Wie is Get In Motion

Hi, leuk dat je komt kennismaken. Ik ben Natasja en woon en werk al ruim 15 jaar in Pijnacker-Nootdorp. Ik ben naast moeder en vrouw, initiatiefneemster van het kleinschalige Get In Motion. Ik studeerde ooit af als sociaal cultureel werker waarbij ik bewegen, sport, spel, dans en theater inzette als middel om volwassenen en kinderen te empoweren. Ik ontdekte toen ook mijn drijfveren, passie en missie. Tijdens mijn opleiding HBO culturele en maatschappelijke vorming (CMV) besloot ik me te specialiseren en van mijn passie 'preventieve gezondheid' mijn werk te maken. Ik volgde verschillende sport- en leefstijl gerelateerde opleidingen zoals je hieronder kunt lezen. Ik heb inmiddels al meer dan 25 jaar ervaring als trainer en coach en ben gespecialiseerd in Pilates, Powerwalking, medische fitness, functionele training, massage, voeding, leefstijl,- en vitaliteitscoaching. Naast professional ben ik ervaringsdeskundige. In verschillende fases van mijn leven heb ik steeds weer mogen ervaren dat bewegen, gezond eten, goed voor mezelf zorgen en zelfontwikkeling mij door vele moeilijke periodes heen hielp. Graag begeleid ik nu jou naar een gezonde(re) en duurzame leefstijl die bij jou en jouw levensfase past. Dit doen we samen in kleine stapjes, maar jij bent de expert en weet wat wel of niet voor je werkt. Je krijgt dus begeleiding geheel op maat en geen standaard programma of eenheidsworst. Ik ben er voor je als gids en toon je altijd weer mogelijkheden. Dus wil je nu echt blijvend in beweging blijven, duurzaam afvallen, meer energie of  lekkerder in je vel zitten? Schroom dan niet en neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook jou lukt. Is het tot dusver nog niet gelukt dan ben jij niet mislukt maar heb je gewoon de passende strategie nog niet gevonden. Mijn missie is je te inspireren, motiveren en coachen op het gebied van een gezonde leefstijl om zo het beste uit jezelf te halen ondanks de tegenslagen die er altijd zullen komen. Hier profiteert het hele gezin van en zo word jij weer de inspirator van jouw directe omgeving.


Voor Get In Motion werkte ik al ruim 10 jaar als professional in diverse health- en sportcentra en binnen grote organisaties in de Randstad (ministerie VROM, VWS, SZW en het Provinciehuis). Tot 2010 werkte ik als examinator en (praktijk)docent voor de AFN/CIOS. Omdat ik meer wilde bijdragen als mens en coach kwam ik op het idee G.I.M te starten. Vaak is er te weinig tijd in een sportcentrum of bedrijf om de klant echt goed op maat te kunnen begeleiden en iets te leren in de grote groepen en/of volle zalen. Tijd is kostbaar voor het centrum en er ontbreekt vaak ervaren "zogenaamd duur" personeel. Ook wordt er veel gebruikt van energieverslindende machines en milieubelastende apparaten terwijl dit helemaal niet nodig is om fitter te worden en de klant zo enkel afhankelijk blijft van het sportcentrum. Mijn doel is dat je zelf de regie krijgt over je leefstijl en vitaliteit en we samen oplossingsgericht voor duurzaam resultaat gaan.
Een gespecialiseerde Pilates of Personal Training studio is voor veel mensen te kostbaar. Bij voordelige activiteiten, vaak verzorgd door welwillende vrijwilligers ontbreekt er weer vaak professionaliteit en goede begeleiding.  Soms heeft een organisatie, bedrijf of werkgever een groot beperkt vitaliteitsbudget maar wil men wel met het thema vitaliteit aan de slag. Ik wil laten zien dat er altijd mogelijkheden zijn zonder aan kwaliteit te hoeven inboeten. Deelnemen aan exclusieve preventie activiteiten op maat in de regio Pijnacker-Nootdorp / Haaglanden zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Altijd onder supervisie en professionele begeleiding maar wel met een gunstig tarief voor kleine groepen, individuen en bedrijven of organisaties. 

Ervaring:

Professioneel actief in de health & fitnessbranche sinds 1994
Allround trainer, gewichtsconsulent & leefstijlcoach GIM
Freelance instructor en coach regio Zuid-Holland
Senior instructor en programmamanager bedrijfsfitness Haaglanden (High Five Health Promotion - locaties VWS, VROM, Provinciehuis, NN, SHELL en SZ)
AFN (aerobic federatie Nederland) docent (nu bekend als EFAA opleidingen) en ontwikkelaar Jump opleiding voor instructeurs
BPV docent (beroepspraktijkvormingsdocent) Fitnesstrainer A en Aerobic A voor AFN opleidingen (nu bekend als EFAA opleidingen) en het CIOS
Examinator Fitnesstrainer A en Aerobic A voor AFN opleidingen (nu bekend als EFAA opleidingen) en het CIOS
NGS sportmasseur
Projectleider buitenschoolse opvang (o.a. activiteitenbeleid Skippy kinderopvang). Vervangend manager kindcentrum Koeskoes.

