Gezond en duurzaam eten - preview

We zijn ons inmiddels allemaal wel bewust van het feit dat duurzamer leven en eten een grote bijdrage kan leveren aan het ons welzijn en behoud van onze planeet. Niet alleen om volgende pandemieën te voorkomen maar ook om te voorkomen dat onze bodems compleet uitgeput raken en er straks gewoonweg niet voldoende voedsel meer is voor ons allemaal als we zo door gaan. Het gaat bij duurzamer eten niet alleen meer om het dierenwelzijn maar ook om onze eigen gezondheid, het voorkomen van welvaartsziekten en het milieu. Maar wat zijn duurzame voedingspatronen eigenlijk? En hoe gaan gezond én duurzaam eten hand in hand.
Hier volgde ik in coronatijd een bijscholing voor professionals voor gepresenteerd door twee experts van het Voedingscentrum: Marije Seves en Corné van Dooren. Zij lieten zien dat gezond én duurzaam eten hand in hand gaan.

Nu is het tijd om alles weer over te dragen aan jullie en heb ik alle up-to-date info voor je georganiseerd. Gezond eten is namelijk niet altijd duurzaam en duurzaam eten niet altijd gezond. Zelf eet ik echt nog wel een stukje vlees en ben ik een zogenaamde flexitarier maar je zult  zien dat je hap voor hap al een grote impact kan maken op zowel je eigen gezondheid als die van anderen.

Je krijgt in de presentatie allereerst een introductie over het belang van duurzaam eten, wat duurzame voedingspatronen zijn en hoe de adviezen van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf rekening houden met duurzaamheid. Vervolgens verdiepen we ons wat meer in plantaardig eten en kun je de cursus downloaden. Je krijgt concrete tips over vegetarisch en veganistisch eten en waar je op moet letten bij vlees- en zuivelvervangers. Ook laat ik je zien welke tools en materialen je kunt gebruiken om duurzamer te eten en drinken. Kortom super interessant en in een mum van tijd ben je weer lekker up-to-date en klaar om het verschil te maken.