Een persoonlijke kerst ‘noot’

Een weekje terug deelde ik een persoonlijke kerst ‘noot’ met alle deelnemers van onze campagne ‘Lekker Belangrijk’. Omdat deze noot voor iedereen herkenbaar kan zijn heb ik besloten het ook op dit platform te delen.

Terug in de tijd

Terwijl ik de content op facebook voor mijn bedrijf aan het verzamelen ben krijg ik plots een nieuw bericht op mijn scherm te zien vanuit de beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland. En dan word je geconfronteerd met de getoonde foto vanuit de BGN campagne waaraan ook ik deelneem met mijn bedrijf en word je overvallen door emoties. Het originele bericht gaat over kilo’s, dieet, leefstijl e.d., maar eerlijk gezegd komt de gehele inhoud totaal niet meer bij me binnen en ben ik zonder te willen met hoofd en hart terug in de tijd beland.

Ieder huisje geeft zijn kruisje

Het is nu twee jaar terug dat ik afscheid heb genomen van mijn moeder en tevens laatste familielid van mijn bloedlijn. 5 jaar terug waren we nog met 3 generaties vrouwen net als op de getoonde foto en nu mag ik me weesvrouw noemen. Kerstmis heeft voor velen een dubbele lading. Misschien mis je wel familie, is er iemand ernstig ziek, komen er herinneringen boven, zie je er tegenop, zit je in de schulden, ben je vluchteling of heb je andere problemen of zorgen. Al op jonge leeftijd beleefde ik kerst net een beetje anders dan mijn omgeving en ging de decembermaand gepaard met up and downs. Ieder huisje heeft zijn kruisje en daar ben ik me altijd heel bewust van geweest.

Gevoelens (her)kenbaar maken scheelt kilo’s

Inmiddels ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik een heel fijn gezinnetje heb plus enkele goede vrienden. Ook ben ik gezegend met werk wat mij veel zingeving geeft. Mijn hart is bij iedereen die het op dit moment lastig vindt om iets te vinden waar hij/zij dankbaar voor is. Ken of ben jij zo iemand, weet dan dat je niet alleen bent en er altijd een verbinding mogelijk is met iets of iemand. Laat je horen, zien en maak je gevoelens (her)kenbaar. Dat scheelt je een enorm gewicht en daar kan geen dieet of leefstijlprogramma tegenop!

Fijne kerstdagen!