Zelfcompassie Challenge 2021-2022

Geef jezelf een gezonde boost zelfcompassie en zelfzorg.
Dit is mijn (kerst) cadeau aan jou. Jaarlijks verzorg ik de zogenaamde kerstworkshops maar vorig jaar werd uit coronanood de Wandel Challenge 2021 geboren voor iedereen uit de regio. Zo bleven we op afstand toch nabij. Ook dit jaar heb ik gekozen voor een coronaproof Challenge. Ditmaal gekozen voor het in beweging brengen van 'de mind'. Uiteraard wel geheel vanuit een nuchtere basis en gebaseerd op een wetenschappelijke interventie.  Deze Challenge helpt je bij het vergroten van je vitaliteit. Vitaliteit betekent levenskracht, een overvloed aan fysieke en mentale energie. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd. Iets wat we zeker nu goed kunnen gebruiken.

Voor wie?
De winter- en feestmaanden komen er aan en voor velen is dit (naast corona) een periode die extra veel van ze (ver)eist. Maar dit jaar laat je je niet gek maken door al dat zogenaamde MOETEN en MAG je deelnemen aan deze 'Zelfcompassie Challenge'. Ben je ook nog een tikkeltje perfectionistisch, veeleisend, altijd druk en misschien wel wat veeleisend voor jezelf en/of omgeving dan is deze Challenge helemaal een uitkomst.

Waarom?
Zelfcompassie betekent dat je vriendelijk met jezelf omgaat, juist op momenten dat je het moeilijk hebt, als je faalt en het leven niet gaat zoals je wilt. In plaats van jezelf keihard te veroordelen en af te straffen of schuldig te voelen ga je constructief met jezelf en de situatie om. Door zelfcompassie en met technieken uit de mindfulness vind je al tijdens deze 12 weekse Challenge meer innerlijke rust en ben je vriendelijker voor jezelf. De Challenge helpt je om met meer zachtheid naar jezelf en anderen te kijken. Dat maakt het leven een stuk lichter en vrolijker. Omdat ik iedereen de vaardigheden en kennis gun om het heft in eigen hand te kunnen nemen en empowerment te vergroten besloot ik deze Challenge voor te organiseren.

Wanneer en waar?
Op 6 december 2021 t/m 7 maart start de Challenge van 12 weken en is er iedere week een nieuwe (theorie) les te vinden in de online omgeving 'Mijn GIM' met bijbehorende opdracht.

Wat houdt het in?
Tijdens de Challenge wordt het je duidelijk dat werken aan de ontwikkeling van zelfcompassie je kan brengen bij een gezond zelfvertrouwen en daarmee ook een gezondere leefstijl. Op basis van voorbeelden en oefeningen kun je groeien naar compassievol omgaan met jezelf ondanks de tegenslagen die je tegenkomt. De Challenge kan geheel zelfstandig gevolgd worden maar kan ook ingezet worden in combinatie met persoonlijke (leefstijl) coaching. Coaching maakt deze op wetenschappelijke basis gefundeerde cursus nog completer en zorgt voor maatwerk. 
Je ontvangt wekelijks een mail met daarin de link naar de nieuwe les in Mijn GIM. Even inloggen en je kunt aan de slag. Per week kost het uitpakken van dit cadeautje je slechts 20-35 minuten. Of 5-10 minuten per dag als je de les liever verspreid over de week. De onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.: Wat is zelfcompassie? Wat is het verband tussen zelfcompassie en compassie voor een ander? Hoe functioneel is het om jezelf stevig toe te spreken? De onheilige drie-eenheid binnen zelfcompassie. Je maakt al lezend en doende kennis met de juiste componenten. 

Week 1 De test: hoeveel zelfcompassie heb ik (wetenschappelijk gevalideerd)
Week 2 Wat is zelfcompassie?
Week 3 De paradox van zelfvertrouwen
Week 4 Misverstanden over zelfcompassie
Week 5 Positieve effecten van zelfcompassie
Week 6 Van zelfkritiek naar zelfcompassie
Week 7 De toepassing I: het dagelijkse leven
Week 8 De toepassing II: omgaan met moeilijke gevoelens
Week 9 De toepassing III: meditatieoefening
Week 10 Aandachtspunten voor jezelf,, voor begeleiders, vrienden, familie of hulpverleners
Week 11 Zelfcompassie: ook in goede tijden
Week 12 Eindtest: hoeveel zelfcompassie heb ik nu
Overige info, links en eindevaluatie (inleveren uiterlijk 7 maart)

Wat win je?
Naast een gezonde dosis verkregen zelfcompassie maak je ook kans op een originele compassievolle prijs. Na inleveren van je eindevaluatie via de mail maak je middels loting kans op een cadeaubon voor 'Rememorize'. Met dit project breng ik een live gezongen lied aan huis bij iemand die jij zelf uitkiest. Je geeft hiermee een lied cadeau om nooit meer te vergeten. Ik kom persoonlijk aan huis met een kleine draagbare PA je gekozen lied zingen. Meer over dit nieuwe project dat ik start lees je in het artikel over de special Rememorize 

Social media?
Op de open facebookpagina van Get In Motion kun je je ervaring delen over de Challenge en zal gerelateerde content plaatsen. Dit is vrijblijvend.
Word vrienden via Facebookgroep Get In Motion.

Privacy
Deelname is eenmalig en er zitten geen verdere verplichtingen aan vast. Je persoonsgegevens zijn privé, ik zal deze nimmer delen met derden. Ik zal je gegevens gebruiken voor het versturen van de wekelijks mail en voor het bekend maken van de winnaar. Voor nieuws over andere activiteiten van Get In Motion kun je bij het aanmelden aangeven of je wel of niet de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Aanmelden leden en niet-leden
Aanmelden is geheel gratis mogelijk voor leden vanaf nu tot uiterlijk 30 november. Klik hieronder op aanmelden en selecteer de activiteit 'specials'. Ben je geen lid (meer) dan kun je voor slechts 12.95 euro (50% Black Friday korting bij aanmelding van 21 t/m 28 november) deelnemen aan de Challenge. . Na aanmelden, bevestiging en betaling kom je in de mailgroep en krijg je gedurende de 12 weken toegang tot 'Mijn GIM'. Naast de Challenge vind je daar zoveel meer waar je gebruik van mag maken om vitaler door het leven te gaan. In 'Mijn GIM' heb ik het volgende voor je georganiseerd:

- Audiotheek met meer dan 50 ontspanningsoefeningen, mindfulness en (korte) meditaties
- Diverse e-cursussen, voedingsinspiratie, tools, folders en informatie
- 15 homemade fitheidstesten die je helemaal zelf of samen thuis kunt uitvoeren
- Meer dan 50 registraties van gegeven online Pilates lessen
- 40 instructiefilmpjes van de zogenaamde Fundamentals (beweegbeginselen en pre-Pilates)
- 25 instructiefilmpjes in de digitale beweegkaart voor buitensport

Alvast een voorproefje? Bekijk hier alvast een 'Mijn GIM' preview https://getinmotion.nl/index.php/nl/diensten/mijn-gim

De Challenge gaat van start bij minimaal 10 deelnemers. 

Tarieven

Aanmelden