Powerwalk Plus

Aanmelden

Powerwalk Plus is intensief wandelen aangevuld met oefeningen voor je gehele lichaam. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wisselen we af met bewust uitgevoerde kracht- en stretch oefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Het is geschikt voor iedereen en in een groep van maximaal 6-10 deelnemers kunnen we je optimaal op maat coachen. Niet iedereen kan of mag hardlopen maar iedereen kan wel lopen in een stevig tempo. Wandelen met pit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm en de training wordt compleet door aanvullende oefeningen voor het gehele lijf. Zo kan iedereen haar doelstelling bereiken. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, de houding te verbeteren, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, ontspannen bewegen, meer bewustwording verkrijgen, risico’s van diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Waarom?

Voldoende bewegen is belangrijk! Om fit en vitaal te blijven is het van belang zoveel mogelijk functies van ons lichaam te blijven trainen en onderhouden. Met PowerWalk Plus doe je dat allemaal. Iedereen loopt op zijn of haar eigen tempo mee. Het is inspannen maar door het samen in de natuur bewegen ontspannen tegelijk. Het programma is geschikt voor iedere leeftijd! Onze deelnemers zijn tussen de 30 en 70 jaar.

Voor wie?

Powerwalk Plus is voor iedereen geschikt om de conditie te verbeteren, gewicht te verliezen, krachtiger te worden, je houding te verbeteren en lekker te ontspannen ongeacht leeftijd. Het is heel eenvoudig; wandelen met behulp van verschillende technieken in een gevarieerd tempo met vrije armbewegingen. Je stapt flink door maar forceert niets. Tijdens de training worden intensieve spierversterkende en conditionele oefeningen ingebouwd. Daardoor kan de training net zo pittig zijn als een stukje hardlopen. Powerwalk Plus is een stuk toegankelijker dan bootcamps en hardloopgroepen. Powerwalk Plus is gevarieerd en afwisselend bewegen met elke week een ander thema zodat het niet saai wordt.

Programma

Een Powerwalk Plus training  duurt 75 minuten en bestaat meestal uit een warming-up, techniektraining, stevig doorwandelen, (loop)oefeningen, tempowisselingen (cardio-vasculair) en FUNctionele training. Met behulp van eigen lichaamsgewicht (bodyweight training) of met behulp van alles wat zich in de natuur aandient, train je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, stabiliteit en bewustwording. Er wordt met name aerobe getraind, dat wil zeggen met behulp van zuurstof in een hartslagzone van 65-85% van je maximale hartslag. Je leert de Borgschaal (inspanningsschaal) toepassen en er wordt veel aandacht besteed aan techniek en blessurepreventie. Wil je lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden? Wil je jouw zelfvertrouwen verhogen en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat je zoekt! De afwisselende trainingen zijn goed vol te houden en naast de training krijg je regelmatig info over kleding, schoeisel en leefstijl georiënteerde onderwerpen.

De lessen zijn afwisselend en bieden een complete training. Voorbeelden van werkvormen die we gebruiken zijn: Fartlek, Haasje, Shuttle walk, Agility drills, Mindwalk, Chi Walk, Powerwalk, functionele oefeningen zoals squats en lunges, techniektraining (heuvel, vlak, zand, gras, asfalt) en stretches.

De voordelen

Omdat je varieert in snelheid, verbetert je conditie snel.
Omdat je actief wandelt waarbij je ook je armen intensief meeneemt in het bewegen, verbetert je houding.
Omdat je krachtoefeningen tussendoor doet, onderhoud je je spiermassa.
Samen bewegen motiveert.
Goed voor je sociale contacten.
Een gezonder en fitter leven!

Weinig blessures

Nog een voordeel: met Powerwalk Plus is de kans op blessures klein. De voeten krijgen per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij joggen drie tot vier maal is. Dit heeft te maken met de kracht van het neerkomen. Hetzelfde geldt voor de belasting van de knieën, die het bij vrouwen door de bredere bouw van de heupen extra zwaar te verduren hebben. Omdat men niet zoveel snelheid ontwikkelt is er minder kans op verstappen. En met een verstandig trainingsschema is er ook minder spierpijn. Powerwalk Plus is niet duur; het enige wat je nodig hebt, is een paar goede loopschoenen met een stevige, verende zool en twee elastieken die je elke week meebrengt.

Wat heb je nodig?

We willen je vragen onderstaande materialen zelf aan te schaffen. In onderstaande lijst geef ik je slechts een suggestie waar je de materialen tegen een gunstige prijs zelf kunt bestellen. Door op de onderdelen te klikken krijg je ook meteen voorbeelden te zien. De shops www.medipreventie.nl, www.decathlon.nl bieden regelmatig deze materialen aan voor een gunstig tarief. 

Powerwalk Plus Plus starterskit (klik op artikel en je ziet een voorbeeld):

Pilatesband, lang breed elastiek met open einde
Miniband, klein elastiek aaneengesloten

Locatie

We verzamelen op het parkeerterrein bij de skeelerbaan in Nootdorp (Dobbeplas). Dit terrein vind je vlak achter de molen (www.windlustnootdorp.nl) en restaurant ‘de Vang’ (www.devang.nl) bij de Dobbeplas in Nootdorp. Alleen bij heel slecht weer (onweer e.d.) schuift de les een weekje door.

Wanneer

Het actuele rooster

Verschil Powerwalk Plus en Walk-ilates

Wil je pittig doorstappen combineren met (fitness) oefeningen voor je gehele lijf dan is Powerwalk Plus meer geschikt voor jou.
Of wil je naast energiek wandelen extra aandacht voor wandelvormen als Mindwalk, Chiwalk en met behulp van Pilates oefeningen krachtiger, stabieler en flexibel worden. Dan is Walk-ilates geknipt voor je.

Waarom kiezen voor ons

Alle voordelen op een rij

Meer info over Powerwalk Plus  lees je in deze artikelen
-10 voordelen van Powerwalking

-Sporten bij burnout
-Wandelsport als middel tegen stress
-Pilates, wandelen en powerwalken: het winnende trio!
-Powerwalk startersguide


Tarieven

Aanmelden

Wat anderen zeggen:
Stefani: Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met ...
Lees meer
Eliane Luttikhuizen: Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn ...
Lees meer
Paul en Claudia P: 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg ...
Lees meer
Sabine H.: Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en ...
Lees meer
K.B.: Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een ...
Lees meer
Alice: Was leuker en uitgebreider dan ik had verwacht, ik verwachtte bij aanvang vooral te lopen maar bij de les komen ...
Lees meer
D.A.: "Ik ben met Powerwalking & more begonnen na een zwaar medisch traject, en dat is me heel goed bevallen. Het is ...
Lees meer
Marjanne: "Toegegeven, soms moet ik even een drempel over om te gaan, maar het buitensporten is heerlijk! Natasja ...
Lees meer