Wie is Get In Motion

Hi, leuk dat je komt kennismaken. Ik ben Natasja en kom van origine uit Den Haag maar woon en werk al ruim 15 jaar in Pijnacker-Nootdorp. Ik ben naast moeder en vrouw, initiatiefneemster van het kleinschalige Get In Motion sinds 2006. Ik studeerde ooit af als sociaal cultureel werker waarbij ik bewegen, sport, spel, dans en theater inzette als middel om volwassenen en kinderen te empoweren. Ik ontdekte toen ook mijn drijfveren, passie en missie. Tijdens mijn opleiding HBO culturele en maatschappelijke vorming (CMV) besloot ik me te specialiseren en van mijn passie 'preventieve gezondheid' mijn werk te maken. Ik volgde verschillende sport- en leefstijl gerelateerde opleidingen zoals je hieronder kunt lezen. Ik heb inmiddels al meer dan 25 jaar ervaring als trainer en coach en ben gespecialiseerd in Pilates, Powerwalking, medische fitness, functionele training, massage, (kinder)voeding en leefstijlcoaching. Naast professional ben ik ervaringsdeskundige en was een gezonde leefstijl niet direct een vanzelfsprekendheid voor me. Rond mijn twintigste gooide ik het roer compleet om na diepe dalen te hebben gekend. In verschillende fases van mijn leven heb ik steeds weer mogen ervaren dat bewegen, gezond eten, goed voor mezelf zorgen en zelfontwikkeling mij door vele moeilijke periodes heen hielp. Graag begeleid ik nu jou naar een gezonde(re) en duurzame leefstijl die bij jou en jouw levensfase past. Dit doen we samen in kleine stapjes, maar jij bent de expert en weet wat wel of niet voor je werkt. Je krijgt dus begeleiding geheel op maat en geen standaard programma of eenheidsworst. Ik ben er voor je als gids en toon je altijd weer mogelijkheden. Dus wil je nu echt blijvend in beweging blijven, duurzaam afvallen, meer energie of  lekkerder in je vel zitten? Schroom dan niet en neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook jou lukt. Is het tot dusver nog niet gelukt dan ben jij niet mislukt maar heb je gewoon de passende strategie nog niet gevonden. Mijn missie is je te inspireren, motiveren en coachen op het gebied van een gezonde leefstijl om zo het beste uit jezelf te halen ondanks de tegenslagen die er altijd zullen komen. Hier profiteert het hele gezin van en misschien word jij dan weer de inspirator van jouw directe omgeving.


Voor Get In Motion werkte ik al ruim 16 jaar als professional in diverse health- en sportcentra en binnen grote organisaties in de Randstad (ministerie VROM, VWS, SZW en het Provinciehuis). Tot 2010 werkte ik als examinator en (praktijk)docent voor de AFN/CIOS. Omdat ik meer wilde bijdragen als mens en coach kwam ik op het idee G.I.M te starten. Vaak is er te weinig tijd in een sportcentrum of bedrijf om de klant echt goed op maat te kunnen begeleiden en iets te leren in de grote groepen en/of volle zalen. Tijd is kostbaar voor het centrum en er ontbreekt vaak ervaren "zogenaamd duur" personeel. Ook wordt er veel gebruikt van energieverslindende machines en apparaten terwijl dit helemaal niet nodig is om fitter te worden en de klant zo enkel afhankelijk blijft van het sportcentrum. Mijn doel is dat jij me uiteindelijk helemaal niet meer nodig hebt en je zelf de regie hebt over je leefstijl, maar je blijft natuurlijk altijd welkom in een groepsles omdat het gewoon erg leuk en gezellig is om samen met ons te bewegen.
Een gespecialiseerde Pilates of personal training studio is voor veel mensen weer te kostbaar. Ook heeft een organisatie of bedrijf niet altijd een groot vitaliteitsbudget maar wil men wel met het thema leefstijl en duurzaamheid aan de slag. Ik laat sinds 2006 zien dat het ook anders kan en startte met exclusieve en originele activiteiten op het gebied van preventie in de regio Pijnacker-Nootdorp / Haaglanden met een gunstig tarief voor kleine groepen, individuen en bedrijven of organisaties. 


(Coach)methodieken, technieken, instrumenten en ontwikkeltools waar ik mee werk zijn:

