Online deelnemers

Een greep uit de reacties en feedback die ik op de online leefstijlsessies kreeg;

- Ik vond het leuk en interessant. Aan een aantal dingen heb ik wel iets of heeft me aan het denken gezet!
- Nog SUPER BEDANKT voor jouw tijd en tips en de reader. De reader ziet er strak uit. TOP.
- Dank voor de 2 uur aandacht. Dankzij jouw tips heb ik vrijwel meteen stappen kunnen zetten.
- Heel nuttig,uitgebreid en interessant, met duidelijke toelichting en uitleg. Het was boven verwachting en alles kwam uitgebreid aan bod. Wel lang 2 uur.
- Fijn om bevestiging te krijgen dat ik al heel veel goed doe en het stuk over 'voeding' ga ik eens even goed nalezen. Het inplannen van een gezinsoverleg is echt noodzaak.
- Mijn persoonlijke dank voor de sessie. Ik had een beetje een off-day maar met al je tips is het me wel weer gelukt mezelf te herpakken. 
- Fijn om ook te horen hoe je positiever met deze crisissituatie om kan gaan.
- Goed dat je aangaf slechts 2 x per dag coronanieuws te volgen en je verder op de doelen van de dag te focussen.
- Het stukje over de voeding en het berekenen van mijn energiebehoefte was voor mij nieuw en wat fijn dat je zoveel links en websites vermeld met beweegtips.
- Die 80-20 regel ga ik meteen toepassen en de hometrainer ga ik van zolder halen.
- We hebben de ruimtes in huis nu meer ingedeeld naar activiteit en afspraken gemaakt over rust en privacy.

Stefani

Powerwalken blijft voor mij een hoogtepunt van de week! De combinatie van sportief “walken”, afgewisseld met spierversterkende oefeningen geeft me steeds weer nieuwe energie. Vooral het bewegen in de natuur is elke keer weer een cadeautje. Daarbij weet Natasja steeds weer afwisseling in het programma te brengen, zodat deze sport ook na jaren nog leuk blijft.

Eliane Luttikhuizen

Ik ben net terug van mijn Power Walking les. Ik voel me herboren: ik kan beter ademhalen, mijn tred is lichter, mijn geest is helderder, ik voel me langer en blijer. Dit is het resultaat van ruim een uur Power Walking in de natuur (zelfs in de regen!) onder de leiding van een opgewekte, enthousiaste bekwame lerares: Natasja. Zij kan heel nauwkeurige aanwijzingen en duidelijk uitleg geven voor de looptechniek en alle oefeningen. Zij houdt iedereen in de gaten en weet altijd precies wie, wat nodig heeft. Haar kleurrijke taal en humor houden het geheel heel licht; er wordt vaak gelachen! Elke les voelt als nieuw en met een speelse manier weet Natasja ons scherp te houden. Ik ben een trouwe leerling en ik volg ook de Pilates les, nu buiten. Ik doe verder geen sport maar Power Walking en Pilates vind ik uitstekend om mijn lichaam sterk, soepel en fit te houden. Door de diversiteit aan oefeningen (ook voor balans en coördinatie ) komt het hele lichaam aan bod. Het is Super!

Paul en Claudia P.

Samen zijn wij (59 en 60 jaar) 5 weken terug gestart met Powerwalking, een combinatie van stevig wandelen met veel oefeningen. Erg leuk om dit in kleine groep te doen. De lessen zijn afwisselend en de tijd vliegt. Natasja geeft enthousiast en met humor les. Iedere week snijdt zij een onderwerp aan om je levensstijl gezonder te maken. De omgeving Dobbeplas is perfect om buiten te sporten met afwisselend verschillende ondergronden (asfalt, heuvel, gras, zand) en verschillende uitzichten (bos, water en weiland). Kortom: een aanrader! (niet allemaal tegelijk, anders wordt de groep te groot;-))

Sabine H.

Naast indoor Pilates volg ik deze zomer voor de derde keer Natasja's buitenlessen. Na Pilates en PowerWalking, deze keer Walk-ilates en ben er erg tevreden over. Natasja houdt rekening met ieders kunnen en beperkingen zonder dat het andere deelnemers tekort doet. Knap staaltje maatwerk in de groepslessen! De opbouw van de lessen is goed doordacht, van een goede warming-up tot oefeningen, soms met focus op bepaalde spiergroepen, soms op het hele lichaam en een fijne cooling down. Je gaat zen naar huis en je voelt dat je goed bezig bent geweest. Fijn aan de buitenlessen is dat je naast spierkracht ook conditie opbouwt. Ook de opbouw van een hele cursus is slim zodat je enorm vooruit gaat in een periode van 10-11 weken. Natasja kan goed uitleggen, de lessen zijn gericht op een gezond lichaam zonder zweverigheid en ze let op veiligheid, van blessures tot verkeer en corona maatregelen. Er heerst altijd een vriendelijke stemming in de groepen terwijl je echt bezig bent met sporten.

