Pilates kids

In 2019 start er bij voldoende aanmeldingen een Pilates for kids level 1 cursus van 10-12 weken op vrijdag van 16.30-17.30 in Pijnacker (wijkcentrum Tolhek). Maximaal 11 deelnemers!

De Pilates methode bestaat al meer dan 100 jaar en werd bedacht door Joseph Pilates. Hij was leraar zelfverdediging, bokser en gymnast en werkte ook als circusartiest. Zijn moeder was yogadocente. Al zijn sport- en beweegkennis bracht hij samen en na veel onderzoek en uitproberen ontstond zo zijn nieuwe methode 'Controloy'. Pilates doe je op een mat met soms allerlei materialen zoals de magic circle, soft balls, elastieken, gewichtjes e.d. maar kan ook op apparaten zoals de MVE Chair en de Reformer gedaan worden. Na het overlijden van Joseph werd de methode pas Pilates genoemd. Zijn vrouw en leerlingen verspreidde de methode toen verder. Joseph hielp heel veel mensen om sterker, leniger en gezonder te worden, zelfs tijdens de 1e wereldoorlog. Veel bekende artiesten, dansers en acteurs trainde later in New York bij hem en al snel werd Pilates steeds bekender. In Amerika is er inmiddels op elke hoek van de straat wel een Pilatesstudio te vinden en veel scholen hebben Pilates al op het lesrooster staan. Ongeveer 17 jaar geleden kwam Pilates overgewaaid naar Nederland en raakte het hier ook bekender. Op de dansacademies in Nederland is het een wekelijkse les en steeds meer (top) sporters hebben ook Pilates toegevoegd aan hun trainingen. Fysiotherapeuten raden Pilates ook aan voor mensen met blessures of bepaalde klachten om weer sterker te worden of nieuwe blessures te voorkomen. Bij kinderen is het nog niet zo bekend maar daar wil Get In Motion verandering in brengen. Het was ook een grote droom van Joseph Pilates om alle kinderen ongeacht geloof of afkomst Pilates te geven op alle scholen om zo op een leuke en leerzame manier op jonge leeftijd al meer te leren over bewegen, je lijf, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Pilates is non-competitief maar wel uitdagend op je eigen niveau. Er zijn 3 levels en je leert stapje voor stapje wel 50 oefeningen alleen al op de mat die je thuis aan je ouders, broertje of zusje of vriendjes en vriendinnetjes kunnen leren. Je leert de roll up, the seal, planking, leg pull, the hundreds, the swan dive en nog veel meer. Je krijgt in de lessen ook tips over een gezonde leefstijl (bewegen, voeding en ontspanning). Pilates is geschikt voor zowel sporters, dansers maar ook voor absolute non-movers. Je leert meer over je lijf en geconcentreerder en gecontroleerd werken. Deze kennis en vaardigheden neem je mee tijdens je andere sporten en/of activiteiten en voor de rest van je leven. Dus wacht niet langer en geef je meteen op want 'jong begonnen is vroeg gewonnen'. Wil je weten wat andere kinderen van Pilates vinden bekijk dan dit Engelstalige filmpje https://www.youtube.com/watch?v=xhLKBkntzQ0&feature=player_embedded

In 2019 start er bij voldoende aanmeldingen een Pilates for kids level 1 cursus van 10-12 weken op vrijdag van 16.30-17.30 in Pijnacker (wijkcentrum Tolhek). Maximaal 11 deelnemers!

Voor ouders en/of verzorgers, scholen of BSO's,
Zoals veel deelnemers inmiddels weten is Pilates een fantastische en educatieve beweegmethode waar eigenlijk iedereen van zou moeten mogen profiteren. Jong begonnen is echter vroeg gewonnen en daarom pleit ik voor Pilates op elke school, BSO en sportclub. Niet alleen leren wat je moet doen maar ook hoe en waarom? Voorkomen is beter dan genezen.  Alle (groot)ouders, docenten, jeugdwerkers, pedagogisch medewerkers e.a. opvoeders vinden een gezonde leefstijl belangrijk en de zogenaamde textneck en gameboggel wil iedereen voorkomen. Met Pilates leer je meer over je eigen lichaam, word je je meer bewust en leer je meer controle krijgt over je lijf op een kindvriendelijke maar vooruitstrevende manier. 

Onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen' heb ik een Pilates programma speciaal voor kids van 8 t/m 12 (groep 6 t/m 8) ontwikkeld. Naast de non-competitieve Pilatesmethode zullen de kids ook op een ongedwongen wijze iets meekrijgen over een gezonde leefstijl (bewegen, voeding en ontspanning). Het programma is geschikt voor zowel sporters, dansers maar ook voor absolute non-movers. Kinderen leren meer over hun lijf en geconcenteerder en gecontroleerd bewegen. Deze kennis en vaardigheden nemen ze mee tijdens hun andere sporten en/of activiteiten. Tijdens deze leeftijdsfase zijn kinderen erg gevoelig voor het aanleren van goede beweeg- en leefstijlgewoonten. Ook wel de 'Magic window' periode genoemd. Wanneer de groeispurt na deze periode inzet kunnen kinderen terugvallen op de Pilates principes en zo met zelfvertrouwen hun nieuwe puberlijf leren kennen en helpen ontwikkelen. Heb jij, je zoon of dochter, je school of bso interesse in het programma 'Pilates for kids', neem dan contact op met Natasja Vermaas. Er is een uitgebreid curriculum beschikbaar voor scholen en BSO's om in te lezen. In overleg met school of BSO wordt het ontwikkelde curriculum aangepast waar nodig.

Vergoeding mogelijk?
Get In Motion is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Hierdoor kom je mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke)  vergoeding bij deelname Pilates Kids en Peutermoves & Pitamientjes vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. Dit gaat niet ten koste van je eigen bijdrage. Bekijk op www.gewichtsconsulenten.nl actuele afspraken met verschillende verzekeraars of vraag het zelf aan je zorgverzekeraar.