Powerwalk Plus

Aanmelden

Kom buitengewoon in beweging met Powerwalk Plus. Powerwalk Plus is wandelen met pit aangevuld met oefeningen voor je gehele lichaam. Powerwalk Plus is een complete buitentraining in een groep van maximaal 6-11 deelnemers onder leiding van coach Natasja. Niet iedereen kan of mag hardlopen maar iedereen kan wel lopen in een stevig tempo. Powerwalk Plus biedt een verdieping en verrijking op het zogenaamde sportief wandelen of brisk walking met extra aandacht voor alignement (uitlijning) van het lichaam en de juiste houding, blessurepreventie en (loop)technieken. Het is niet te vergelijken met speedwalken of snelwandelen of hardlopen. Wandelen met pit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm en de training wordt compleet door aanvullende oefeningen voor het gehele lijf. Zo kan iedereen haar doelstelling bereiken. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, de houding te verbeteren, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, ontspannen bewegen, meer bewustwording verkrijgen, risico’s van diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Inhoud training
Een Powerwalk Plus training  duurt ruim 1 uur en bestaat meestal uit een warming-up, techniektraining, stevig doorwandelen, (loop)oefeningen, tempowisselingen (cardio-vasculair) en FUNctionele training. Met behulp van eigen lichaamsgewicht (bodyweight training) of met behulp van alles wat zich in de natuur aandient, train je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, stabiliteit en bewustwording. We houden ons geheel aan de RIVM richtlijnen en het NL actief coronaprotocol. Er wordt met name aerobe getraind, dat wil zeggen met behulp van zuurstof in een hartslagzone van 65-85% van je maximale hartslag. Je leert de Borgschaal (inspanningsschaal) toepassen en er wordt veel aandacht besteed aan techniek en blessurepreventie. Wil je lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden? Wil je jouw zelfvertrouwen verhogen en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat je zoekt! De afwisselende trainingen zijn goed vol te houden en naast de training krijg je regelmatig info over kleding, schoeisel en leefstijl georiënteerde onderwerpen.

De lessen zijn afwisselend en bieden een complete training dus. Voorbeelden van werkvormen zijn: Fartlek, Haasje, Shuttle walk, Agility drills, Mindwalk, Chi Walk, Powerwalk, Sense and Savor walk, functionele oefeningen zoals squats en lunges, techniektraining (heuvel, vlak, zand, gras, asfalt).

Voor wie?
Powerwalk Plus is voor iedereen geschikt om de conditie te verbeteren, gewicht te verliezen, krachtiger te worden, je houding te verbeteren en lekker te ontspannen ongeacht leeftijd. Het is heel eenvoudig; wandelen met behulp van verschillende technieken in een gevarieerd tempo met vrije armbewegingen. Je stapt flink door maar forceert niets. Tijdens de training worden intensieve spierversterkende en conditionele oefeningen ingebouwd. Daardoor kan de training net zo pittig zijn als een stukje hardlopen. Powerwalk Plus is een stuk toegankelijker dan bootcamps en hardloopgroepen. Powerwalk Plus is gevarieerd en afwisselend buiten bewegen met elke week een ander thema.

Weinig blessures
Nog een voordeel: met Powerwalk Plus is de kans op blessures klein. De voeten krijgen per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij joggen drie tot vier maal is. Dit heeft te maken met de kracht van het neerkomen. Hetzelfde geldt voor de belasting van de knieën, die het bij vrouwen door de bredere bouw van de heupen extra zwaar te verduren hebben. Omdat men niet zoveel snelheid ontwikkelt is er minder kans op verstappen. En met een verstandig trainingsschema is er ook minder spierpijn. Powerwalk Plus is niet duur; het enige wat je nodig hebt, is een paar goede loopschoenen met een stevige, verende zool en twee elastieken die je elke week meebrengt.

Wat heb je nodig?
I.v.m. corona, de R.I.V.M richtlijnen en het NL actief protocol willen we je vragen onderstaande materialen zelf aan te schaffen. Hieronder vind je de benodigde elastieken voor de start van een cursus. Je bent vrij de materialen aan te schaffen in een winkel naar keuze of misschien heb je zelfs al enkele materialen in huis. In onderstaande lijst geef ik je slechts een suggestie waar je de materialen tegen een gunstige prijs zelf kunt bestellen. Door op de onderdelen te klikken krijg je ook meteen voorbeelden te zien. De shops www.medipreventie.nl, www.decathlon.nl bieden regelmatig deze materialen aan voor een gunstig tarief.

Powerwalk Plus Plus starterskit (klik op artikel en je ziet een voorbeeld):
Pilatesband, lang breed elastiek met open einde
Miniband, klein elastiek aaneengesloten

Locatie: Verzamelen op het parkeerterrein bij de skeelerbaan in Nootdorp (Dobbeplas). Dit terrein vind je vlak achter de molen (www.windlustnootdorp.nl) en restaurant ‘de Vang’ (www.devang.nl) bij de Dobbeplas in Nootdorp. Alleen bij heel slecht weer (onweer e.d.) schuift de les een weekje door.

Tips:
- Wacht na een maaltijd een uur voordat je gaat trainen. Het lichaam heeft veel energie nodig om voedsel te verteren
- Draag een goed passende sportbeha
- Draag ventilerende, niet knellende kleding
- Bij koude kun je beter drie dunne lagen over elkaar heen aantrekken dan één dikke laag (thermoshirt)
- Laat je op het gebied van schoenen goed adviseren door een gespecialiseerde winkel in sportartikelen
- De beste sokken zijn naadloos en van wol, katoen of badstof

Wanneer?
Het actuele rooster

Verschil Powerwalk Plus en Walk-ilates?
Wil je pittig doorstappen combineren met (fitness) oefeningen voor je gehele lijf dan is Powerwalk Plus meer geschikt voor jou.
Of wil je naast energiek wandelen extra aandacht voor wandelvormen als Mindwalk, Chiwalk en met behulp van Pilates oefeningen krachtiger, stabieler en flexibel worden. Dan is Walk-ilates geknipt voor je.

Waarom kiezen voor ons?
Alle voordelen op een rij

Meer info over Powerwalk Plus  lees je in deze artikelen
-10 voordelen van Powerwalking

-Sporten bij burnout
-Wandelsport als middel tegen stress


Tarieven

Aanmelden

Wat anderen zeggen:
Stefani: Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met ...
Lees meer
Eliane Luttikhuizen: Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn ...
Lees meer
Paul en Claudia P: 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg ...
Lees meer
Sabine H.: Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en ...
Lees meer
K.B.: Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een ...
Lees meer
Alice: Was leuker en uitgebreider dan ik had verwacht, ik verwachtte bij aanvang vooral te lopen maar bij de les komen ...
Lees meer
D.A.: "Ik ben met Powerwalking & more begonnen na een zwaar medisch traject, en dat is me heel goed bevallen. Het is ...
Lees meer
Marjanne: "Toegegeven, soms moet ik even een drempel over om te gaan, maar het buitensporten is heerlijk! Natasja ...
Lees meer