Pilatesstick® combi groepsles

Get In Motion is er trots op de eerste en enige aanbieder in Pijnacker-Nootdorp te mogen zijn van de exclusieve Pilatesstick®combi lessen.

De Pilatesstick ® is een geweldig hulpmiddel om meer variatie, verrijking en verdieping in je Pilates workout te brengen. Dit ogenschijnlijk zeer eenvoudige apparaat biedt weerstand,“alignment’, stabiliteit, uitdaging en ondersteuning tegelijk. Pilates Studio’s in de Verenigde Staten gebruiken de Pilatesstick vaak voor voordelige groepslessen i.p.v. de duurdere lessen op de apparaten als de Cadillac, Guillotine en de Reformer. De mogelijkheden met de Pilatesstick zijn erg uitgebreid. De Pilatesstick bestaat uit een Roll Back Bar,  zoals bij de Cadillac/Wall-unit/ Tower en uit Springs (Slastix), die met de loops gebruikt kunnen worden voor oefeningen zoals die met Arm Springs en/of Leg Springs worden gedaan. Het is een zeer voordelige manier om toch een “Pilates apparaten work-out” te hebben. Het gehele Pilates systeem is een geniale functionele methode die door Joseph Pilates gedurende decennia is verfijnd. De apparaten veranderen de lichamen dramatisch, want een groot deel van de apparatuur werkt met veren. De veren werken excentrisch, zodat de spieren lang, soepel en sterk worden. De slastix hebben een vergelijkbaar effect. Nu is het dus ook in Pijnacker mogelijk om nog meer van de volledige Pilatesmethode te profiteren en van al het moois wat het systeem biedt. Joseph was o.a. een boxer, een gymnast en een turner. Hij was een stoere vent met een prachtige visie. Hij wist dat je hard moest werken om The Art of Contrology te bereiken. En dat gaan we doen; hard werken in deze lessen, maar zeker ook heel veel plezier hebben. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers per groep.

GIM past elementen toe afkomstig uit verschillende Pilates stromingen zoals Peak Pilates, klassiek Pilates en Ground Control Pilates toegespitst op de deelnemers van de les. Er worden verschillende levels lessen aangeboden en instromen is mogelijk na overleg met uw trainer. Er wordt naast de Pilatesstick® gebruikt gemaakt van divers materiaal om de oefeningen te verdiepen, verbreden en/of verrijken. Denk hierbij aan: de Magic circle, big balls, small balls, Yogastraps, wigkussens, dekens, lacrosse massageballen, foamrollers en heerlijke dikke matten.