijk. Zorg in ieder geval dat je minimaal 5 minuten voor aanvang bent ingelogd zodat de docent je op tijd toe kan laten. Zodra de les begonnen is blijft de virtuele deur gesloten.

Zorg ervoor dat jouw mat zodanig geplaatst is dat Natasja je kan zien zowel wanneer je zit als wanneer je staat. Op die manier krijg je betere feedback! Dit betekent dat je mat minstens 2 tot 3 meter van de webcam moet liggen en ook dat je de webcam wat hoger moet plaatsen, ruim boven de grond. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt (Pilates starterskit) en zet zelf wanneer je dit wilt een achtergrondmuziekje aan. Let er wel op dat je de muziek uitzet wanneer je je  microfoon aanzet om een vraag te stellen. En dan is het genieten op de mat direct bij jou in huis!

Meer info over Pilates  lees je in deze artikelen:

Wat is Pilates?
10 redenen om met Pilates te starten
Pilates postuur op het werk
3 belangrijke redenen om Pilates te proberen
Geschikte sport bij burnout?

Tarieven