Diploma's, certificaten en opleidingen:

Algemeen:

HBO culturele en maatschappelijke vorming (CMV-EVC)
MBO sociaal cultureel werk
HAVO Dalton scholengemeenschap Den Haag
AALO middle management
EHBO/AED/kinderen en volwassenen

Voeding, leefstijl en coaching:

Positieve Gezondheid introductie (IPH en VISIOM)
Gewichtsconsulent volwassenen, kinderen, gezinnen, emotie-eten en eetstoornissen (BGN erkend)
Puurgezond professional
Stress en Slaap (Start2move)
Gedragscoach (BenVitaal academy)
Motiverende Gespreksvoering (BenVitaal academy)
Allround leefstijlcoach (www.gewoonlevennu.nl)
Emotie-eten training (www.gewoonlevennu.nl)
Rationeel Emotieve Training en faalangst (Upside Down trainingen)
Positieve psychologie training (Hupper)
Zelfcompassie en zelfvertrouwen (Hupper)

Sport en bewegen:

FITVAK A (geregistreerd trainer NL Actief)
Beweegcoach (BenVitaal academy)
Pilates Mat Certified (Pilates Company - Groundcontrol + smallballs +big balls (L1 + L2))
Pilates Institute  (pilates fundamentals)
Pilates Institute (seniors & pregnancy)
Peak Pilates (basic & intermediate mat)
(Paramedisch) fitnesstrainer nek/schouder (Opleidingen 2000)
(Paramedisch) fitnesstrainer rug (Opleidingen 2000)
(Paramedisch) fitnesstrainer knie (Opleidingen 2000)
FitSTap coach voor de Koninklijke Wandelbond Nederland KWBN
NGS sportmassage (Ron Molders/Rotterdam)
Beweegkriebels (NISB/Huis van beweging)
Do-In Yoga basic (www.do-in-school.nl )
AALO master (aerobic voor gevorderden)
(Nordic) Walk instructor (Aqua & Leisure college)


Volgde lessen, workouts en/of workshops bij:

Debbie Jenner (Pilates Company)
Michael King (Pilates Institute)
Peak Pilates (Pilatesstudio van Sonsbeek Zoetermeer)
Peak Pilates (Pilates Place Rotterdam)
Pilates Rotterdam (Javier Valazquez)
Pilates studio Scheveningen
Do- In-school (Claudia Heijdel)
Dreumesyoga (Jip en Jan in Almere)
Blessures bij kinderen (NGS afdeling Leiden)
AALO conventies
EFAA conventies
Solid Sound conventies
Poweryoga (Tonny Goes)
Iyengar yoga (yogastudio Charles Hond in Rotterdam)
Nederlands Musical Ensemble (Dutch Academy of Performing Arts (www.musicalopleiding.nl)
Acteerstudio Scheveningen
Musical Theatre Technical Skills+ (Guilford School of Acting)
Dansacademies Rotterdam en Amsterdam (streetdance)
Amsterdam Dance Centre (jazz- en streetdance)


(Coach)methodieken, technieken, instrumenten en ontwikkeltools waar ik mee werk zijn:
BRAVO, Positieve Gezondheid, Motiverende Gespreksvoering, GROW, Zelfcompassie, Positieve Psychologie, RET, Drama Driehoek, Kernkwadranten, het Transtheoretisch model van Prochaska en DiClemente, Mindfulness, Meditatie, Ontspanningsoefeningen, Triggerpoint Therapie, SOLK behandelplan, Mindset van Carol Dweck, Pomodore techniek, KOLB leerstijlen, SWITCH methodiek, Het Johari venster, Covey's cirkel van invloed, Eisenhower matrix , Gordon communicatiemethode, Schrijfopdrachten, BJ Fogg's The Small Changes Model, FITT-principe, Richtlijnen gezondheidsraad (bewegen en voeding), Activity trackers, Gezondheid apps, Dagboekjes (voeding, bewegen, stress, bewustwording, slaap en pijn), Fitheidstesten (testen en meten), 21/7 leefstijlswitch, Beweegcirkel, Bewegingsdriehoek, It's your move model, Beslissingsbalans,  motivatietheorie en Ijsbergmodel van McClelland, Maslow pyramide, de logische niveaus van Bateson en Dilts, Doelstellingstheorie en Self-efficacy van Bandura, Socio-Ecologische theorie, Health Belief Model, Vragenlijsten betreft leefstijl en vitaliteit (eetgedrag, bewegen, stress, slaap, zingeving).

Meer over Get In Motion lees je hier:
Over Get In Motion
Stap voor stap vitaler
Waarom kiezen voor GIM

G.I.M. is bekend bij de volgende organisaties;
NL Actief (FitVak)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
PuurGezond
Peak Pilates
Nederlands Genootschap voor Sport & Wellnessmassage (NGS)
Vitaal Bedrijf
Register Sociaal Werker (registerplein)
Stichting emovere
Positieve Gezondheid
Vitaliteitsmakelaars®
FitStap
Koninklijke Wandelbond NederlandAanmelden