Vind de juiste hulp bij gewichtsproblemen?

Veel mensen hebben weer goede voornemens om iets aan hun leefstijl en gewicht te gaan doen het nieuwe jaar. Vanaf 2019 zit er voor mensen met een BMI boven de 30 en gezondheidsrisico's de zogenaamde GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) in het basispakket.

Deze curatieve interventie loopt via verwijzing van de huisarts. Meer hierover lees je hier Gecombineerde leefstijlinterventie.

Get In Motion richt zich juist meer op preventie en op iedereen die wil voorkomen ooit aanspraak te hoeven doen op de GLI. De preventieve leefstijlcoaching aan huis die G.I.M. biedt wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet af van het eigen risico en doorverwijzing is niet nodig. Meer hierover lees je hier Leefstijlcoaching.

Het is belangrijk dat iemand met gewichtsproblemen bij de juiste hulpverlener terecht komt. In de onderstaande presentatie (okt 2018) van Prof. dr. Liesbeth van Rossum worden bekende maar ook onverwachte oorzaken van obesitas aangekaart. Zo kunnen bijvoorbeeld corticosteroïden overgewicht in de hand werken. Het is niet voor iedereen alleen een kwestie van gezonder eten, coaching of meer bewegen. Zoek en vind de curatieve of preventieve hulp die bij jou past!

Filmpje: Dik ben je niet voor de LOL!