Powerwalk+

Aanmelden

Wil je snel lekkerder in je vel zitten, je conditie verbeteren en meer naar buiten? Is bootcamp iets teveel van het goede voor je maar wandelen weer te eenzijdig dan is PowerWalk echt iets voor jou.

Powerwalk+ is intensief doorstappen aangevuld met oefeningen voor je gehele lichaam. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wisselen we af met bewust uitgevoerde kracht- en stretch oefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Het is geschikt voor iedereen en in een groep van maximaal 10 deelnemers kunnen we je optimaal op maat coachen. Niet iedereen kan of mag hardlopen maar iedereen kan wel lopen in een stevig tempo. Wandelen met pit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm en de training wordt compleet door aanvullende oefeningen voor het gehele lijf. Zo kan iedereen haar of zijn doelstelling bereiken. 

Waarom?

Voldoende bewegen is belangrijk! Om fit en vitaal te blijven is het van belang zoveel mogelijk functies van ons lichaam te blijven trainen en onderhouden. Met Powerwalk+ doe je dat allemaal. Iedereen loopt op zijn of haar eigen tempo mee. Het is inspannen maar door het samen in de natuur bewegen ontspannen tegelijk. Het programma is geschikt voor iedere leeftijd! Onze deelnemers zijn tussen de 30 en 70 jaar.

Voor wie?

Powerwalk+ is voor iedereen geschikt om fitter te worden, de conditie te verbeteren, gewicht te verliezen, krachtiger te worden, je houding te verbeteren en lekker te ontspannen ongeacht leeftijd. Het is heel eenvoudig; wandelen met behulp van verschillende technieken in een gevarieerd tempo met vrije armbewegingen. Je stapt flink door maar forceert niets. Tijdens de training worden intensieve -spierversterkende en conditionele oefeningen ingebouwd. Daardoor kan de training net zo pittig zijn als een stukje hardlopen. Powerwalk+ is een stuk toegankelijker dan bootcamps en hardloopgroepen. Powerwalk+ is gevarieerd en afwisselend bewegen met elke week een ander thema zodat het niet saai wordt. Deelnemers ervaren het ook wel als een Bootcamp light.

Programma

Een Powerwalk+ training  duurt 75 minuten en bestaat meestal uit een warming-up, techniektraining, stevig doorwandelen, (loop)oefeningen, tempowisselingen (cardio-vasculair) en FUNctionele training. Met behulp van eigen lichaamsgewicht (bodyweight training) of met behulp van alles wat zich in de natuur aandient, train je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, stabiliteit en bewustwording. Er wordt met name aerobe getraind, dat wil zeggen met behulp van zuurstof in een hartslagzone van 65-85% van je maximale hartslag. Je leert de Borgschaal (inspanningsschaal) toepassen en er wordt veel aandacht besteed aan techniek en blessurepreventie. Wil je lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden? Wil je jouw zelfvertrouwen verhogen en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat je zoekt! De afwisselende trainingen zijn goed vol te houden en naast de training krijg je regelmatig info over kleding, schoeisel en leefstijl georiënteerde onderwerpen.

De lessen zijn afwisselend en bieden een complete training. Voorbeelden van werkvormen die we gebruiken zijn: Fartlek, Haasje, Shuttle walk, Agility drills, Mindwalk, Chi Walk, Powerwalk, functionele oefeningen zoals squats en lunges, techniektraining (heuvel, vlak, zand, gras, asfalt) en stretches.

De voordelen

- Omdat je varieert in snelheid, verbetert je conditie snel.
- Helpt goed bij afslanken
- Omdat je actief wandelt waarbij je ook je armen intensief meeneemt in het bewegen, verbetert je houding.
- Omdat je krachtoefeningen tussendoor doet, onderhoud je je spiermassa.
- Een gezonder en sterker hart
- Samen bewegen motiveert.
- Op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten
- Oefenstof op maat
- Laagdrempelig
- Kleine groep
- Je bouwt meer zelfvertrouwen op
- Aandacht voor Positieve Gezondheid, leefstijl en vitaliteit
- Genieten van het buiten zijn en de natuur
- Ontspannende manier van bewegen
- Je verkrijgt meer bewustwording 
- Verlaagt de risico’s van diabetes type 2 

Weinig blessures

Nog een voordeel: met Powerwalk+ is de kans op blessures klein. De voeten krijgen per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij joggen drie tot vier maal is. Dit heeft te maken met de kracht van het neerkomen. Hetzelfde geldt voor de belasting van de knieën, die het bij vrouwen door de bredere bouw van de heupen extra zwaar te verduren hebben. Omdat men niet zoveel snelheid ontwikkelt is er minder kans op verstappen. En met een verstandig trainingsschema is er ook minder spierpijn. Powerwalk+ is niet duur; het enige wat je nodig hebt, is een paar goede loopschoenen met een stevige, verende zool en twee elastieken die je elke week meebrengt.

Locatie

We verzamelen op het parkeerterrein bij de skeelerbaan in Nootdorp (Dobbeplas). Dit terrein vind je vlak achter de molen (www.windlustnootdorp.nl) en restaurant ‘de Vang’ (www.devang.nl) bij de Dobbeplas in Nootdorp. Alleen bij heel slecht weer (onweer e.d.) schuift de les een weekje door.

Wanneer

Het actuele rooster

Verschil PowerWalk en Walk-ilates

Wil je pittig doorstappen combineren met (fitness) oefeningen voor je gehele lijf dan is Powerwalk+ meer geschikt voor jou. 
Of wil je naast energiek wandelen extra aandacht voor wandelvormen als Mindwalk, Chiwalk en met behulp van Pilates oefeningen krachtiger, stabieler en flexibel worden. Dan is Walk-ilates geknipt voor je.

Meer info over Powerwalk lees je in deze artikelen
-10 voordelen van Powerwalking

-Sporten bij burnout
-Wandelsport als middel tegen stress
-Pilates, wandelen en powerwalken: het winnende trio!
-Powerwalk startersguide


Tarieven

Aanmelden

Wat anderen zeggen:
Marjolein: Erg leuk, geweldige coach en superleuke groep. Alles bij elkaar een heel fijne cursus en dus ga ik graag ...
Lees meer
Ab: De coach keek met een professionele blik naar de groepen  relevante aspecten rondom wandelen & bewegen en ...
Lees meer
Zahra Eshghiali: Het was erg leerzaam en gezellig!
Lees meer
Astrid de Roo: Afgelopen weken als eerste het Fitstap programma mogen volgen. Voor mij een opstap naar meer bewegen ...
Lees meer
Monique de Koning: De FitStap lessen waren erg nuttig en leerzaam. Heerlijk in de buitenlucht werken aan conditie en ...
Lees meer
Madelein van den Bulk - Wiertz: De Powerwalk lessen bij Get in Motion zijn echt een aanrader!Lekker sporten in de ...
Lees meer
Annette Jansen: Sinds een paar maanden doe ik aan ‘Powerwalken ‘ onder leiding van Natasja; hardlopen kan ik niet meer ...
Lees meer
Stefani: Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met ...
Lees meer
Eliane Luttikhuizen: Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn ...
Lees meer
Paul en Claudia P: 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg ...
Lees meer
Sabine H.: Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en ...
Lees meer
K.B.: Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een ...
Lees meer