TM

De lessen zijn zeer divers en vliegen voorbij. Natasja geeft op een hele leuke en toegankelijke manier les met oog voor ieders blessure en kunnen. Al na een paar lessen merkte ik dat de pijn in mijn rug minder werd en dat ik zelfs al wat leniger aan het worden was!

Ellen

“Ik heb jarenlang in een andere stad Perfect Pilates gedaan en dacht dat ik ervaren was. Pilates bij Natasja was echt anders, ik moest weer opnieuw beginnen. Juist door te starten in de beginnersgroep, met rustige opbouw en aandacht voor de basishouding, heb ik de methode van Natasja onder de knie gekregen. Ik had vaak lage rugklachten (pijn of stijf bij ‘t opstaan). Sinds ik Pilates bij Natasja doe, heb ik hier bijna geen last meer van. En als ik weer eens rugpijn krijg, herstel ik veel sneller. “Pilates is body en mind: goed voor mij en goed voor mijn lijf. Ik kan niet meer zonder. Natasja doet de begeleiding zeer deskundig en bekwaam, geeft aandacht afgestemd op de persoon en ze varieert constant en bouwt de lessen goed op. Ga zo door!”

Rik

Voel me fitter na de Pilates lessen en de afwisseling in de lessen houdt het leuk!

Anke van Winden

Natasja maakt er elke week weer een leuke les van en ik kom er altijd met plezier naar toe.

A.

De lessen zijn prima! Merk naar een half jaar Pilates vooruitgang in lenigheid en stabiliteit. Heel Fijn! Ook fijn dat het elke week weer een verassing is wat we gaan doen, Ik ga vervolgens voldaan weer naar huis. Enig minpuntje is dat het op donderdagavond een aantal keer per jaar onrustig is op schoolplein en/of gang ivm ouderavond.

K.B.

Heerlijk buiten sporten met een gevarieerd aanbod. Het hele lijf komt aan de beurt onder leiding van een bevlogen docente!

Alice

Was leuker en uitgebreider dan ik had verwacht, ik verwachtte bij aanvang vooral te lopen maar bij de les komen alle spieren voorbij en hierbij ook de nodige uitleg. Verder is het heerlijk om in de natuur te sporten!

Yvonne Meijer

"Goede les met een prima opbouw en veel afwisseling in de oefeningen. Prima uitleg met een enthousiaste instructeur. Ik vond het echt superleuk"

I. Lemmers

Erg leuk om dit samen met je peuter te ervaren. Mijn dochter keek iedere week uit naar beweegkriebels en ik heb er zelf ook nuttige informatie en ideeën opgedaan.

Familie van den Nouweland

De presentatie en lesmethode vond ik erg kindvriendelijk. Er werd met veel geduld met de kinderen omgegaan. Ook werden de kinderen enthousiast gemaakt door de manier van vertellen en uitleg geven. Ik bevel deze cursus zeker aan alle ouders van een peuter. Het samen bezig zijn, de originele opdrachten en leuke materialen zorgen voor een zeer beweeglijke ochtend. Daarbij ook nog de voedingsadviezen en informatie die uitgedeeld wordt maakt deze cursus niet alleen erg leuk maar ook zeer informatief. Wat een goede en leerzame cursus. We zijn iedere week met veel plezier gegaan.

Pernell Surksum

Waarom Camiel en ik graag naar beweegkriebels gaan? Het is leuk om samen te bewegen zowel voor ouder als kind. Het is ongedwongen samen bewegen. De interactie tussen de kinderen is erg leuk. Camiel zingt nog dagen later de liedjes die hij gehoord heeft.

Lidy Hogervorst

In 1 woord perfect! Eindelijk is gelukt waar ik al jaren mee bezig was, wat kilos kwijt raken. Door de combinatie van sporten en je eetgewoontes aanpassen ben ik nu na afloop van de cursus ruim 7 kilo kwijt. Altijd was het op maandag maar weer beginnen met lijnen en het op donderdag alweer vergeten zijn, zo ging het al jaren. Nu is het iedere vrijdag de achter ons liggende week doornemen, bespreken waar de problemen zitten, op de weegschaal staan en zeker in onze groep veel lachen, waarna we een uur gaan bewegen. Ik hoop zeker na de vakantie door te gaan. Niets is zo leuk om glunderend uit de paskamer te komen met zeker een maatje minder. Een echte aanrader!!!!!

