Rememorize

Geef een lied om nooit te vergeten

Weet jij soms ook gewoon geen woorden te vinden maar zou je wel iets kenbaar willen maken aan iemand?
Samen herinneren, gedenken en herdenken zijn o.a. manieren om empathie aan iemand te tonen, oprechte verbinding te uiten en/of het 'andere gesprek' aan te gaan. Dit kan met een gebaar, met een lief berichtje, door een lied te luisteren, mee te zingen of weg te geven. Ik wil met Rememorize je de kans te geven even stil te staan, gedachten te verwoorden, liefde te tonen, troost te bieden en herinneringen op te halen. Het kan een herinnering zijn aan een bijzondere gebeurtenis, de liefde maar ook een herinnering aan een dierbare die jij of je naasten verloren hebt. Je kunt een ander helpen door bepaalde muziek te laten horen, zien, voelen en beleven. Want gevoelens mogen er zijn, doen geen pijn maar werken als medicijn. 

Een lied zegt meer dan duizend woorden. 

Muziek kan je dichter bij je emoties laten komen. Soms is dat door naar muziek te luisteren, of door het spontaan maken van muziek om met emoties om te gaan. Een aantal jaar terug verloor ik mijn moeder en tevens laatste familielid van mijn bloedlijn die nog een rol in mijn leven speelde. Met een zelfgeschreven tekst op een bestaand lied nam ik destijds afscheid van mijn moeder. Ik had het lied al als twintiger geschreven toen mijn familie een zeer lastige periode doorging maar durfde het nooit eerder aan haar te laten luisteren. De dag van de uitvaart voelde als een laatste kans en deze kans wilde ik niet missen. Opeens moest ik mijn plek als wees op aarde weer vinden. Gelukkig heb ik wel een fijn klein eigen gezin bestaand uit mijn man en onze zoon maar desondanks was het verdriet en de eenzaamheid iets waar ik lang mee worstelde. Na een tijdje stopt de omgeving met vragen of weet men niet meer wat ze ermee aan moeten. Ook heb ik een periode te maken gehad met verlies van gezondheid en werk om vervolgens weer een nieuwe start te mogen maken. De wereld draait gewoon door en soms is dat ook maar goed, maar soms voelt het toch verdomd alleen. Het is goed om compassievol met jezelf en de ander om te gaan en regelmatig stil te staan bij je behoeften, gevoelens en emoties, om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt. 

Uiteraard heb ik ook vele mooie en positieve momenten mogen beleven zoals de geboorte van onze zoon, mooie vriendschappen en het huwelijk met mijn man waar ik inmiddels al 25 jaar gelukkig samen mee ben. Hier bracht en brengt muziek me weer veel liefde, plezier, hoop en kracht.

Wacht niet te lang met wat je de ander nog zou willen zeggen, of op het 'juiste' moment want voordat je het weet is dat moment voorbij.

Na een lange muzikale onderbreking besloot ik in 2021 mijn oude hobby 'zingen' weer op te pakken en voelde ik een innerlijke noodzaak om iets te doen met alle opgedane ervaringen, juist nu in deze lastige tijd. Zo legde ik de kiem voor het kleinschalige project 'Rememorize'. Mijn levenservaring en werkzaamheden als coach smelten zo samen met de liefde voor mens en muziek en maken de cirkel helemaal rond. Met Rememorize wil ik naast het voelen en geven van de liefde ook lastige thema's niet uit de weg gaan. Uiteraard niet om weg te kwijnen in verdriet of verlangen maar om je te laten voelen en accepteren wat er is en uit te kijken naar wat er allemaal nog mag komen. 

Voor wie is Rememorize?

1. Voor iedereen die compassie wil tonen en delen op een originele persoonlijke manier.
2. Je kunt 'Rememorize' voor partner of familie inschakelen maar ook aan een ander cadeau geven om te laten merken dat je er altijd voor hem of haar bent.
3. Voor werkgevers of collega's die iets extra's willen doen of betekenen voor een collega en een originele maar oprechte manier verbinding zoeken om hun empathie of waardering te tonen.
4. Voor iedereen die een lied wil inzetten om samen te verbinden, herinneren, herdenken of beleven.
6. Om je geliefde(n) te laten weten wat je voor haar of hem voelt en/of het gesprek aan te gaan.
7. Voor een organisatie die een thema avond wil organiseren rondom trouw en liefde of verlies en rouw en muziek als middel wil inzetten tijdens dit proces.
8. Rememorize wil inzetten als middel om het 'andere gesprek' aan te gaan. 