BRAVO scan, Positieve Gezondheid, Motiverende Gespreksvoering, GROW model, Zelfcompassie, Positieve Psychologie, RET, Drama Driehoek, Kernkwadranten, het Transtheoretisch model van Prochaska en DiClemente, Mindfulness en meditatie, ontspanningsoefeningen, triggerpoint zelftherapie, SOLK zelf behandelplan, Mindset van Carol Dweck, Pomodore techniek, KOLB leerstijlen, SWITCH methodiek, Het Johari venster, Covey's cirkel van invloed en Eisenhower matrix , Gordon communicatiemethode, coping strategiëen, schrijfopdrachten, BJ Fogg's The Small Changes Model, FITT-principe, richtlijnen gezondheidsraad (bewegen en voeding), activity trackers, gezondheid apps, dagboekjes (voeding, bewegen, stress, bewustwording, slaap en pijn), fitheidstesten (testen en meten), 21/7 leefstijlswitch, de beweegcirkel, de bewegingsdriehoek, it's your move model, beweeg argumentenkaartjes, model van de logische niveau's, de beslissingsbalans,  motivatietheorie en Ijsbergmodel van McClelland, pyramide van Maslow, de logische niveaus van Bateson en Dilts, doelstellingstheorie en self-efficacy van Bandura, Socio-Ecologische theorie, Health Belief Model, theorie van gepland gedrag, sociaal cognitieve theorie en diverse vragenlijsten betreft leefstijl (eetgedrag, bewegen, stress, slaap, zingeving).


Diploma's, certificaten en opleidingen:

Algemeen:

HBO culturele en maatschappelijke vorming (CMV-EVC)
MBO sociaal cultureel werk
HAVO Dalton scholengemeenschap Den Haag
AALO middle management
EHBO/AED/kinderen en volwassenen

Voeding, leefstijl en coaching:

Gewichtsconsulent volwassenen, kinderen, gezinnen, emotie-eten en eetstoornissen (BGN erkend)
Stress en Slaap (Start2move)
Gedragscoach (BenVitaal academy)
Motiverende Gespreksvoering (BenVitaal academy)
Allround leefstijlcoach (www.gewoonlevennu.nl)
Emotie-eten training (www.gewoonlevennu.nl)
Rationeel Emotieve Training en faalangst (Upside Down trainingen)
Positieve psychologie training (Hupper)
Zelfcompassie en zelfvertrouwen (Hupper)

Sport en bewegen:

FITVAK A (geregistreerd trainer NL Actief)
Beweegcoach (BenVitaal academy)
Pilates Mat Certified (Pilates Company - Groundcontrol + smallballs +big balls (L1 + L2))
Pilates Institute  (pilates fundamentals)
Pilates Institute (seniors & pregnancy)
Peak Pilates (basic & intermediate mat)
(Paramedisch) fitnesstrainer nek/schouder (Opleidingen 2000)
(Paramedisch) fitnesstrainer rug (Opleidingen 2000)
(Paramedisch) fitnesstrainer knie (Opleidingen 2000)
NGS sportmassage (Ron Molders/Rotterdam)
Beweegkriebels (NISB/Huis van beweging)
Do-In Yoga basic (www.do-in-school.nl )
AALO master (aerobic voor gevorderden)
(Nordic) Walk instructor (Aqua & Leisure college)

Ervaring:

Professioneel actief in de health & fitnessbranche sinds 1994
Allround trainer, gewichtsconsulent & leefstijlcoach GIM
Freelance instructor en leefstijlcoach regio Zuid-Holland
Senior instructor en programmamanager bedrijfsfitness (High Five Health Promotion)
AFN (aerobic federatie Nederland) docent (nu bekend als EFAA opleidingen) en ontwikkelaar Jump opleiding voor instructeurs
BPV docent (beroepspraktijkvormingsdocent) Fitnesstrainer A en Aerobic A voor AFN opleidingen (nu bekend als EFAA opleidingen) en het CIOS
Examinator Fitnesstrainer A en Aerobic A voor AFN opleidingen (nu bekend als EFAA opleidingen) en het CIOS
NGS sportmasseur
Projectleider buitenschoolse opvang (o.a. activiteitenbeleid Skippy kinderopvang). Vervangend manager kindcentrum Koeskoes.

Volgde lessen, workouts en/of workshops bij:

Debbie Jenner (Pilates Company)
Michael King (Pilates Institute)
Peak Pilates (Pilatesstudio van Sonsbeek Zoetermeer)
Peak Pilates (Pilates Place Rotterdam)
Pilates Rotterdam (Javier Valazquez)
Pilates studio Scheveningen
Do- In-school (Claudia Heijdel)
Dreumesyoga (Jip en Jan in Almere)
Blessures bij kinderen (NGS afdeling Leiden)
AALO conventies
EFAA conventies
Solid Sound conventies
Poweryoga (Tonny Goes)
Iyengar yoga (yogastudio Charles Hond in Rotterdam)
Nederlands Musical Ensemble (Dutch Academy of Performing Arts (www.musicalopleiding.nl)
Acteerstudio Scheveningen
Musical Theatre Technical Skills+ (Guilford School of Acting)
Dansacademies Rotterdam en Amsterdam (streetdance)
Amsterdam Dance Centre (jazz- en streetdance)

Meer over Get In Motion lees je hier:
Missie en visie
Waarom kiezen voor GIM

G.I.M. is erkend door de volgende organisaties;

NL Actief (FitVak)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Peak Pilates
Nederlands Genootschap voor Sport & Wellness massage (NGS)
Vitaal Bedrijf
Stichting emovere

Aanmelden