Manuela H.

In 2017 heb ik Natasja benaderd om mij te helpen met afvallen. Vanaf onze eerste ontmoeting merk je dat ze ontzettend veel kennis heeft op het gebied van voeding en bewegen. Ze kijkt goed naar je persoonlijke- en gezinssituatie en wil eerst in kaart brengen waarom je bent aangekomen. Hierin geeft ze ook tips en adviezen voor je gezin. Als je denkt dat ze een kant en klare oplossing heeft dan heb je het mis. Ze geeft je verschillende opdrachten en in het begin vond ik haar opdrachten best vermoeiend. Ik wilde ‘gewoon’ afvallen.

Alleen als je niet tot de kern komt dan gaat het niet lukken. Wellicht wel tijdelijk maar niet op de lange termijn. Ze geeft je stof tot nadenken en ze gaat tot de kern. Niet altijd even leuk, wel noodzakelijk als jij je gewoontes wilt veranderen. 

Kom ik er niet uit dan mail of sms ik Natasja. Ik krijg altijd een berichtje terug. Soms met een mooi citaat en/of ze denkt met je mee. Ze is ontzettend geduldig. Als ik wekenlang niet was afgevallen bleef ze geduldig. Ook als ik weer voor de zoveelste keer een “out-of-body experience” had en mij niet aan haar adviezen of opdrachten had gehouden werd ze niet boos maar met haar eeuwige geduld maakten we een ander plan en/of gaf nieuwe adviezen mee. Ze geeft je alle handvaten mee en vervolgens laat ze je los want tenslotte moet je het zelf doen. Ze heeft voor mij trainingsschema’s gemaakt en ik heb voedingsadviezen gekregen. Deze hebben me zeker geholpen. Echter heb ik heel veel gehad aan haar advies om te plannen. Met een goede planning kom je er niet. Ik ben mij bewust geworden wanneer ik ga eten (emotie-eten). Ze brengt eerst in kaart waarom en maakt daarna een schema wat voor jou werkt in jouw situatie.

Ze blijft, zolang jij dat wilt, naast je staan “no matter what”. Ze geeft je rust als je er om vraagt en gaat tot het uiterste als jij daar klaar voor bent.  Ik kan uit alle eerlijkheid niks negatiefs bedenken. Echt alleen lof voor Natasja. Echt een aanwinst om jou te helpen op het gebied van afvallen, conditie of wat anders.

Anita

"Vier jaar heb ik geleden aan nekpijn, rugpijn en pijn in de armen. Er blijkt een betere remedie te zijn dan massages, sauna's en medicijnen: Pilates. Sinds één jaar train ik bij GIM met als gevolg dat ik een betere houding en een sterker lichaam heb ontwikkeld. Bovendien waren de lessen georganiseerd, inspannend en ontspannend met ruimte voor een lach. Een onderdompeling in de rust en in je bewustzijn in een uur! Bedankt voor het sportieve jaar."

D.A.

"Ik ben met Powerwalking & more begonnen na een zwaar medisch traject, en dat is me heel goed bevallen. Het is geen Bootcamp, maar vraagt genoeg van je uithoudingsvermogen! Het is een intensieve mix van fiks doorwandelen en spieroefeningen, waarbij je vanuit jouw niveau en conditie duidelijk vooruitgang boekt. Ook nu ik mijn energie weer terug heb vind ik het nog een heerlijke vorm van sporten. Natasja werkt met kleine groepen, waardoor ze iedereen precieze aanwijzingen kan geven. En het buiten sporten laadt je helemaal op!"

Marjanne

"Toegegeven, soms moet ik even een drempel over om te gaan, maar het buitensporten is heerlijk! Natasja houdt me goed in de gaten, let op mijn houding en of ik de juiste spieren gebruik. De combinatie van Powerwalking met de oefeningen die we doen vind ik heel fijn!"

Marije

"Ik kom zeker al 8 jaar voor Pilates bij GIM. En dat is natuurlijk niet voor niets. Lerares Natasja weet elke keer weer de lessen afwisselend te maken. De oefeningen zijn in de basis gelijk maar met dan weer een grote bal, een kleine bal, dumbells, elastiek, toning balls, ring blijft het leuk en zeker niet saai. De groepen zijn klein en nadat Natasja de oefening heeft voorgedaan en wij aan de slag mogen, loopt ze altijd rond om een ieder daar waar nodig nog extra instructies te geven of te corrigeren. Ze weet ook precies wat iemand wel of niet kan door een beperking en heeft dan altijd wel een alternatieve oefening paraat. Daarbij ook nog een lekker muziekje op de achtergrond. Kortom, als je aan Pilates wilt doen, bij GIM zit je goed!"