Hoe werkt het?

Meld je aan door onderaan de pagina op aanmelden (activiteit specials) te klikken of via 0628601763. We overleggen in samenspraak de mogelijkheden
Je draagt zelf zorg voor een kleinschalige locatie waar iedereen zich prettig en veilig voelt. Denk aan een intiem huiskamerconcert, achtertuin, wijkcentrum, restaurant of corona-proof locatie
Natasja zingt geheel live een vooraf gekozen lied uit onderstaand repertoire en wordt begeleid door een kleine draagbare PA met geluidsband zodat geluidsoverlast en hoge kosten voorkomen worden.

Wat kost het?

Je hebt al een lied aan de deur voor 75 euro (incl. voorbereiding, intakegesprek, representatiekosten en BTW). Het tarief is exclusief eventuele parkeerkosten. De maximale reistijd is 30 minuten vanuit Nootdorp. Is de reisafstand langer of heb je een speciale wens voor een programma van maximaal 5 liedjes dan maak ik een offerte op maat.

Repertoire Rememorize vanaf 2022 (enkele liedjes gezongen door Natasja kun je hieronder beluisteren):

01. Dat ik je mis - Maaike Ouboter

02. Mag ik dan bij jou - Claudia de Breij

03. You gotta be - Des'ree

04. Ze huilt maar ze lacht - Maan

05. Zeg me dat het niet zo is - Frank Boeijen 

06. A Thousand Years - Christina Perri
07. All Of me- John Legend
08. Colors of the wind - Vanessa Williams
09. De liefde van je vrienden - Edsilia Romley
10. Geen kind meer - Karin Bloemen
11. Get here - Oleta Adams
12. Heaven - Bryan Adams
13. Hold back the river - James Bay
14. I'll rise up - Andra Day
15. Imagine - John Lennon
16. Omarm me - Simone Kleinsma
17. Papa - Suzan en Freek
18. Piece by Piece - Kelly Clarkson
19. Rollercoaster - Danny Vera
20. Say you won´t let go - James Arthur
21. Scars to your beautiful - Allesia Cara
22. Stil in mij - van Dik Hout
23. Tears in heaven - Eric Clapton
24. Telkens weer - Willeke Alberti
25. True colors - Cindy Lauper
26. Wonderful tonight - Eric Clapton

Eerdere muzikale ervaringen van Natasja zijn:

- Lid duo 2 Nayv (covers en dance classics). Optredens in regio Zuid-Holland.
- Lid trio Soltana. CD productie “Morgen is er weer een dag”. Diverse optredens door heel Nederland met voornamelijk covers. Hoogtepunten waren:
het voorprogramma te mogen verzorgen van de Belgische formatie "Clouseau' in Tripodia te Katwijk, een optreden op de marinebasis Texel, het winnen van een platencontract bij Rob Stenders en een radio optreden bij Veronica en het uitbrengen van een single 
- Ensemble lid musicals in Ahoy 2004 "Musical meet Movie" van Joop van de Ende onder leiding van Ivo van Leeuwen. Meer info op https://nl.wikipedia.org/wiki/Musicals_in_Ahoy%27|
- Nederlands Musical Ensemble lid bij Paul van bij Vliet tijdens ‘100 jaar Circustheater’ in Scheveningen tijdens tv opnames. Ensemble onder leiding van Ivo van Leeuwen.
- Bijrol en lid ensemble in musicalproductie “Vincent de musical” van het Nederlands Musical Ensemble. Regisseur Timon Blok. Bijrol. Het NME is nu bekend als de Dutch Academie for Performing Arts (DAPA). https://www.musicalopleiding.nl/
- Nederlands Musical Ensemble productie “Kerst met ballen”. Regisseur Johan Verheij. Project door studenten van de Dutch Academie for Performing Arts opgezet en uitgevoerd.
- Eindpresentatie Summerschool 2002 van de Guilford school of acting in Purmerend. Rol: Franse dienstmeid in musical. https://gsauk.org/
- Producties van de Vocal and Dance Academy in Den Haag met als thema film, pop en musical.
- Pop in concert met live orkest in Ouddorp (zang en dans). Regie door: YvonJane van Leeuwen en Marc Dollevoet.

Blog: Iets wat je vast nog niet van me weet
Lees ook eens enkele muzikale belevenissen uit mijn verleden in mijn Blog ' Iets wat je vast nog niet van me weet"


Tarieven

Aanmelden