Pilatesstick®

Get In Motion is er trots op deze les te kunnen aanbieden. Ze is de enige aanbieder in Pijnacker-Nootdorp van de Pilatesstick® small group workout.

Wil je fitter, sterker en soepeler worden zonder uitputtende trainingen te doen? De Pilatesstick® geeft je energie en een goed gevoel. Je houding verbetert en door de afwisseling van oefeningen en materialen wordt het nooit saai. In een groep van maximaal 8 deelnemers word je persoonlijk begeleid.

De Pilatesstick® is een geweldig hulpmiddel om meer variatie, verrijking en verdieping in je Pilates workout te brengen. Dit ogenschijnlijk zeer eenvoudige apparaat biedt weerstand,“alignment’, stabiliteit, uitdaging en ondersteuning tegelijk. Pilates Studio’s in de Verenigde Staten gebruiken de Pilatesstick vaak voor voordelige groepslessen i.p.v. de duurdere lessen op de apparaten als de Cadillac, Guillotine en de Reformer. De mogelijkheden met de Pilatesstick zijn erg uitgebreid. De Pilatesstick bestaat uit een Roll Back Bar,  zoals bij de Cadillac/Wall-unit/ Tower en uit Springs (Slastix), die met de loops gebruikt kunnen worden voor oefeningen zoals die met Arm Springs en/of Leg Springs worden gedaan. Het is een zeer voordelige manier om toch een “Pilates apparaten work-out” te hebben. Het gehele Pilates systeem is een geniale functionele methode die door Joseph Pilates gedurende decennia is verfijnd. De slastix werken excentrisch, zodat de spieren lang, soepel en sterk worden. Nu is het dus ook in Pijnacker mogelijk om nog meer van de volledige Pilatesmethode te profiteren en van al het moois wat het systeem biedt. 

GIM past elementen toe afkomstig uit verschillende Pilates stromingen zoals Peak Pilates, klassiek Pilates en Ground Control Pilates toegespitst op de deelnemers van de les.
Je maakt naast de Pilatesstick® ook gebruik van divers klein materiaal om de oefeningen te verdiepen, verbreden en/of verrijken. 


Meer info over Pilates  lees je in deze artikelen:

Wat is Pilates?
10 redenen om met Pilates te starten
Pilates postuur op het werk
3 belangrijke redenen om Pilates te proberen
Geschikte sport bij burnout?